Un nou partener al Farmaciei Sociale se implică în activitatea socială!

Comunicate de presa

Vizualizari: 4056

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

În luna Mai 2021 s-a înfiintat prima farmacie socială din România, situată în centrul Comunei Sângeorgiu de Mures, la doar câtiva kilometri de Târgu Mures. Pe lângă autorizatia din partea Ministerului Sănătătii, Farmacia Socială a obtinut în iunie 2021, de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, atestatul de “întreprindere socială” , astfel respectând întocmai criteriile economiei sociale, conform art. 8 alin.(4) din Legea nr. 219/2015, alocând minimum 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare.

Pentru a maximiza resursele financiare destinat cazurilor sociale, urmărim cresterea veniturilor prin campanii de educatie si de marketing dar si prin scăderea cheltuielilor. În acest sens, am obtinut deja eliminarea unor cheltuieli lunare precum serviciile de contabilitate, comisioanele bancare, semnătura electronică, întretinerea casei de macat, mentenanta softului de farmacie, serviciile de medicina muncii si SSM/PSI etc.

Până în prezent avem 25 de parteneri care participă la maximizarea profitului destinat cazurilor sociale, prin diminuarea cheltuielilor farmaciei: Banca Transilvania, Pharmec Healthcare Software, Webteam Hosting, MedPharma, DID Secure, Quality Serv Prest, Consilium Broker, Cyber Cont Expert, NetSpace, Dani All Consult, NeoPrivacy, Estamp, Faktum Service, Fleurane, Centrul Mediconsult, Specta Impex, Management Certification, SSM.ro, Digisign, Creativa Advertising, Consultia, Conferinte.ro, FGO.ro si Vavian Pharma.

Această listă a fost de curând completată de compania Expodom, care a decis să sutină activitatea farmaciei punând la dispozitie un pavilion cu dimensiunea 3X4,5M si cu structură din otel tip acordeon care se montează usor si acoperisul este impermeabil. Acest cort pliabil este deosebit de util atunci când pacientii trebuie să astepte rezultatul testului sau pentru a intra în incinta, având în vedere măsurile de securitate epidemiologică. 

Cum puteti sprijini si Dumneavoastră prima farmacie socială din România?

Nu trebuie să faceti nimic special, vă recomandăm să ne vizitati în calitate de pacient, să ne cunoasteti si să achizitionati strict produsele de care aveti nevoie de la Farmacia Socială si în felul acesta ajutati la cresterea fondului destinat cazurilor sociale.

Dacă sunteti o companie sau o institutie publică ne puteti contacta pentru a identifica o modalitate prin care puteti deveni un ambasador sau un partener si să sprijiniti astfel dezvoltarea primei farmacii sociale din România. Nu putem decat sa va sugeram ce puteti face pentru a sustine aceasta initiativa antreprenoriala de pionierat, lasand la latitudinea Dumneavoastra de a identifica si directii de colaborare

În schimb vom promova acest parteneriat prin comunicate de presă, prin amplasarea siglei Dumneavoastră în incinta farmaciei ca partener, pe site-ul farmaciei (https://farmaciasociala.ro/parteneri-farmacia-sociala) si pe blog si pe publicatiile periodice (Ziarul Sanatatea) care vor fi distribuit gratuit.

Anual veti primi raportul administratorului in care va fi detaliat modul in care au fost cheltuit profitul obtinut, sustinand aceste cazuri sociale.

Scopul principal al Farmaciei Sociale constă în îmbunătătirea conditiilor de viată a întregii comunităti si asigurarea serviciilor de sănătate de înaltă calitate, respectând standardele de etică si de profesionalism, implicându-se activ pentru a creste nivelul de educatie sanitară, pentru a diminua efectele negative asupra mediului înconjurător si pentru a îmbunătăti accesul la medicamente si la servicii medicale.

„Este nevoie de tine pentru a face bine!”

