Un nou curs PECB în portofoliul NeoPrivacy Romania: ISO/IEC 27001 Lead Implementer (E-learning-5 zile)

Cursuri dezvoltare profesionala

Vizualizari: 1326

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

CURS (EN) PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Implementer (Information Security) + Online Exam – Self Study

Despre PECB

PECB este un organism de certificare international pentru persoane, sisteme de management și produse, pe o gamă largă de standarde internaționale. Ca furnizor global de servicii de formare, examinare, audit și certificare, PECB oferă expertiza sa în mai multe domenii, inclusiv, dar fără a se limita la securitatea informațiilor, IT, continuitatea afacerilor, managementul serviciilor, sisteme de management al calității, risc și management, sănătate, siguranță , și Mediu. PECB, prin intermediul NeoPrivacy România, ajută profesioniștii și organizațiile din România să își demonstreze angajamentul și competența, raportându-se la standarde internaționale, oferind această asigurare prin educație, evaluare și certificare cu cerințe de competență riguroase, recunoscute la nivel internațional. Misiunea noastră este de a oferi clienților noștri servicii complete care inspiră încredere, îmbunătățire continuă, demonstrarea recunoașterii și accent pe beneficiul societății, în ansamblu. Pentru informații suplimentare despre PECB și pentru lista completă a standardelor, vizitați http://www.pecb.com.

Despre NeoPrivacy Romania

La începutul anului 2018, NeoPrivacy și-a lansat oferta de servicii pentru companii din România și Republica Moldova, promovând soluții software pentru conformitate și implementarea GDPR, precum și servicii de audit pentru măsuri tehnice și organizatorice, servicii de audit pentru prevenirea incidentelor de securitate, ISO27001 și traininguri specializate pentru DPO și alți specialiști. NeoPrivacy Romania a dezvoltat primul portal web românesc dedicat exclusiv comunității profesioniștilor din domeniul protecției datelor și securității informațiilor (https://dpo-net.ro/), oferind informații naționale și internaționale, resurse utile și traininguri online. Pe baza dezvoltării tehnologice din ultimii zece ani, proiectele echipei noastre rezultă din convingerea că „Privacy is a right, NeoPrivacy is a currency” și prin activitățile noastre de formare, creștem activ gradul de  conștientizare cu privire la importanța și valoarea datelor cu caracter personal.

Noul cursul de formare "ISO / IEC 27001 Lead Implementer" (E-learning) permite participanților să dobândească cunoștințele necesare pentru a sprijini o organizație în planificarea, implementarea, gestionarea, monitorizarea și menținerea eficientă a unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS).

De ce ar trebui să participi?

Amenințările și atacurile de securitate a informațiilor cresc și se intensifică constant. Cea mai bună formă de apărare împotriva acestora este implementarea și gestionarea corectă a controalelor de securitate a informațiilor și a celor mai bune practici. Securitatea informațiilor este un element-cheie și o cerință a clienților și mai ales o obligație legislativă ( Regulamentul 679/2016, Directiva NIS etc)

Acest curs de formare este conceput pentru a pregăti participanții la implementarea unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS) bazat pe ISO / IEC 27001. Acesta își propune să ofere o înțelegere cuprinzătoare a celor mai bune practici ale unui ISMS și un cadru pentru gestionarea și îmbunătățirea continuă a acestuia.

După ce ați participat la cursul de formare online, puteți susține examenul. Dacă absolviți cu succes examenul, puteți solicita o acreditare „PECB Certified ISO / IEC 27001 Lead Implementer”, care demonstrează abilitatea și cunoștințele practice de a implementa un ISMS bazat pe cerințele ISO / IEC 27001.

Cine poate participa?

 • Managerii de proiect și consultanții implicați și preocupați de implementarea unui ISMS
 • Consilieri experți care doresc să stăpânească implementarea unui ISMS
 • Persoane responsabile de asigurarea conformității cu cerințele de securitate a informațiilor în cadrul unei organizații
 • Membrii unei echipe de implementare ISMS

Obiective de invatare

Acest curs de instruire vă va ajuta:

 • Obțineți o înțelegere cuprinzătoare a conceptelor, abordărilor, metodelor și tehnicilor utilizate pentru implementarea și gestionarea eficientă a unui ISMS
 • Recunoașteți corelația dintre ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27002 și alte standarde și cadre de reglementare
 • Înțelegeți funcționarea unui sistem de management al securității informațiilor și procesele sale bazate pe ISO / IEC 27001
 • Aflați cum să interpretați și să implementați cerințele ISO / IEC 27001 în contextul specific al unei organizații
 • Obțineți cunoștințele necesare pentru a sprijini o organizație în planificarea, implementarea, gestionarea, monitorizarea și menținerea eficientă a unui ISMS

Abordare educativă

 • Acest curs de formare conține exerciții de tip eseu, teste cu alegeri multiple, exemple și cele mai bune practici utilizate în implementarea unui ISMS.
 • Participanții sunt încurajați să comunice între ei și să se angajeze în discuții atunci când completează teste și exerciții.
 • Exercițiile se bazează pe un studiu de caz.
 • Structura testelor este similară cu cea a examenului de certificare.

