Un nou partener al Farmaciei Sociale se implică în activitatea socială!

Comunicate de presa

Vizualizari: 14069

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

În luna Mai 2021 s-a înfiintat prima farmacie socială din România, situată în centrul Comunei Sângeorgiu de Mures, la doar câtiva kilometri de Târgu Mures. Pe lângă autorizatia din partea Ministerului Sănătătii, Farmacia Socială a obtinut în iunie 2021, de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, atestatul de “întreprindere socială” , astfel respectând întocmai criteriile economiei sociale, conform art. 8 alin.(4) din Legea nr. 219/2015, alocând minimum 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare.

Pentru a maximiza resursele financiare destinat cazurilor sociale, urmărim cresterea veniturilor prin campanii de educatie si de marketing dar si prin scăderea cheltuielilor. În acest sens, am obtinut deja eliminarea unor cheltuieli lunare precum serviciile de contabilitate, comisioanele bancare, semnătura electronică, întretinerea casei de macat, mentenanta softului de farmacie, serviciile de medicina muncii si SSM/PSI etc.

Până în prezent avem 25 de parteneri care participă la maximizarea profitului destinat cazurilor sociale, prin diminuarea cheltuielilor farmaciei: Banca Transilvania, Pharmec Healthcare Software, Webteam Hosting, MedPharma, DID Secure, Quality Serv Prest, Consilium Broker, Cyber Cont Expert, NetSpace, Dani All Consult, NeoPrivacy, Estamp, Faktum Service, Fleurane, Centrul Mediconsult, Specta Impex, Management Certification, SSM.ro, Digisign, Creativa Advertising, Consultia, Conferinte.ro, FGO.ro si Vavian Pharma.

Această listă a fost de curând completată de compania Expodom, care a decis să sutină activitatea farmaciei punând la dispozitie un pavilion cu dimensiunea 3X4,5M si cu structură din otel tip acordeon care se montează usor si acoperisul este impermeabil. Acest cort pliabil este deosebit de util atunci când pacientii trebuie să astepte rezultatul testului sau pentru a intra în incinta, având în vedere măsurile de securitate epidemiologică. 

Cum puteti sprijini si Dumneavoastră prima farmacie socială din România?

Nu trebuie să faceti nimic special, vă recomandăm să ne vizitati în calitate de pacient, să ne cunoasteti si să achizitionati strict produsele de care aveti nevoie de la Farmacia Socială si în felul acesta ajutati la cresterea fondului destinat cazurilor sociale.

Dacă sunteti o companie sau o institutie publică ne puteti contacta pentru a identifica o modalitate prin care puteti deveni un ambasador sau un partener si să sprijiniti astfel dezvoltarea primei farmacii sociale din România. Nu putem decat sa va sugeram ce puteti face pentru a sustine aceasta initiativa antreprenoriala de pionierat, lasand la latitudinea Dumneavoastra de a identifica si directii de colaborare

În schimb vom promova acest parteneriat prin comunicate de presă, prin amplasarea siglei Dumneavoastră în incinta farmaciei ca partener, pe site-ul farmaciei (https://farmaciasociala.ro/parteneri-farmacia-sociala) si pe blog si pe publicatiile periodice (Ziarul Sanatatea) care vor fi distribuit gratuit.

Anual veti primi raportul administratorului in care va fi detaliat modul in care au fost cheltuit profitul obtinut, sustinand aceste cazuri sociale.

Scopul principal al Farmaciei Sociale constă în îmbunătătirea conditiilor de viată a întregii comunităti si asigurarea serviciilor de sănătate de înaltă calitate, respectând standardele de etică si de profesionalism, implicându-se activ pentru a creste nivelul de educatie sanitară, pentru a diminua efectele negative asupra mediului înconjurător si pentru a îmbunătăti accesul la medicamente si la servicii medicale.

„Este nevoie de tine pentru a face bine!”