Sloganul farmaciei spune tot despre conceptul în jurul căruia a luat nastere această idee: "Este nevoie de tine pentru a face bine!", altfel spus este nevoie de ajutorul oferit de fiecare dintre noi pentru a ajuta cât mai multe cazuri sociale, fiecare pacient ne ajută să ne atingem obiectivele sociale. Medicamentele si produsele comercializate nu sunt nici mai scumpe, nici mai ieftine ca în alte unităti farmaceutice, Farmacia Socială fiind o unitate independentă care nu primeste în prezent subventii sau fonduri europene de la nicio institutie si care a obtinut atestatul de întreprindere socială eliberat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale pentru respectarea criteriilor economiei sociale, alocând minim 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare. Farmacia eliberează retete compensate si gratuite prescrise în orice judet din România (atât CAS, cât si OPSNAJ) si prepară retete magistrale si oficinale în laboratorul propriu, autorizat de Ministerul Sănătătii.

Profit nu înseamnă neapărat bani!

"Pentru noi, profit nu înseamnă neapărat bani! Profit înseamnă satisfactia de a ajuta pacientii aflati în situatii dificile. Farmacia Socială este prima farmacie din România care a obtinut atestatul de "întreprindere socială", respectând principiile economiei sociale, si astfel reusim în fiecare zi să  transformăm profitul financiar în profit social. Pacientii trebuie să stie că de fiecare dată când cumpără un produs de la această farmacie, fac si o faptă bună. Pentru început, Farmacia Socială sustine activitătile de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mures cu care a încheiat un parteneriat în acest sens. Medicamentele necesare rezidentilor sunt asigurate GRATUIT de Farmacia Sociala si astfel Căminul face lunar economii importante si poate organiza excursii si activitati de socializare pentru rezidenti.", declară Marius Dumitrescu, administratorul farmaciei.

Mai mult, în data de  27 August 2021, la Târgu Mures, a fost semnat un protocol pentru asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin retete compensate a unui număr de 62 de persoane persoane vârstnice, cu venituri mici si dependente de îngrijire la domiciliu din evidenta Directiei de Asistentă Socială Târgu Mures. Acest lucru se va realiza prin angajamentul Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată a retetelor partial compensate.

Parteneriatul dintre prima farmacie socială din România si Directia de Asistentă Socială Târgu Mures presupune  implicarea activă a ambilor parteneri în vederea sustinerii campaniilor de educatie privind sănătatea, prin organizarea programului “scoala de sănătate” si totodată, editarea si distribuirea ziarului bilingv român-maghiar „Sănătatea-Egészség”.

„Scopul principal al acestui protocol este asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin retete compensate, prin intermediul angajamentului Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată pentru cazurile sociale luate în evidentă de către Directia de Asistentă Socială Târgu Mures. La momentul semnării acestui protocol, un număr de 62 de persoane vârstnice, beneficiari ai serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu, aflate în evidenta Directiei de Asistentă Socială Târgu Mures, cu venituri mici, vor fi beneficiarii directi ai acestui protocol. În functie de amploarea angajamentului asumat, avem în plan extinderea acest demers si la nivelul celorlalte servicii aflate în subordinea Directiei noastre.” a declarat Andreia Moraru, Director Executiv al Directiei de Asistentă Socială Târgu Mures.

Mai multe informatii despre cazurile sociale: https://farmaciasociala.ro/farmacie-cazuri-sociale

Începând cu luna august 2021, Farmacia Socială poate să livreze gratuit la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor, medicamente necesare pacientilor cu dificultate de deplasare care locuiesc în Târgu Mures, Sângeorgiu de Mures si localitătile limitrofe.

Teste antigen Sars-Cov-2 GRATUITE pentru persoanele vârstnice

La sfărsitul lunii August 2021, Farmacia Socială a reusit obtinerea autorizării prin Directia de Sănătate Publică Mures, a unui centru autorizat de testare antigen Covid19, care va functiona începând cu luna septembrie a.c. Toti pensionarii cu venituri mici, sub 1000 lei lunar, beneficiază de gratuitate în cadrul acestui centru. Pentru această nouă activitate, a fost  amenajat un spatiu distinct de spatiul farmaciei care este utilizat doar pentru testarea antigen, cu teste puse la dispozitie de Ministerul Sănătătii. Orice persoană interesată se va putea programa telefonic, începând cu data de 30.08.2021, la numărul de telefon 0265/311511 sau pe site-ul www.farmaciasociala.ro, taxa de testare antigen fiind în cuantum de 50 de lei. Tuturor pacientilor li se va elibera un certificat cu rezultatul testului, recunoscut de Ministerul Sănătătii si celelalte institutii, conform legislatiei actuale.