Condiții prealabile

Principala cerință pentru participarea la acest curs de formare este cunoașterea generală a conceptelor ISMS și ISO / IEC 27001.

Agenda cursului

Ziua 1: Introducere în ISO / IEC 27001 și inițierea unui ISMS

Ziua 2: Planificarea implementării unui ISMS

Ziua 3: Implementarea unui ISMS

Ziua 4: Monitorizare ISMS, îmbunătățire continuă și pregătire pentru auditul de certificare

Ziua 5: examen de certificare

Examinare

Examenul „PECB Certified ISO / IEC 27001 Lead Implementer” îndeplinește cerințele Programului de examinare și certificare PECB (ECP). Acoperă următoarele domenii de competență:

Domeniul 1: Principii și concepte fundamentale ale unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS)

Domeniul 2: Sistem de management al securității informațiilor (ISMS)

Domeniul 3: Planificarea unei implementări ISMS bazată pe ISO / IEC 27001

Domeniul 4: Implementarea unui ISMS bazat pe ISO / IEC 27001

Domeniul 5: Monitorizarea și măsurarea unui ISMS bazat pe ISO / IEC 27001

Domeniul 6: Îmbunătățirea continuă a unui ISMS bazat pe ISO / IEC 27001

Domeniul 7: Pregătirea pentru un audit de certificare ISMS

Pentru informații specifice despre tipul de examen, limbile disponibile și alte detalii, vă rugăm să vizitați  Lista examenelor PECB  și  Regulile și politicile de examinare .

Certificare

După ce ați trecut cu succes examenul, puteți solicita una dintre acreditările prezentate mai jos. Veți primi certificatul odată ce respectați toate cerințele legate de acreditarea selectată. Pentru mai multe informații despre certificările ISO / IEC 27001 și procesul de certificare PECB, vă rugăm să consultați  Regulile și politicile de certificare .

Cerințele pentru certificările de implementare PECB ISO / IEC 27001 sunt următoarele:

Acreditare Examen Experienta profesionala Experiența proiectului ISMS Alte cerinte
PECB certificat ISO / IEC 27001 Implementator provizoriu Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent Nici unul Nici unul Semnarea Codului de Etică al PECB
Implementator certificat PECB ISO / IEC 27001 Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent Doi ani: un an de experiență de lucru în managementul securității informațiilor Activitățile proiectului: un total de 200 de ore Semnarea Codului de Etică al PECB
PECB certificat ISO / IEC 27001 Lead Implementer Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent Cinci ani: doi ani de experiență profesională în managementul securității informațiilor Activități ale proiectului: un total de 300 de ore Semnarea Codului de Etică al PECB
PECB certificat ISO / IEC 27001 Senior Lead Implementer Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent Zece ani: șapte ani de experiență profesională în managementul securității informațiilor Activități ale proiectului: un total de 1.000 de ore Semnarea Codului de Etică al PECB

Notă: Persoanele certificate PECB care posedă acreditări de implementator principal și auditor principal sunt calificate pentru acreditările Master PECB respective , având în vedere că au susținut patru examene suplimentare ale Fundației legate de această schemă. Informații mai detaliate despre examenele Fundației și cerințele de acreditare de master pot fi găsite aici .  

Experiența proiectului ISMS ar trebui să urmeze cele mai bune practici de implementare și să includă următoarele activități:

 1. Redactarea unui caz de afaceri de implementare ISMS
 2. Gestionarea unui proiect de implementare ISMS
 3. Implementarea unui ISMS
 4. Gestionarea informațiilor documentate
 5. Implementarea valorilor
 6. Implementarea acțiunilor corective
 7. Efectuarea unei revizuiri a managementului
 8. Gestionarea performanței unui ISMS
 9. Gestionarea unei echipe ISMS

Informații suplimentare

 • Taxele de certificare sunt incluse în prețul examenului.
 • Participanților li se va furniza materialul cursului de formare care conține peste 450 de pagini de informații explicative, exemple, cele mai bune practici, exerciții și teste.
 • Participanții care au participat la cursul de formare vor fi eliberați un record de prezență în valoare de 31 de credite CPD (Continuing Professional Development).
 • În cazul în care candidații nu reușesc examenul, îl pot relua în termen de 12 luni de la încercarea inițială gratuit.

Acest curs costă 2600 lei + TVA

Inscrierile pana la data de 01.03.2021

beneficiaza de o reducere de 5%.

  Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


  Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


  Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

  PECB a fost avizat de CNIL pentru certificarea DPO-ului

  Cursuri dezvoltare profesionala

  Vizualizari: 3418

  Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

  PECB a anunțat că începând cu 15 octombrie 2020, a fost avizat de Autoritatea de Supraveghere din Franța (CNIL), pentru a oferi servicii de certificare pentru competențele și cunoștințele responsabilului cu protecția datelor (DPO), pe baza schemei CNIL, în conformitate cu Deciziile CNIL nr. 2018-317 și nr. 2018-318 din 20 septembrie 2018.