Sloganul farmaciei spune tot despre conceptul în jurul căruia a luat nastere această idee: "Este nevoie de tine pentru a face bine!", altfel spus este nevoie de ajutorul oferit de fiecare dintre noi pentru a ajuta cât mai multe cazuri sociale, fiecare pacient ne ajută să ne atingem obiectivele sociale. Medicamentele si produsele comercializate nu sunt nici mai scumpe, nici mai ieftine ca în alte unităti farmaceutice, Farmacia Socială fiind o unitate independentă care nu primeste în prezent subventii sau fonduri europene de la nicio institutie si care a obtinut atestatul de întreprindere socială eliberat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale pentru respectarea criteriilor economiei sociale, alocând minim 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare. Farmacia eliberează retete compensate si gratuite prescrise în orice judet din România (atât CAS, cât si OPSNAJ) si prepară retete magistrale si oficinale în laboratorul propriu, autorizat de Ministerul Sănătătii.

Profit nu înseamnă neapărat bani!

"Pentru noi, profit nu înseamnă neapărat bani! Profit înseamnă satisfactia de a ajuta pacientii aflati în situatii dificile. Farmacia Socială este prima farmacie din România care a obtinut atestatul de "întreprindere socială", respectând principiile economiei sociale, si astfel reusim în fiecare zi să  transformăm profitul financiar în profit social. Pacientii trebuie să stie că de fiecare dată când cumpără un produs de la această farmacie, fac si o faptă bună. Pentru început, Farmacia Socială sustine activitătile de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mures cu care a încheiat un parteneriat în acest sens. Medicamentele necesare rezidentilor sunt asigurate GRATUIT de Farmacia Sociala si astfel Căminul face lunar economii importante si poate organiza excursii si activitati de socializare pentru rezidenti.", declară Marius Dumitrescu, administratorul farmaciei.

Mai mult, în data de  27 August 2021, la Târgu Mures, a fost semnat un protocol pentru asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin retete compensate a unui număr de 62 de persoane persoane vârstnice, cu venituri mici si dependente de îngrijire la domiciliu din evidenta Directiei de Asistentă Socială Târgu Mures. Acest lucru se va realiza prin angajamentul Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată a retetelor partial compensate.

Parteneriatul dintre prima farmacie socială din România si Directia de Asistentă Socială Târgu Mures presupune  implicarea activă a ambilor parteneri în vederea sustinerii campaniilor de educatie privind sănătatea, prin organizarea programului “scoala de sănătate” si totodată, editarea si distribuirea ziarului bilingv român-maghiar „Sănătatea-Egészség”.

„Scopul principal al acestui protocol este asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin retete compensate, prin intermediul angajamentului Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată pentru cazurile sociale luate în evidentă de către Directia de Asistentă Socială Târgu Mures. La momentul semnării acestui protocol, un număr de 62 de persoane vârstnice, beneficiari ai serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu, aflate în evidenta Directiei de Asistentă Socială Târgu Mures, cu venituri mici, vor fi beneficiarii directi ai acestui protocol. În functie de amploarea angajamentului asumat, avem în plan extinderea acest demers si la nivelul celorlalte servicii aflate în subordinea Directiei noastre.” a declarat Andreia Moraru, Director Executiv al Directiei de Asistentă Socială Târgu Mures.

Mai multe informatii despre cazurile sociale: https://farmaciasociala.ro/farmacie-cazuri-sociale

Începând cu luna august 2021, Farmacia Socială poate să livreze gratuit la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor, medicamente necesare pacientilor cu dificultate de deplasare care locuiesc în Târgu Mures, Sângeorgiu de Mures si localitătile limitrofe.