Proiectele ambitioase nu se opresc aici, Farmacia Socială are ca obiective pentru următorul an să finanteze distrugerea medicamentelor expirate preluate gratuit de la pacienti, lansarea unei bănci de medicamente în parteneriat cu un ONG, pentru ca oamenii să poată dona medicamentele încă în termen de valabilitate si care pot fi folosite de persoane în nevoie, deschiderea unui punct de lucru într-o comunitate izolată, înfiintarea unui centru mobil de screening de sănătate si lansarea unei publicatii periodice pentru a creste nivelul de educatie sanitară al comunitătii.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.farmaciasociala.ro sau la telefon 0265311511.

Persoana de contact: Marius Dumitrescu, marius@farmaciasociala.ro, 0769041200

Proiectele ambitioase nu se opresc aici!

Pentru următoarea perioadă ne-am propus

 • să participăm active la modificările legislative necesare pentru a impulsiona antreprenorii sociali,
 • finantarea distrugerii medicamentelor expirate preluate gratuit de la pacienti, prin amplasarea de containere,
 • lansarea unei bănci de medicamente în parteneriat cu un ONG, pentru ca oamenii să poată dona medicamentele încă în termen de valabilitate si care pot fi folosite de persoane în nevoie
 • deschiderea unui punct de lucru într-o comunitate izolată si amplasarea unui container cu masini de spalat si detergent
 • înfiintarea unui centru mobil de screening de sănătate
 • lansarea unei publicatii periodice pentru a creste nivelul de educatie sanitară al comunitătii.

INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Fiecare practician GDPR trebuie să aibă această carte

Comunicate de presa

Vizualizari: 212264

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

In domeniul protecției datelor în România, anul 2021 a debutat cu relansarea pe piață a carții "GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016" ( Editia 1, Editura Wolters Kluwer). Cartea este disponibilă în webshop-ul dpo-net.ro si poate fi comandată la prețul promoțional de 110 lei. 

Conf. Univ. Dr. Nicolae Ploeșteanu - Directorul Centrului pentru Protecția Datelor - Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a avut amabilitatea sa semneze prefața acestei ediții:

"Apariția volumului GDPR Aplicat, ediția a I-a, elaborat de autorii Daniela Simionovici, Daniela-Irina Cireașă, Cătălina Pantilimon și Marius-Florian Dan, reprezintă valorificarea de către aceștia, într-o editură de prestigiu precum Wolters Kluwer, a unui „succes editorial”. Prima ediție a apărut în editura Lumen și, cred eu, că datorită confirmării valorii practice a volumului, autorii au trecut de faza „timidității” începutului editorial și se adresează în prezent prin elaborarea acestei a doua ediții către dimensiunea reală a publicului interesat de domeniul protecției datelor cu caracter personal și, mai ales, către nevoile pieței de a implementa exhaustiv Regulamentul General privind Protecția Datelor, la nivelul operatorilor de date din România.

Volumul GDPR Aplicat este o idee strălucită a unui colectiv de persoane cu experiență practică și însuflețite să își pună amprenta proprie într-un domeniu în emergență, anume domeniul protecției datelor cu caracter personal. Legislația specifică pe care o abordează într-o manieră utilă și formativă este aceea care privește mai ales „GDPR”. Autorii doresc atât să se implice cât și să ofere un instrument antrenant și imediat pentru probleme practice serioase și multiplicate în activitățile curente ale operatorilor de date cu caracter personal. Toate entitățile publice și private sunt interesate să se pună de acord cu ceea ce la momentul de față este „sperietoarea” activității lor. Această intenție are sinuozități și îndoieli dar, în final, se impune practic asemănător unui standard de calitate și, în același timp, complet diferit: este diferența dintre un tablou pictat, privit ca o operă și, pe de altă parte, evoluția și inițierea unui proces juridic; oare cine are dreptate? Răspunsul este oferit cu precauție în paginile volumului acestor pionieri….În final, practica și viitorul vor fi circumstanțele în baza cărora vom argumenta liniile decisive ale acestei îndrăznețe acțiuni: protecția datelor din perspectiva unei societăți mai sigure și a unei vieți private intime fiecărei persoane fizice.