  „Suntem foarte bucuroși să demonstrăm o atitudine conformă față de protecția datelor, confirmată și aprobată de CNIL. Sperăm că acest lucru se va dovedi a fi un indicator de încredere și pentru public. ”  a declarat Carolina Cabezas, director de conformitate PECB.

  Prin rețeaua sa de parteneri autorizați, PECB oferă cursuri de pregătire pentru certificarea competențelor responsabilului cu protecția datelor.

  PECB este acum menționat pe site-ul oficial al CNIL ca un organism de certificare aprobat care oferă certificare DPO.

  În România, PECB Group Inc. Canada a anunțat la începutul acestui an semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional.

  Suntem foarte încântați de acest parteneriat și promitem că vom oferi serviciile noastre la cel mai înalt nivel. Mă simt profund onorat și extrem de încântat să semnez acest acord cu NeoPrivacy România ”, a declarat Eric Lachapelle, CEO PECB. „Am susținut întotdeauna parteneriatele cu astfel de companii care sunt în concordanță și împărtășesc misiunea noastră. În anii trecuți am asistat la o dezvoltare extraordinară a programului nostru de parteneriat, susținând inițiativele care vizează în special dezvoltarea parteneriatelor internaționale. Ambele companii au echipe grozave de profesioniști și resurse care vor fi un sprijin deosebit pentru acest parteneriat ”, a adăugat Lachapelle.

  Parteneriatul dintre NeoPrivacy România și PECB ne onorează și ne obligă să oferim servicii de înaltă calitate clienților noștri din România și Republica Moldova. În primul rând, acest parteneriat strategic își propune să crească calitatea serviciilor de formare românești dedicate domeniului confidențialității și protecției datelor, punând un accent mai mare pe experiența practică. Toți formatorii NeoPrivacy România sunt în primul rând practicieni în domeniul protecției și securității datelor. ” a declarat Marius Dumitrescu, Managing Partner, NeoPrivacy Romania.

  Prin intermediul acestui parteneriat, specialiștii români în protecția și securitatea datelor cu caracter personal, care își doresc o certificare la standardul PECB, pot demonstra la nivel international că dețin cunoștințele practice și capacitățile profesionale pentru a ajuta organizațiile în aplicarea legilor și reglementărilor privind protecția datelor și nu numai. Candidații pot economisi timp și bani, având în vedere că nu există cheltuieli de deplasare și pot învăța practic din confortul casei sau al biroului. Fiecare își poate stabili ritmul propriu de învățare cu posibilitatea de a obține certificarea prin susținerea examenului online, în orice moment, într-o perioadă de 12 luni.

  Pachetul de cursuri în regim Self-Study lansat de NeoPrivacy Romania prin intermediul portalului dpo-NET.ro este următorul:

  Denumire curs si descriere curs (link) Tip Durata Pret promotional valabil pana la 01.08.2020
  PECB GDPR Introduction Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB GDPR Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB GDPR – Certified DATA PROTECTION OFFICER (DPO) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB ISO/IEC 27001 Introduction (Information Security) Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27001 Foundation (Information Security) + Online Exam    Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Implementer (Information Security) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor (Information Security) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27701 Foundation (Privacy Information Management System) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27701 Lead Implementer (Privacy Information Management System) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27701 Lead Auditor (Privacy Information Management System) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB ISO/IEC 27005 Introduction (Information Security Risk Management) Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27005 Foundation (Information Security Risk Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27005 Risk Manager (Information Security Risk Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1800 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager (Information Security Risk Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 29100 Lead Privacy Implementer (Lead Privacy Implementer) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27032 Lead Cybersecurity Manager (Cyber Security) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified Ethical Hacking (Ethical Hacking) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB ISO/IEC 27035 Introduction (Incident Management)  Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27035 Foundation (Incident Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27035 Incident Manager (Incident Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO/IEC 27035 Lead Incident Manager (Incident Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Introduction to Forensics (Computer Forensics) Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB Certified Forensics Examination Foundation (Computer Forensics) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified Lead Computer Forensics Examiner (Computer Forensics) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified Lead Pen Test Professional (Penetration Testing) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified Cybersecurity Audit Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB ISO 31000 Introduction Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB Certified ISO 31000 Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified ISO 31000 Risk Manager + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1800 lei +TVA
  PECB Certified ISO 31000 Lead Risk Manager + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO 31000 Transition + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB ISO 22301 Introduction Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
  PECB Certified ISO 22301 Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
  PECB Certified ISO 22301 Lead Implementer + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO 22301 Lead Auditor + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
  PECB Certified ISO 22301:2019 Transition + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA

   

  Metoda Self Study – materiale in format electronic, in limba engleza

  • Taxele de certificare sunt incluse în prețul examenului.
  • Participanților li se va asigura materialul de instruire care conține sute de pagini de informații explicative și exemple practice.