Teste antigen Sars-Cov-2 GRATUITE pentru persoanele vârstnice

La sfărsitul lunii August 2021, Farmacia Socială a reusit obtinerea autorizării prin Directia de Sănătate Publică Mures, a unui centru autorizat de testare antigen Covid19, care va functiona începând cu luna septembrie a.c. Toti pensionarii cu venituri mici, sub 1000 lei lunar, beneficiază de gratuitate în cadrul acestui centru. Pentru această nouă activitate, a fost  amenajat un spatiu distinct de spatiul farmaciei care este utilizat doar pentru testarea antigen, cu teste puse la dispozitie de Ministerul Sănătătii. Orice persoană interesată se va putea programa telefonic, începând cu data de 30.08.2021, la numărul de telefon 0265/311511 sau pe site-ul www.farmaciasociala.ro, taxa de testare antigen fiind în cuantum de 50 de lei. Tuturor pacientilor li se va elibera un certificat cu rezultatul testului, recunoscut de Ministerul Sănătătii si celelalte institutii, conform legislatiei actuale.

Proiectele ambitioase nu se opresc aici, Farmacia Socială are ca obiective pentru următorul an să finanteze distrugerea medicamentelor expirate preluate gratuit de la pacienti, lansarea unei bănci de medicamente în parteneriat cu un ONG, pentru ca oamenii să poată dona medicamentele încă în termen de valabilitate si care pot fi folosite de persoane în nevoie, deschiderea unui punct de lucru într-o comunitate izolată, înfiintarea unui centru mobil de screening de sănătate si lansarea unei publicatii periodice pentru a creste nivelul de educatie sanitară al comunitătii.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.farmaciasociala.ro sau la telefon 0265311511.

Persoana de contact: Marius Dumitrescu, marius@farmaciasociala.ro, 0769041200

Proiectele ambitioase nu se opresc aici!

Pentru următoarea perioadă ne-am propus

 • să participăm active la modificările legislative necesare pentru a impulsiona antreprenorii sociali,
 • finantarea distrugerii medicamentelor expirate preluate gratuit de la pacienti, prin amplasarea de containere,
 • lansarea unei bănci de medicamente în parteneriat cu un ONG, pentru ca oamenii să poată dona medicamentele încă în termen de valabilitate si care pot fi folosite de persoane în nevoie
 • deschiderea unui punct de lucru într-o comunitate izolată si amplasarea unui container cu masini de spalat si detergent
 • înfiintarea unui centru mobil de screening de sănătate
 • lansarea unei publicatii periodice pentru a creste nivelul de educatie sanitară al comunitătii.

INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Directiva NIS2 devine realitate

Comunicate de presa

Vizualizari: 6265

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Securitatea cibernetică este una dintre prioritățile principale ale Comisiei Europene și o piatră de temelie a Europei digitale. Prima lege la nivelul UE privind securitatea cibernetică, Directiva NIS, care a intrat în vigoare în 2016, a contribuit la atingerea unui nivel ridicat comun de securitate a rețelelor și a sistemelor de informații în întreaga UE. Ca parte a obiectivului său cheie de politică de a face Europa potrivită pentru era digitală, Comisia a propus revizuirea Directivei NIS în decembrie 2020. Actul UE privind securitatea cibernetică, care este în vigoare din 2019, a dotat Europa cu un cadru de certificare a produselor în domeniul securității cibernetice, servicii și procese și a consolidat mandatul Agenției UE pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

În data de 19 mai 2022 Comisia Europeană  anunța acordul politic la care sa ajuns între Parlamentul European și statele membre ale UE cu privire la Directiva privind măsurile pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică în întreaga Uniune (Directiva NIS 2) propusă de Comisie  în decembrie 2020.

Normele existente privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice (Directiva NIS) au fost prima parte a legislației la nivelul UE privind securitatea cibernetică și au deschis calea pentru o schimbare semnificativă a mentalității, a abordării instituționale și de reglementare a securității cibernetice în multe state membre. state. În ciuda realizărilor lor notabile și a impactului pozitiv, acestea au trebuit actualizate din cauza gradului tot mai mare de digitalizare și interconectare a societății noastre și a numărului tot mai mare de activități cibernetice rău intenționate la nivel global.