Este necesară această lucrare și îi felicit pe autori și pe cei care au contribuit pe această linie, într-un fel sau altul, la formarea acestora, iar aici mă gândesc în special la cei care au avut inițiativa de a întreprinde la Universitatea suceveană un curs postuniversitar de protecție a datelor, pe care toți autorii acestui volum l-au urmat!

Volumul este consistent: are 752 de pagini și, în esență, 14 capitole tematice, la care se adaugă anexe, bibliografie, figuri și tabele. Volumul se remarcă prin utilitate, nu prin argumentare științifică. Principala metodă de investigație utilizată în realizarea volumului este metoda experimentală.  În cele 14 capitole se tratează atât ideile de esență și directoare ale protecției datelor, precum și măsurile, acțiunile care trebuie întreprinse pentru a asigura implementarea GDPR la nivelul entităților, oferindu-se în mod constant exemple. În partea finală, referitoare la proceduri, modele și tabele ni se prezintă o varietate de exemple. Legat de structura volumul în acest context de evaluare pot fi extrem de încrezător în a afirma că este complet antamat pe necesitățile practice. Demersul autorilor va fi îmbogățit în edițiile viitoare, prin practica viitoare și abordarea unor tematici de nișă, cum este aceea a transferului internațional de date.

Pentru elaborarea volumului GDPR aplicat este cert că autorii au alocat un timp prețios și o disponibilitate aparte, poate chiar încercată și deloc ușoară. La momentul de față, astfel  cum se numește în partea secundă a sa, „Instrument de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016” este instrumentul cel mai valoros de pe piața din România, pentru toți cei implicați în acest fenomen. Nu este un volum științific ci este exact ceea ce se numește: „Instrument de lucru…”. Dar este cel mai bun în domeniul GDPR. Îndrăznesc să afirm, pentru întreaga masă de profesioniști și interesați în domeniu, că utilizând acest volum pot să aibă siguranța conformității pentru o medie a entităților, într-un procent de aproximativ 90%. Oricum, până la apariția vreunui volum mai exhaustiv sau sintetic, acesta este, în opinia mea, sub aspect practic numărul 1 în România.

În mod interesant, lucrarea este utilă atât pentru practicieni cât și pentru directorii executivi ai companiilor. În prima parte, se oferă lecții nenumărate pentru management cum ar trebui să regândească sistemul propriu în care activează și, sigur că da, în același timp practicienii vor avea nenumărate soluții și documente la dispoziție pentru a sprijini companiile sau autoritățile în implementarea GDPR. Spre exemplu, la nivel de management este expusă povestea așteptării unui standard cumpărat și implementat imediat, cu deziluzia că așa ceva nu s-a putut întâmpla…Se caută vina la consultant și nu se poate direcționa juridic. Ce facem de aici încolo? Cât mai trebuie să stăm împiedicați de protecția datelor?

La nivel de executiv, lucrurile se complică deoarece pe lângă aceste instruiri, adevăratul specialist în protecția datelor trebuie să devină un real confident al companiei și să contribuie la rebreduirea acesteia. Va fi acceptat? Va fi înghițit? Volumul răspunde acestor întrebări într-o manieră sinceră și corectă!