  Avantajele sistemului Self-Study

  • Economisiți timp și bani având în vedere că nu există cheltuieli de deplasare și veți învăța practic din confortul casei sau al biroului.
  • Stabiliți-vă ritmul propriu de învățare cu posibilitatea finaliza prin susținerea examenului în orice moment pe perioada de 12 luni
  • Aveți posibilitatea de a susține examenul individual, prin platforma online de examinare
  • In taxa de curs sunt incluse două încercări de absolvire a examenului de certificare

  Etapele procesului de certificare PECB

  1. Inscrierea la curs prin completarea formularului online
  2. Achitati factura primita prin email
  3. Deschideti un cont PECB – Urmați instrucțiunile aici: www.pecb.com/help
  4. Descarcati aplicatia KATE – Urmați linkul pentru a descărca: www.pecb.com/en/kate-app
  5. Conectati-va la aplicatia KATE cu contul Dumneavoastra PECB
  6. Dupa ce studiati materialele puse la dispozitie, programati-va pentru examenul online. Descărcați aplicația EXAM. Urmați linkul pentru a descărca: www.pecb.com/pecbexams
  7. Aplicati pentru certificare PECB. Candidații trebuie să completeze Formularul de Cerere de Certificare online

  Despre PECB

  PECB este un organism de certificare international pentru persoane, sisteme de management și produse, pe o gamă largă de standarde internaționale. Ca furnizor global de servicii de formare, examinare, audit și certificare, PECB oferă expertiza sa în mai multe domenii, inclusiv, dar fără a se limita la securitatea informațiilor, IT, continuitatea afacerilor, managementul serviciilor, sisteme de management al calității, risc și management, sănătate, siguranță și mediu.

  PECB, prin intermediul NeoPrivacy România, ajută profesioniștii și organizațiile din România să își demonstreze angajamentul și competența, raportându-se la standarde internaționale, oferind această asigurare prin educație, evaluare și certificare cu cerințe de competență riguroase, recunoscute la nivel internațional. Misiunea noastră este de a oferi clienților noștri servicii complete care inspiră încredere, îmbunătățire continuă, demonstrarea recunoașterii și accent pe beneficiul societății, în ansamblu. Pentru informații suplimentare despre PECB și pentru lista completă a standardelor, vizitați http://www.pecb.com.

  Despre NeoPrivacy Romania

  La începutul anului 2018, NeoPrivacy și-a lansat oferta de servicii pentru companii din România și Republica Moldova, promovând soluții software pentru conformitate și implementarea GDPR, precum și servicii de audit pentru măsuri tehnice și organizatorice, servicii de audit pentru prevenirea incidentelor de securitate, ISO27001 și traininguri specializate pentru DPO și alți specialiști.

  NeoPrivacy Romania a dezvoltat primul portal web românesc dedicat exclusiv comunității profesioniștilor din domeniul protecției datelor și securității informațiilor (https://dpo-net.ro/), oferind informații naționale și internaționale, resurse utile și traininguri online. Pe baza dezvoltării tehnologice din ultimii zece ani, proiectele echipei noastre rezultă din convingerea că „Privacy is a right, NeoPrivacy is a currency” și prin activitățile noastre de formare, creștem activ gradul de  conștientizare cu privire la importanța și valoarea datelor cu caracter personal.

   Campurile marcate cu * sunt obligatorii
   Etapele de certificare / absolvire curs

   1. Alegeti cursul care vi se potriveste
   Fiecare certificare PECB are o programă de curs specifică și un set de cerințe de experiență. Pentru a stabili care acreditare este potrivită pentru Dumnevoastră, verificați toate cerințele de eligibilitate pentru diferitele certificări, în concordanță cu nevoile Dumneavoastră profesionale.

   2. Pregătiți-vă pentru examen
   Toți candidații în sistemul Self Study sunt responsabili pentru propriul program de studiu și pentru pregătirea în vederea examinării. Nu este obligatoriu parcurgerea un set specific de informații sau a unei material  unic de studiu, ca parte a procesului de certificare. Totuși, finalizarea unui curs sau a unui program de studiu vă va spori semnificativ șansa de a trece un examen de certificare PECB. Pentru a afla mai multe despre examene, domenii de competență și declarații de cunoștințe, accesați: Ghiduri de pregătire a examenelor PECB.

   3. Aplicați și programați examenul
   Candidații pot să susțină un examen PECB de la distanță, din comoditatea propriei case, prin aplicația de examen PECB si efecutand o programare: https://pecb.com/en/eventExamList/schedule

   4. Absolvirea examenului
   Candidații trebuie să ajungă cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea examenului de certificare. Candidaților care sosesc cu întârziere nu li se va acorda timp compensatoriu pentru sosirea cu întârziere și li se poate refuza participarea la examen. Toți candidații sunt obligați să prezinte o carte de identitate valabilă, cum ar fi o carte de identitate națională, un permis de conducere sau un pașaport. Durata examenului variază în funcție de tipul de examen (vezi descrierea diferitelor examene pentru mai multe detalii). Timpul suplimentar poate fi oferit candidaților care susțin examenul într-o limbă diferită de limba maternă (la solicitarea candidaților, în ziua examenului).