Pentru a răspunde acestei expuneri crescute a Europei la amenințările cibernetice,  Directiva NIS 2 acoperă acum entități medii și mari din mai multe sectoare care sunt critice pentru economie și societate, inclusiv furnizorii de servicii publice de comunicații electronice, servicii digitale, ape uzate și gestionarea deșeurilor. , fabricarea produselor critice, servicii poștale și de curierat și administrație publică, atât la nivel central, cât și regional. De asemenea, acoperă mai larg sectorul asistenței medicale, de exemplu prin includerea producătorilor de dispozitive medicale, având în vedere creșterea amenințărilor de securitate care au apărut în timpul pandemiei de COVID-19. Extinderea domeniului de aplicare acoperit de noile reguli, prin obligarea efectivă a mai multor entități și sectoare să ia măsuri de gestionare a riscului de securitate cibernetică, va contribui la creșterea nivelului de securitate cibernetică în Europa pe termen mediu și lung.

Directiva NIS 2 consolidează, de asemenea, cerințele de securitate cibernetică impuse companiilor, abordează securitatea lanțurilor de aprovizionare și relațiile cu furnizorii și introduce responsabilitatea conducerii de vârf pentru nerespectarea obligațiilor de securitate cibernetică. Ea simplifică obligațiile de raportare, introduce măsuri de supraveghere mai stricte pentru autoritățile naționale, precum și cerințe mai stricte de aplicare și vizează armonizarea regimurilor de sancțiuni în statele membre. Acesta va contribui la creșterea schimbului de informații și a cooperării cu privire la gestionarea crizelor cibernetice la nivel național și UE.

Margrethe  Vestager , vicepreședinte executiv pentru o Europă potrivită pentru era digitală, a declarat:  „Am muncit din greu pentru transformarea digitală a societății noastre. În ultimele luni, am pus în aplicare o serie de blocuri, cum ar fi digitalul. Legea privind piețele și Legea privind serviciile digitale Astăzi, statele membre și Parlamentul European au obținut, de asemenea, un acord privind NIS 2. Acesta este un alt progres important al strategiei noastre digitale europene, de data aceasta pentru a ne asigura că cetățenii și întreprinderile sunt protejate și au încredere în serviciile esențiale. .”

Margaritis  Schinas , vicepreședinte pentru promovarea modului nostru european de viață, a declarat: „ Securitatea cibernetică a fost întotdeauna esențială pentru a ne proteja economia și societatea împotriva amenințărilor cibernetice; devine critic pe măsură ce ne îndreptăm mai departe în tranziția digitală. Contextul geopolitic actual face și mai urgent ca UE să se asigure că cadrul său legal este adecvat scopului. Făcând un acord asupra acestor reguli consolidate în continuare, ne îndeplinim angajamentul de a ne îmbunătăți standardele de securitate cibernetică în UE. Astăzi, UE își arată hotărârea clară de a susține pregătirea și rezistența împotriva amenințărilor cibernetice, care vizează economiile noastre, democrațiile și pacea. 

Thierry  Breton , comisarul pentru piața internă, a declarat:  „ Amenințările cibernetice au devenit mai îndrăznețe și mai complexe. Era imperativ să ne adaptăm cadrul de securitate la noile realități și să ne asigurăm că cetățenii și infrastructurile noastre sunt protejate. În peisajul securității cibernetice de astăzi, cooperarea și schimbul rapid de informații sunt de o importanță capitală. Cu acordul NIS2, modernizăm regulile pentru a asigura servicii mai critice pentru societate și economie. Acesta este, prin urmare, un pas major înainte. Vom completa această abordare cu viitorul Act de reziliență cibernetică care va asigura că produsele digitale sunt, de asemenea, mai sigure ori de câte ori sunt utilizate.”

Pasii urmatori

Acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliu este acum supus aprobării oficiale de către cei doi colegiuitori. Odată publicată în Jurnalul Oficial, directiva va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare, iar statele membre vor trebui apoi să transpună noile elemente ale directivei în dreptul intern. Statele membre vor avea la dispoziție 21 de luni pentru a transpune directiva în dreptul intern.