Autorii au investit pasiune și interes suprapuse pe ideea importanței formării continue și a observației și cercetării cu demonstrații. Spuneam că autorii sunt într-o mare măsură pionieri: au simțit flexibilitatea și dinamica domeniului și au considerat că pot să afirme reguli, aspect care s-a confirmat în mod evident. De aici, apare una din primele trăsături ale lucrării, anume că la fiecare domeniu și secțiune se începe cu o „poveste” legată de ce se întâmplă în practică atunci când se urmărește implementarea GDPR: totul prinde contur și devine extrem de narativ și util în același timp. Spre exemplu, cuvântul introductiv debutează exact cu cea mai importantă parte a implementării GDPR, anume aceea a conștientizării și educației: „Etica reprezintă o invitație la conștientizarea consecințelor a ceea ce se face”

În al doilea rând, se face o descriere juridică a fiecărui concept principal utilizat în GDPR, inclusiv descrierea faptică alăturată. Dacă deschid la întâmplare volumul, ajung, spre exemplu la pagina 59, unde se vorbește de pseudonimizare, despre care se afirmă în mod corect că „are o componentă obligatorie și anume reversibilitatea acesteia. Reversibilitatea este tehnica inversă pseudonimizării, adică, folosind informații suplimentare, pe care doar operatorul le are, datele pot deveni, din nou, „clare”(…)” Aceasta este o obligație specifică în anumite condiții a operatorului de date.

În al treilea rând se oferă de către autori la fiecare argumentare sistematic prezentată, un exemplu, de regulă referit de ghidurile de implementare și orientare realizate de fostul Grup de lucru articolul 29, în prezent înlocuit de Comitetul european pentru protecția datelor stabilit prin GDPR. Această modalitate de expunere conferă instruire și înțelegere cititorului și practicianului, deoarece exemplele sunt extrem de relevante și fin relevate.

Nu în ultimul rând, trebuie remarcată referirea la practica instanțelor din România și a instanțelor europene în domeniul protecției datelor cu caracter personal, chestiune utilă deoarece contribuie la statuarea definitivă a unor linii de interpretare a domeniului analizat.

Consider că fiecare practician trebuie să aibă această lucrare pentru că îl va ajuta în implementarea GDPR. Lucrarea conține atât conținut cu documentare științifică cât și conținut aplicativ corect dar orientativ și specific ghidurilor.

În ceea ce mă privește, sunt încântat că autorii  Daniela Simionovici, Daniela-Irina Cireașă, Cătălina Lungu și Marius-Florian Dan, mi-au fost pentru o scurtă perioadă „studenți”, deoarece orice dascăl este împlinit când este depășit de proprii studenți. I-am întâlnit cu ocazia unei competiții în domeniul protecției datelor, desfășurată la Târgu Mureș, și am simțit că este vorba de un grup cu potențial reformator. Au demonstrat în interesul comunității din România acest lucru. Le doresc mult succes și felicitări pentru demersurile continue pe care le întreprind în domeniul protecției datelor cu caracter personal."

 

INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

ASCPD a transmis autorităților un studiu de impact al proiectului legislativ privind profesia de DPO

Comunicate de presa

Vizualizari: 19061

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

În data de 27 Noiembrie 2020, ASOCIAŢIA SPECIALIŞTILOR ÎN CONFIDENŢIALITATE ŞI PROTECŢIA DATELOR (ASCPD) a înaintat mai multor autorități europene și naționale un punct de vedere la proiectul de lege privind organizarea profesiei de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal înregistrat la Biroul Senatului României sub nr. B653/2020 la data de 10.11.2020.

"Prin acest demers anunțăm că legislația Uniunii Europene a fost încălcată prin promovarea proiectului de lege din România privind responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal. Studiul realizat și transmis tuturor autorităților implicate demonstrează nerespectarea exigențelor Uniunii Europene privind profesiile reglementate. În acest moment, nu se justifica aceasta lege care modifică rolul deja instituit de legiuitorul UE în vederea apărării drepturilor și libertăților persoanelor vizate.", a declarat Marius DUMITRESCU, Președintele ASCPD. 

Acest studiu a fost transmis către Comisia Europeană, Comitetul European Pentru Protecția Datelor (EDPB), Confederația Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor (CEDPO), Avocatul Poporului, Senatul României, Camera Deputaților, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social și Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, solicitându-se acordarea avizului negativ și retragerea proiectului de lege de pe agenda Parlamentului. 