   Tipul examenului: eseuri, cunoscute sub numele de examene cu intrebari deschise, sunt examene în care candidații sunt autorizați să utilizeze numai următoarele materiale de referință:

   • O copie a Regulamentului 679/2016 pe suport de hârtie;
   • Notele de curs din Fișa Participantului;
   • Orice note personale făcute de student în timpul cursului;
   • Un dicționar;

   Pentru mai multe informații despre detaliile examenului, consultați Regulile și politicile de examinare

   5. Primește rezultatele examenului tău
   Rezultatele vor fi comunicate prin e-mail într-o perioadă de la 6 până la 8 săptămâni de la data examinării. Candidatului i se vor oferi doar două rezultate posibile ale examinării: admis sau respins. În caz de eșec, rezultatele vor fi însoțite de lista domeniilor în care candidatul nu a răspuns complet la întrebare. Acest lucru poate ajuta candidatul să se pregătească mai bine pentru o reluare a examenului. Candidații, care nu sunt de acord cu rezultatele examenului, pot depune o contestatie.

   6. Aplicați pentru certificare
   Toți participanții care susțin cu succes examenul de certificare PECB au dreptul să solicite acreditările PECB pentru care au fost examinați. Cerințele educaționale și profesionale specifice vor trebui îndeplinite pentru a fi certificate PECB. Candidații trebuie să completeze Formularul de Cerere de Certificare online și să completeze toate celelalte formulare online (care pot fi accesate prin intermediul profilului lor online PECB), inclusiv datele de contact ale referințelor care vor fi contactate pentru a valida experiența profesională a candidaților.

   Aprobarea cererii are loc imediat ce Departamentul de certificare validează că îndepliniți toate cerințele de certificare cu privire la acreditarea pentru care ați solicitat-o. Un mesaj va fi trimis la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o în timpul procesului de inregistrare. Dacă este aprobat, vei putea descărca certificatul din contul de membru.

   7. Mențineți certificarea
   Certificările PECB sunt valabile timp de trei ani. Pentru a menține certificarea, solicitantul trebuie să demonstreze în fiecare an că el / ea încă îndeplinește sarcini care țin de această certificare. Profesioniștii cu certificare PECB furnizează anual PECB numărul de ore de audit și / sau sarcini legate de implementare pe care le-au îndeplinit, împreună cu datele de contact ale persoanelor care pot valida aceste sarcini. În plus, profesioniștii certificați ar trebui să plătească periodic taxele anuale de întreținere a certificării PECB.

   Un e-mail de notificare este trimis membrilor noștri certificați, care sunt obligați să depună documente care atestă dezvoltarea profesională continuă (CPD) împreună cu taxa anuală de întreținere (AMF) cu trei luni înainte de data anuală a certificării lor.

   INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


   Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


   Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

   Webinar KURZARBEIT – Noi măsuri de flexibilitate și muncă de acasă

   Cursuri dezvoltare profesionala

   Vizualizari: 4035

   Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

   O.U.G. nr. 132/2020 vine cu noi măsuri de sprijin pentru angajatori și angajați, dar şi cu obligaţii pentru aceştia. Într-un interviu acordat Editurii Wolters Kluwer România, Dna. avocat Laura Georgescu, expert în legislația muncii, explică care sunt provocările aplicării acestor măsuri şi ale contextului actual al relaţiilor de muncă, aşa cum a fost el conturat de pandemia Covid-19.

   Cu o bogată experiență în aplicarea dreptului muncii, dna. avocat este Membru de onoare al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii, dar și autor și coautor a mai multor articole, cursuri universitare, tratate și monografii privind legislația muncii. Dna. Georgescu este un lector apreciat, susținând în mod frecvent cursuri și seminarii în domeniul dreptului muncii.

   Doamnă avocat, anul 2020 a adus schimbări semnificative în domeniul relațiilor de muncă, mai ales prin amploarea fără precedent a telemuncii, dar și a intervenției statului prin măsuri de sprijin pentru angajatorii aflați în dificultate. Iată că la început de august Guvernul implementează noi măsuri. Cum apreciați, din perspectiva unui practician, contextul actual al relațiilor de muncă într-o economie puternic afectată de pandemia Covid-19?

   Laura Georgescu: Problemele resimțite la nivelul economiei ca urmare a situației speciale în care ne aflăm au afectat toate domeniile de activitate. Situațiile de criză s-au extins asupra majorității angajatorilor și angajaților. Este mai mult decât previzibilă o criză a locurilor de muncă și o creștere a șomajului în viitorul apropiat. Evident, este prevăzută o contracție majoră a economiei UE și implicit a economiei României.

   Este mai mult decât previzibilă o criză a locurilor de muncă și o creștere a șomajului în viitorul apropiat.

   În acest context, angajatorii manageriază din ce în ce mai greu raportul de muncă. Impactul din anumite domenii de activitate a fost și este foarte mare și mă refer îndeosebi la sectoarele HORECA, dar și din cele care au legătură cu acest sector ori din industria prelucrătoare și comerț. Din acest motiv, autoritățile UE și cele ale României au urmărit implementarea unor măsuri pentru protecția atât a salariaților, cât și a angajatorilor.