Pentru mai multe informatii

Noua strategie a UE de securitate cibernetică și noi reguli pentru a face entitățile critice fizice și digitale mai rezistente

Fișă informativă privind noua strategie de securitate cibernetică a UE

Fișă informativă privind propunerea de directivă privind măsurile pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică în întreaga Uniune (Directiva NIS revizuită)

Întrebări și răspunsuri: Noua strategie de securitate cibernetică a UE și noi reguli pentru a face entitățile critice fizice și digitale mai rezistente

 

Titlu: Securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice. Implementarea directivei NIS în România

INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

O nouă apariție editorială: „SECURITATEA REȚELELOR ȘI A SISTEMELOR INFORMATICE. IMPLEMENTAREA DIRECTIVEI NIS ÎN ROMÂNIA”

Comunicate de presa

Vizualizari: 107970

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vă invităm marți, 12 Aprilie 2022, de la ora 17, să participați ONLINE la lansarea cărții "SECURITATEA REȚELELOR ȘI A SISTEMELOR INFORMATICE. IMPLEMENTAREA DIRECTIVEI NIS ÎN ROMÂNIA" a autorilor Marius Dumitrescu și Daniela Simionovici.

Acest proiect editorial apărut în colecția Științe Juridice la Editura Universitară, unic pe piața din România, se adresează operatorilor de servicii esenţiale, furnizorilor de servicii digitale şi responsabililor cu implementarea NIS la nivelul entităţilor vizate de prevederile Directivei NIS (energie, transport, sectorul bancar, domeniul medical, infrastructuri ale pieței financiare, infrastructură digitală, furnizarea și distribuirea de apă potabilă, piețe online, motoare de căutare online și servicii de cloud computing).

Scopul acestei cărți este de a-i ajuta pe cei vizaţi nu doar să implementeze prevederile Directivei, ci să înţeleagă importanţa acesteia şi, mai ales, faptul că serviciile esenţiale pe care le furnizează au nevoie de o protecţie deosebită nu pentru faptul că nerespectarea Directivei ar atrage după sine amenzi, ci pentru faptul că orice perturbare în furnizarea serviciilor esenţiale se poate traduce în disfuncţionalităţi grave la nivel comunitar şi chiar societal.

Participanții la evenimentul de lansare vor primi un discount de 10% pentru achiziția cărții. Preț întreg: 150lei / Preț special de lansare: 135lei  Transportul prin curier se calculează suplimentar.

Puteți plasa chiar acum o precomandă și veți primi cartea imediat după lansare. 

RĂSFOIEȘTE CUPRINSUL CĂRȚII | DESPRE AUTORI | CUVÂNT ÎNAINTE | INTRODUCERE

Titlu: Securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice. Implementarea directivei NIS în România

 • ISBN: 978-606-28-1430-4
 • FormatTipărit  
 • Pagini: 452
 • Autori: Marius DUMITRESCU, Daniela SIMIONOVICI
 • Publicat de: Editura Universitară, Colecţia Ştiinte juridice
 • Data aparitiei: 2022

TRANSMISIUNE LIVE - LANSARE

Lansarea acestui proiect editorial se va face online, marți 12 aprilie 2022 începând cu ora 17:00, printr-o transmisiune LIVE pe Facebook, Linkedin, Youtube, Conferinte.ro si dpo-net.ro  la care vor lua parte mai mulți invitați speciali.

 

DESPRE ACEST PROIECT EDITORIAL

DAN CÎMPEAN - Director General al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică - DNSC"La mai mult de patru ani de la intrarea în vigoare a Directivei UE nr. 2016/1148 (Directiva NIS) şi la peste trei ani de la transpunerea acesteia prin Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice, România a făcut progrese tangibile în procesul de implementare.