Principalele argumente prezentate în sprijinul solicitărior transmise autorităților:

 • transformarea funcției de DPO în profesie reglementată nu răspunde exigențelor de independență a Responsabilului, prevăzute de RGPD și în ghidul EDPB și exigențele de proporționalitate prevăzute de legislația europeană, respectiv nu a fost realizată o analiză de impact;
 • proiectul de lege aduce atingere dreptului Uniunii Europene, substanțial și procedural, inclusiv prin încălcarea art. 37-38 din RGPD;
 • proiectul de lege și modalitatea de promovare a acestuia (în regim de urgență, fără dezbatere publică, fără consultarea ANSPDCP) reprezintă un risc la adresa statului de drept;
 • exercitarea funcției de DPO în condițiile stabilite de acest proiect de lege, generează o fragmentare la nivelul statelor UE, nepermisă de aplicarea RGPD;
 • proiectul de lege are un impact negativ asupra liberei circulații a persoanelor și a serviciilor în cadrul Uniunii Europene; dreptul la muncă și libertatea alegerii profesiei;
 • proiectul de lege aduce atingere independenței în exercitarea atribuțiilor Autorității Naționale de Supraveghere, independenței exercitării atribuțiilor Responsabilului cu protecția datelor și are o viziune limitată la teritoriul național cu efecte anticoncurențiale; noile atribuții pentru ANSPDCP introduse de proiectul de lege exced competențele Autorității, nefiind în concordanță cu prevederile Regulamentului (UE) 679/2016;
 • proiectul de lege creează obstacole și costuri suplimentare pentru operatorii care fac eforturi de conformare la GDPR și limitează libertatea acestora de a desemna persoanele pe care le consideră potrivite pentru îndeplinirea funcției;
 • proiectul de lege propune înființarea nejustificată a unei noi entități, alta decât autoritatea de supraveghere, cu scopul de verificare a activității DPO și de aplicare de sancțiuni acestuia. Organizația nou creată va avea activități paralele cu atribuțiile de investigare și control ale Autorității de Supraveghere, nefiind supusă niciunei forme de control extern.
 • proiectul de lege încalcă prevederile Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă și regulamentele de organizare și funcționare a camerelor Parlamentului în ce privește următoarele aspecte: competența Camerei sesizate; inexistența vreunui studiu de impact; lipsa unei argumentări serioase în expunerea de motive care să pornească de la realitățile concrete din România; lipsa notei de fundamentare; necorelarea cu alte acte normative, precum legile de protecție a datelor, din România, în special cu legea 190/2018 privind unele măsuri de aplicare a RGPD; absența, în cuprinsul proiectului, a oricăror soluții adecvate, judicioase și fundamentate; absența consultării partenerilor sociali.

DESCARCĂ STUDIUL "Critici privind proiectul de lege - organizarea profesiei de Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal"

INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

ASCPD ÎȘI MANIFESTĂ ÎNGRIJORAREA FAȚĂ DE UTILIZAREA TERMENULUI “BAZACONIE” ÎN DECLARAȚIILE PUBLICE ALE PREMIERULUI

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor din România (ASCPD) își manifestă îngrijorarea față de declarațiile apărute în spațiul public, aparținând Premierului Ludovic Orban, în care acesta folosește […]

ALERTA CERT-RO: Campanie frauduloasă privind subiectele de la Bacalaureat 2020

La începutul lunii aprilie, echipa CERT-RO publica o alertă referitoare la folosirea platformelor care permit crearea unui site web gratuit în răspândirea unor atacuri de tip phishing. Atunci, platforma […]

PECB semnează un parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursurile recunoscute internațional

PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional. „Suntem foarte încântați de […]

Twitter blochează postările care leagă pandemia Covid19 de tehnologia 5G

În urma distribuirii pe rețelele de socializare sau sistemele de mesagerie precum WhatsApp a mai multor mesaje care leagă riscurile introduse de coronavirus de tehnologia 5G mai multe antene […]

Bitdefender oferă gratis soluții de securitate tuturor organizațiilor din domeniul sanitar

Soluțiile de securitate sunt menite să ajute angajații din sănătate în contextul în care numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul coronavirus a crescut de aproape cinci ori pe […]

În contexul epidemiologic, Grupul Bittnet oferă gratuit Office 365 și Cisco Webex pentru orice companie din România

Epidemia globală a coronavirusului are un impact asupra unui număr semnificativ de companii din țările afectate și nu numai, existand riscul unor întreruperi a activității normale a afacerilor. […]

„Vin alegerile! Ce facem cu datele personale?”