   Care sunt dificultățile angajatorilor în contextul actual al relaţiilor de muncă?

   Laura GeorgescuAngajatorii au fost nevoiți să se adapteze rapid noului context, fără a avea vreo estimare clară a duratei acestei situații de excepție. Au acționat rapid, cu un minimum de informații și fără a cunoaște în totalitate consecințele juridice ale actelor pe care le-au încheiat.

   Consider că ei pot apela fie la ajutor specializat, fie la surse concrete de informare, cum sunt, de exemplu, webinariile pe care le organizați, care le dau posibilitatea să ceară sfaturi sau să obțină soluții pentru problemele lor concrete.

   Ca avocat de dreptul muncii, din practică, observ că angajatorii au dificultăţi reale de aplicare a măsurilor existente, ținând cont de toate implicațiile acestora. Ca exemple pot menţiona:

   • insuficienta înțelegere a contractului de telemuncă și, în consecință, aplicarea deficitară a reglementărilor
   • lipsa actelor adiționale necesare care să acopere toate aspectele ce ar putea fi verificate în cadrul unui control al ITM și care ar asigura protecția angajatorului în eventualitatea unui conflict de muncă
   • neînțelegerea obligațiilor ce revin angajatorului
   • aplicarea defectuoasă a măsurilor de protecție a muncii


   Ce măsuri au fost luate până în prezent şi unde se mai pot aduce îmbunătăţiri?

   Laura Georgescu: Este nevoie de reglementări și proceduri clare în ce privește protecția companiilor, a lucrătorilor, reguli transparente și comunicate din timp pentru a sprijini companiile să păstreze cât mai mulți lucrători sau să acorde compensații celor aflați în șomaj tehnic ori care vor fi concediați pentru motive economice/reorganizare.

   Este necesară o „viziune” economică, o predictibilitate cât mai clară pentru a anticipa riscurile care pot apărea în perioada următoare și pentru a se lua din timp măsurile de protecție cele mai eficiente pentru companii dar și pentru lucrători. Digitalizarea și folosirea sistemelor inteligente devine o necesitate și implementarea lor în economie poate ajuta la o revenire cât mai rapidă.

   Până acum, până la adoptarea O.U.G. nr. 132/2020, principalele măsuri au vizat:

   • reglementarea de către Guvern și/ori Parlament a unor cheltuieli ale angajatorului privind lucrătorii
   • facilitarea flexibilizării programului de lucru sau a modalității de lucru punând accent pe munca la distanță (acolo unde a fost posibil)
   • adoptarea unor derogări de la legislația muncii, de exemplu, în ce privește telemunca
   • implementarea unor măsuri fiscale de anulare a unor datorii, de amânare a plății impozitelor și taxelor etc.
   • reglementarea unor măsuri de sancționare mai drastică a celor care nu respectă normele legale impuse de autorități
   • implementarea unor măsuri suplimentare de protecție a lucrătorilor, pe care angajatorul a fost nevoit să le ia în contextul actual, dar care au implicat cheltuieli mai mari decât de obicei, aceasta ducând la pierderi.

   „Digitalizarea și folosirea sistemelor inteligente devine o necesitate și implementarea lor în economie poate ajuta la o revenire cât mai rapidă.

   Cum apreciați eficiența acestor măsuri?

   Laura Georgescu: Desigur, s-au făcut eforturi de flexibilizare și compensare, dar nu suficient de eficiente mai ales pentru anumite sectoare de activitate. S-a discutat despre industria HORECA și Guvernul a afirmat că nu are un impact semnificativ asupra PIB, dar consider că nu au luat în calcul milioanele de lucrători afectați de această situație care lucrau și lucrează în acest sector, dar nici în celelalte sectoare de activitate care susțin HORECA (transport, turism etc.).

   Unii angajatori au fost nevoiți să își închidă activitatea, alții au făcut concedieri masive, fie individuale, fie colective. Unele companii și-au pierdut personalul, acesta demisionând, angajații motivând că nu mai pot rămâne pe motivul nesiguranței veniturilor sau a programului.

   Așa cum am mai afirmat, măsurile nu au avut eficiență în toate sectoarele de activitate și mai ales asupra lucrătorilor. Astfel foarte mulți au fost concediați și vor urma concedieri colective masive în următoarea perioadă.

   „Măsurile nu au avut eficiență în toate sectoarele de activitate și mai ales asupra lucrătorilor. Astfel foarte mulți au fost concediați și vor urma concedieri colective masive în următoarea perioadă.

    Ce aduce nou O.U.G. nr. 132/2020 din punct de vedere al relațiilor de muncă?

   Laura Georgescu: Pentru a veni în sprijinul angajatorilor a fost adoptată O.U.G. nr. 132/2020 privind măsurile de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

   Acest tip de susținere a companiilor și a salariaților este nou în România, dar este necesar, considerăm noi. O.U.G. nr. 132/2020 reglementează posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaților, fără ca aceștia să suporte o reducere a salariului și încearcă să susțină companiile care au probleme din cauza reducerii activității sau a diminuării veniturilor lor.