Însă, succesul implementării nu depinde doar de noile reglementări legislative ci şi de abilitatea efectivă a operatorilor de servicii esenţiale, a furnizorilor de servicii digitale şi a responsabililor cu implementarea NIS la nivelul entităţilor vizate de a înţelege, interpreta şi a aplica prevederile legale, normele tehnice şi metodologice aferente. Mai mult, este important ca specialiştii să poată aprecia corect şi implicaţiile aplicării acestor prevederi, prin prisma altor acte normative relevante.

Pentru aceasta, este nevoie de o analiză aprofundată, de obţinerea unor noi competenţe şi cunoştinţe specifice privind modalitatea de implementare a Directivei NIS în România şi de o schimbare culturală profundă din partea fiecăruia. Practic, este nevoie să studiem din nou, să avem acces la studii de caz detaliate şi la cunoştinţele aprofundate ale unor experţi recunoscuţi în domeniu.

Scrisă sub forma unui ghid detaliat şi pragmatic, acest superb material de implementare a Directivei NIS elaborează pe cuprinsul a sute de pagini foarte bine scrise experienţa concretă în domeniu a celor doi autori.

Într-o formă clară şi foarte bine prezentată, lucrarea pune la dispoziţie o varietate de explicaţii, îndrumări, recomandări, dar şi materiale de suport fiind una din publicaţiile extrem de necesare azi tuturor celor implicaţi în implementarea Directivei NIS.

Sunt surprins în mod plăcut de nivelul tehnic, pragmatismul ideilor şi recomandărilor exprimate în materialul publicat. Materialul ne explică în detaliu şi cu exemple practice elemente cheie ale responsabilităţilor ce revin operatorilor de servicii esenţiale şi furnizorilor de servicii digitale, dar şi detalii privind etapele implementării Legii nr. 362/2018 de către aceştia sau măsurile tehnice şi organizatorice de securitate ce trebuie aplicate. Efectiv, fiecare capitol ne oferă posibilitatea de a aplica şi implementa în practică prevederile directivei.

Mai mult, lucrarea acoperă şi o serie de elemente privind Directiva NIS 2.0, cu obiectivul de a anticipa şi pregăti cititorul pentru noile obligaţii ce derivă din evoluţia naturală a directivei.

Consider că ”Securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice - Implementarea Directivei NIS în România” este unul din instrumentele esenţiale pentru specialiştii în domeniu, pe care îl recomand cu căldură a fi utilizat începând chiar de azi."

INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Comandă acum Curierul Judiciar nr. 4/2021 – dedicat în exclusivitate Conferinţei Naţionale de Confidenţialitate şi Protecţia Datelor Pr!vacy Romania 2021 (ASCPD)

Un nou proiect editorial a fost adaugat în webshop-ul dpo-net.ro. Este vorba un număr special al Revistei Curierul Judiciar care este dedicat în exclusivitate Conferinţei Naţionale de Confidenţialitate […]

Fiecare practician GDPR trebuie să aibă această carte

In domeniul protecției datelor în România, anul 2021 a debutat cu relansarea pe piață a carții „GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016” ( Editia 1, […]

ASCPD a transmis autorităților un studiu de impact al proiectului legislativ privind profesia de DPO

În data de 27 Noiembrie 2020, ASOCIAŢIA SPECIALIŞTILOR ÎN CONFIDENŢIALITATE ŞI PROTECŢIA DATELOR (ASCPD) a înaintat mai multor autorități europene și naționale un punct de vedere la proiectul de […]

ASCPD ÎȘI MANIFESTĂ ÎNGRIJORAREA FAȚĂ DE UTILIZAREA TERMENULUI “BAZACONIE” ÎN DECLARAȚIILE PUBLICE ALE PREMIERULUI

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor din România (ASCPD) își manifestă îngrijorarea față de declarațiile apărute în spațiul public, aparținând Premierului Ludovic Orban, în care acesta folosește […]

ALERTA CERT-RO: Campanie frauduloasă privind subiectele de la Bacalaureat 2020

La începutul lunii aprilie, echipa CERT-RO publica o alertă referitoare la folosirea platformelor care permit crearea unui site web gratuit în răspândirea unor atacuri de tip phishing. Atunci, platforma […]