Asociația pentru Tehnlogie și Internet – APTI împreună cu Centrul pentru Inovare Publică și Centrul pentru Jurnalism Independent organizează în data de 11 martie, între orele 10-14, un […]

Amenda GDPR primită de Facebook în Germania este un „avertisment” pentru noi toți

Facebook a primit o amendă de 51.000 de euro ( 55.500 de dolari ) pentru că nu a numit în mod corespunzător un ofițer pentru protecția datelor pentru […]

Facebook forțat să amâne lansarea noului serviciu de dating în Europa

Cu numai 36 de ore înainte de Ziua Îndrăgostiților, Facebook a fost forțat să amâne lansarea in Europa a noului său serviciu, Facebook Dating, în urma intervenției Autoritatii […]

11 Februarie 2020: HAPPY SAFER INTERNET DAY!

Astăzi,  marți, 11 februarie 2020,  sărbătorim Ziua internetului mai sigur (Safer Internet Day -SID). Niciodată nu ne-am bucurat de atâtea oportunități de a învăța și de a comunica la […]

Dispozițiile legale care au permis accesul partidelor la listele suplimentare sunt neconstituționale

Conform unui comunicat de presă transmis de ASCPD – Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor, suntem informati ca avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu privire la dispozițiile […]

Din 7 Ianuarie au intrat în vigoare noi norme privind protecția consumatorilor

Începând cu data de 7 ianuarie 2020, au intrat în vigoare noile norme UE privind protecția consumatorilor, ca parte a „Noilor avantaje pentru consumatori”. Acestea vizează o mai bună […]

Numărul amenințărilor informatice va atinge în 2020 pragul istoric de un miliard

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că numărul total al amenințărilor informatice va depăși în premieră în acest an pragul de un miliard de unități, cea […]

Anul 2019 văzut prin ochii unui GDPR-ist, 10 momente memorabile

Este sfarsit de an si fiind un moment de bilant nu pot sa nu ma gandesc la cat de multe lucruri am realizat pe plan profesional si mai […]

ING Bank lansează o campanie de educație pe tema facturilor false

In perioada sărbătorilor de iarnă, ING Bank a lansat o campanie de educație pe tema facturilor false (invoice fraud). Momentul este unul cât se poate de potrivit, având […]

Cyber Hygiene – cum să te aperi de cele mai întîlnite amenințări de securitate cibernetică

Cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice, Microsoft, Poliția Română și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cu sprijinul  Școlii Naționale de Studii Politice și […]

Una dintre cele mai populare sonerii smart din lume, vulnerabilă la atacurile hackerilor

O vulnerabilitate de securitate prezentă în soneriile inteligente Ring Video Doorbell Pro, produse și comercializate de către magazinul online Amazon, ar fi permis atacatorilor aflați în preajma acestora […]

Dacă ai votat pe listele suplimentare partidele au aflat totul despre tine. Iată ce poți face

Peste 1.700.000 de votanți au fost înscriși pe listele suplimentare din țară și din străinătate în timpul alegerilor pentru Președintele României din data de 10 Noiembrie 2019. Dacă […]

ANSPDCP a publicat Raportul activității sale în decursul anului 2018

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a publicat pe site-ul său un Raport al activității sale în decursul anului 2018. Conform Raportului, în anul […]

EDPB: Orientări privind baza legală pentru prelucrarea serv. online bazate pe contracte

European Data Protection Board a publicat un comunicat de presă anunțând concluziile sesiunii plenare, desfășurată în 8 și 9 noiembrie, la care au participat autoritățile naționale de supraveghere […]

gazduire website gazduire web