   Principalele măsurile aduse de O.U.G. nr. 132/2020 sunt:

   1. angajatorii pot reduce timpul de muncă al salariaților cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă
   2. profesioniștii și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației beneficiază, la cerere, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de pe anul 2020
   3. persoanele care desfășoară activități necalificate cu caracter ocazional (zilieri), care desfășoară activități în domeniile afectate de întreruperea sau restrângerea activității ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pentru o perioadă de trei luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, pot beneficia de la bugetul de stat de o sumă reprezentând 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă.
   4. angajaților care încheie contracte individuale de muncă pe perioadă determinată de până la trei luni, până la 31 decembrie 2020, dar nu mai mult de o perioadă de trei luni, li se asigură decontarea unei părți din salariul acordat acestora, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate în aceste locuri de muncă, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pe anul 2020 aferent perioadei lucrate.
   5. pentru activitatea desfășurată în regim de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.

   Webinarul KURZARBEIT – speaker Av. Laura Georgescu  din data de 18 septembrie 2020, poate fi accesat în Sintact.ro. Pentru înscrieri accesați link-ul

    Ce trebuie să ştie angajatorul când pune în practică aceste măsuri şi la ce riscuri se expune?

   Laura Georgescu: Aceste măsuri vin cu o serie obligaţii pentru angajatori, cu necesitatea respectării unor interdicţii şi a unor proceduri.

   Angajatorul trebuie să înțeleagă cum se aplică măsurile prevăzute de O.U.G. nr. 132/2020 și cum se corelează acestea cu măsurile deja existente. Trebuie să respecte toate prevederile dreptului muncii referitoare la actele adiționale încheiate. Actul normativ în discuție este unul care derogă de la Codul muncii. Adică, el se aplică cu prioritate.

   Deoarece statul preia din povara financiară a angajatorului şi acordă indemnizaţii, trebuie să fim conştienţi că va urma o verificare drastică a modului de implementare a măsurilor menţionate. Şi mă refer aici îndeosebi la controalele ITM.

   Ca exemplu, pe baza modificărilor intervenite până acum, până la adoptarea O.U.G. nr. 132/2020, Inspecţia Muncii, numai în luna august a aplicat 4223 sancțiuni contravenționale, din care amenzi în cuantum de 1.370.500 lei la un număr de 7533 angajatori controlaţi, în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cred ca va urma o intensificare a controalelor ITM, mai ales că statul preia o parte din impactul negativ al pandemiei prin măsuri de ajutor social.

   O.U.G. nr. 132/2020 prevede și o serie de contravenții. Deci sancțiunile pot veni și din această sferă de reglementare.

   În concluzie, angajatorul trebuie să îşi ia toate măsurile de protecţie, să se informeze şi să aplice corect aceste măsuri cu caracter excepţional.

   „Cred că va urma o intensificare a controalelor ITM, mai ales că statul preia o parte din impactul negativ al pandemiei prin măsuri de ajutor social.

   În webinarul organizat împreună cu Wolters Kluwer România pe tema Ordonanței nr. 132/2020, ce intenționați să transmiteți participanților?

   Laura Georgescu: În webinarul privind «ordonanța KURZARBEIT» intenționez să atrag atenția asupra aplicării corecte a noilor măsuri, mai ales asupra modului în care acestea se integrează în reglementările generale de dreptul muncii. Voi insista pe aspectele practice și pe actele în care angajatorul trebuie să ateste corect măsurile pe care intenționează să le implementeze.

   Vom încerca să găsim soluții cât mai bune pentru ca angajatorul să poată să găsească modalități eficiente pentru flexibilizarea muncii, să țină cont de toate drepturile salariatului pentru a nu fi ulterior tras la răspundere, dar și pentru a-și proteja resursele umane din unitate.

   Flexibilizarea reglementată de Guvern prin O.U.G. nr. 132/2020 poate fi o soluție pentru ambele părți – angajator și lucrător. Ea poate fi văzută și prin perspectiva muncii de acasă – prin transformarea contractelor de muncă, în contracte cu munca la domiciliu sau telemuncă. Angajatorul trebuie să cunoască bine diferențele între aceste două tipuri de contracte, care sunt clauzele obligatorii și cum se pot ele modifica.

   „În webinarul privind «ordonanța KURZARBEIT» intenționez să atrag atenția asupra aplicării corecte a noilor măsuri, mai ales asupra modului în care acestea se integrează în reglementările generale de dreptul muncii.”

    

   Evenimentele Wolters Kluwer România, disponibile în perioada următoare exclusiv online în Sintact.ro, oferă profesioniștilor o sursă sigură de informații asupra actualității juridice și economice. Lectorii evenimentelor vin din mediul academic sau sunt practicieni recunoscuți național și internațional.