PECB semnează un parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursurile recunoscute internațional

PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional. „Suntem foarte încântați de […]

Twitter blochează postările care leagă pandemia Covid19 de tehnologia 5G

În urma distribuirii pe rețelele de socializare sau sistemele de mesagerie precum WhatsApp a mai multor mesaje care leagă riscurile introduse de coronavirus de tehnologia 5G mai multe antene […]

Bitdefender oferă gratis soluții de securitate tuturor organizațiilor din domeniul sanitar

Soluțiile de securitate sunt menite să ajute angajații din sănătate în contextul în care numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul coronavirus a crescut de aproape cinci ori pe […]

În contexul epidemiologic, Grupul Bittnet oferă gratuit Office 365 și Cisco Webex pentru orice companie din România

Epidemia globală a coronavirusului are un impact asupra unui număr semnificativ de companii din țările afectate și nu numai, existand riscul unor întreruperi a activității normale a afacerilor. […]

„Vin alegerile! Ce facem cu datele personale?”

Asociația pentru Tehnlogie și Internet – APTI împreună cu Centrul pentru Inovare Publică și Centrul pentru Jurnalism Independent organizează în data de 11 martie, între orele 10-14, un […]

Amenda GDPR primită de Facebook în Germania este un „avertisment” pentru noi toți

Facebook a primit o amendă de 51.000 de euro ( 55.500 de dolari ) pentru că nu a numit în mod corespunzător un ofițer pentru protecția datelor pentru […]

Facebook forțat să amâne lansarea noului serviciu de dating în Europa

Cu numai 36 de ore înainte de Ziua Îndrăgostiților, Facebook a fost forțat să amâne lansarea in Europa a noului său serviciu, Facebook Dating, în urma intervenției Autoritatii […]

11 Februarie 2020: HAPPY SAFER INTERNET DAY!

Astăzi,  marți, 11 februarie 2020,  sărbătorim Ziua internetului mai sigur (Safer Internet Day -SID). Niciodată nu ne-am bucurat de atâtea oportunități de a învăța și de a comunica la […]

Dispozițiile legale care au permis accesul partidelor la listele suplimentare sunt neconstituționale

Conform unui comunicat de presă transmis de ASCPD – Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor, suntem informati ca avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu privire la dispozițiile […]

Din 7 Ianuarie au intrat în vigoare noi norme privind protecția consumatorilor

Începând cu data de 7 ianuarie 2020, au intrat în vigoare noile norme UE privind protecția consumatorilor, ca parte a „Noilor avantaje pentru consumatori”. Acestea vizează o mai bună […]

Numărul amenințărilor informatice va atinge în 2020 pragul istoric de un miliard

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că numărul total al amenințărilor informatice va depăși în premieră în acest an pragul de un miliard de unități, cea […]

Anul 2019 văzut prin ochii unui GDPR-ist, 10 momente memorabile

Este sfarsit de an si fiind un moment de bilant nu pot sa nu ma gandesc la cat de multe lucruri am realizat pe plan profesional si mai […]

ING Bank lansează o campanie de educație pe tema facturilor false

In perioada sărbătorilor de iarnă, ING Bank a lansat o campanie de educație pe tema facturilor false (invoice fraud). Momentul este unul cât se poate de potrivit, având […]

Cyber Hygiene – cum să te aperi de cele mai întîlnite amenințări de securitate cibernetică

Cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice, Microsoft, Poliția Română și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cu sprijinul  Școlii Naționale de Studii Politice și […]

Una dintre cele mai populare sonerii smart din lume, vulnerabilă la atacurile hackerilor

O vulnerabilitate de securitate prezentă în soneriile inteligente Ring Video Doorbell Pro, produse și comercializate de către magazinul online Amazon, ar fi permis atacatorilor aflați în preajma acestora […]

gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web