   Vizualizează acum lista completă de evenimente

   INTRA ACUM în grupul TELEGRAM "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


   Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


   Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

   PECB semnează un parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursurile recunoscute internațional

   PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional. „Suntem foarte încântați de […]

   Participa la Webinarul DPO TOOLS – 30 Aprilie 2020 – „Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR”

   La nivelul dispozitivelor mobile, au aparut in ultima perioada noi variante de atacuri informatice menite de a extrage informatii cu caracter personal cunoscute sub forma furtului de identitate […]

   Digisign ofera un cadou fiecarui absolvent al cursului online GRATUIT

   Astazi, 23 Aprilie 2020, este lansat un nou curs online actualizat, oferit GRATUIT, avand tema „Informatii introductive despre utilizarea semnaturilor electronice” si care isi propune sa ofere informații […]

   CURS ONLINE GRATUIT: Libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter medical în timpul stării de urgență

   În perioada pandemiei o serie de drepturi și libertăți au fost restrânse și supuse unui test de eficiență datorită necesității de a se combate transmiterea virusului și de […]

   Află cât de important este un „Business Continuity Plan (BCP)” absolvind un curs SelfStudy PECB!

   În contextul epidemiologic actual, cu toții am auzit de conceptele de „Business Continuity (BC)” sau „Business Continuity Plan (BCP)”. Acestea nu sunt o invenție recentă, planificarea continuității afacerii […]

   Fenomenul FAKENEWS pierdut de sub control. „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”

   Acum câteva zile am citit întâmplător pe Fecebook un îndemn, „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”. Acesta a fost și momentul în care am realizat că fenomenul Fakenews în România […]

   Nicolae Ploeșteanu: „Consider că fiecare practician trebuie să aibă această carte”

   In domeniul protecției datelor în România, anul 2020 a debutat cu lansarea pe piață a acestui volum, intituat „GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016”, […]

   Anul 2019 văzut prin ochii unui GDPR-ist, 10 momente memorabile

   Este sfarsit de an si fiind un moment de bilant nu pot sa nu ma gandesc la cat de multe lucruri am realizat pe plan profesional si mai […]

   Expertul internațional Ramsés Gallego, guest speaker la un workshop organizat de CERT-RO

   Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, împreună cu compania Q-East Software au organizat în data de 18.12.2019 un eveniment care l-a avut drept […]

   A început Războiul de independență al operatorilor de date din România

   Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la operatorii de date cu caracter personal care își proclamă independența peste noapte mă apucă panica. Numai în […]

   Planul de răspuns la incidente de securitate – un nou curs online DPO-NET.ro

   Conștientizarea pericolelor în domeniul securității este o parte esențială a formării angajaților și este cel mai eficient mod de a menține companiile în siguranță de la intruși și […]

   Cine sunt campionii GDPR Summer Challenge 2019 ?

   68 de participanți, grupati in 14 echipe, au luat startul in concursul GDPR Summer Challenge 2019 GDPR Summer Challenge este o competitie organizata de Dpo-NET.ro – Data Protection […]

   CERT-RO a organizat conferința finală a proiectului “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”

   Marți, 20 August 2019, la hotel Marriott din București, CERT-RO a organizat o conferință cu ocazia finalizării proiectului “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”  Evenimentul […]

   A început GDPR Summer Challenge 2019!

   68 de participanți din 14 echipe au luat startul in concursul GDPR Summer Challenge 2019. GDPR Summer Challenge este o simulare de caz la care participă mai multe […]

   Ești DPO într-o instituție publică ? S-a lansat un MANUAL GRATUIT pentru tine!

   Autoritatea de supraveghere italiană a publicat un manual în limba engleză menit să sprijine responsabilii cu protecția datelor (DPO) ai instituțiilor publice în aplicarea Regulamentului UE 2016/679. Dacă […]

   GDPR Summer Challenge este pregătit de lansare!

   Sâmbătă, 10 August 2019, începe primul concurs național din România destinat aprofundarii și mai ales verificării cunoștințelor în domeniul protecției datelor. Scopul este ca participantii să dobândească cât […]

   Te-ai înscris la GDPR Summer Challenge?

   Peste 50 de persoane s-au înscris până acum în concursul „GDPR Summer Challenge”, motiv pentru care organizatorii au decis creșterea numărului de membrii într-o echipă la 5 persoane, […]

   Înscrie-te acum la GDPR Summer Challenge!

   Acceptă GDPRovocarea acestui sfârșit de vară! 5 echipe formate din pasionați de GDPR vor concura pentru titlul de GDPR Summer Challenge Champion 2019. Nu este doar un concurs, […]

   Reacția rapidă la atacurile cibernetice este vitală pentru limitarea pagubelor și protejarea utilizatorilor

   Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) organizează în perioada 27-31 mai 2019, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii […]

   CERT-RO a organizat la Cluj-Napoca cel de-al doilea workshop din cadrul proiectului eCSI

   Joi, 16 mai 2019, CERT-RO a organizat la Cluj-Napoca workshop-ul intitulat  “Modalități concrete de îmbunătățire a cooperării și schimbului de informații privind alertele de securitate cibernetică”. Evenimentul a […]