Despre PECB
PECB este un organism de certificare international pentru persoane, sisteme de management și produse, pe o gamă largă de standarde internaționale. Ca furnizor global de servicii de formare, examinare, audit și certificare, PECB oferă expertiza sa în mai multe domenii, inclusiv, dar fără a se limita la securitatea informațiilor, IT, continuitatea afacerilor, managementul serviciilor, sisteme de management al calității, risc și management, sănătate, siguranță , și Mediu. PECB, prin intermediul NeoPrivacy România, ajută profesioniștii și organizațiile din România să își demonstreze angajamentul și competența, raportându-se la standarde internaționale, oferind această asigurare prin educație, evaluare și certificare cu cerințe de competență riguroase, recunoscute la nivel internațional. Misiunea noastră este de a oferi clienților noștri servicii complete care inspiră încredere, îmbunătățire continuă, demonstrarea recunoașterii și accent pe beneficiul societății, în ansamblu. Pentru informații suplimentare despre PECB și pentru lista completă a standardelor, vizitați http://www.pecb.com.
Despre NeoPrivacy Romania
La începutul anului 2018, NeoPrivacy și-a lansat oferta de servicii pentru companii din România și Republica Moldova, promovând soluții software pentru conformitate și implementarea GDPR, precum și servicii de audit pentru măsuri tehnice și organizatorice, servicii de audit pentru prevenirea incidentelor de securitate, ISO27001 și traininguri specializate pentru DPO și alți specialiști. NeoPrivacy Romania a dezvoltat primul portal web românesc dedicat exclusiv comunității profesioniștilor din domeniul protecției datelor și securității informațiilor (https://dpo-net.ro/), oferind informații naționale și internaționale, resurse utile și traininguri online. Pe baza dezvoltării tehnologice din ultimii zece ani, proiectele echipei noastre rezultă din convingerea că „Privacy is a right, NeoPrivacy is a currency” și prin activitățile noastre de formare, creștem activ gradul de conștientizare cu privire la importanța și valoarea datelor cu caracter personal.
Noul cursul de formare "ISO / IEC 27001 Lead Implementer" (E-learning) permite participanților să dobândească cunoștințele necesare pentru a sprijini o organizație în planificarea, implementarea, gestionarea, monitorizarea și menținerea eficientă a unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS).
De ce ar trebui să participi?
Amenințările și atacurile de securitate a informațiilor cresc și se intensifică constant. Cea mai bună formă de apărare împotriva acestora este implementarea și gestionarea corectă a controalelor de securitate a informațiilor și a celor mai bune practici. Securitatea informațiilor este un element-cheie și o cerință a clienților și mai ales o obligație legislativă ( Regulamentul 679/2016, Directiva NIS etc)
Acest curs de formare este conceput pentru a pregăti participanții la implementarea unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS) bazat pe ISO / IEC 27001. Acesta își propune să ofere o înțelegere cuprinzătoare a celor mai bune practici ale unui ISMS și un cadru pentru gestionarea și îmbunătățirea continuă a acestuia.
După ce ați participat la cursul de formare online, puteți susține examenul. Dacă absolviți cu succes examenul, puteți solicita o acreditare „PECB Certified ISO / IEC 27001 Lead Implementer”, care demonstrează abilitatea și cunoștințele practice de a implementa un ISMS bazat pe cerințele ISO / IEC 27001.
Cine poate participa?
- Managerii de proiect și consultanții implicați și preocupați de implementarea unui ISMS
- Consilieri experți care doresc să stăpânească implementarea unui ISMS
- Persoane responsabile de asigurarea conformității cu cerințele de securitate a informațiilor în cadrul unei organizații
- Membrii unei echipe de implementare ISMS
Obiective de invatare
Acest curs de instruire vă va ajuta:
- Obțineți o înțelegere cuprinzătoare a conceptelor, abordărilor, metodelor și tehnicilor utilizate pentru implementarea și gestionarea eficientă a unui ISMS
- Recunoașteți corelația dintre ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27002 și alte standarde și cadre de reglementare
- Înțelegeți funcționarea unui sistem de management al securității informațiilor și procesele sale bazate pe ISO / IEC 27001
- Aflați cum să interpretați și să implementați cerințele ISO / IEC 27001 în contextul specific al unei organizații
- Obțineți cunoștințele necesare pentru a sprijini o organizație în planificarea, implementarea, gestionarea, monitorizarea și menținerea eficientă a unui ISMS
Abordare educativă
- Acest curs de formare conține exerciții de tip eseu, teste cu alegeri multiple, exemple și cele mai bune practici utilizate în implementarea unui ISMS.
- Participanții sunt încurajați să comunice între ei și să se angajeze în discuții atunci când completează teste și exerciții.
- Exercițiile se bazează pe un studiu de caz.
- Structura testelor este similară cu cea a examenului de certificare.
Condiții prealabile
Principala cerință pentru participarea la acest curs de formare este cunoașterea generală a conceptelor ISMS și ISO / IEC 27001.
Agenda cursului
Ziua 1: Introducere în ISO / IEC 27001 și inițierea unui ISMS
Ziua 2: Planificarea implementării unui ISMS
Ziua 3: Implementarea unui ISMS
Ziua 4: Monitorizare ISMS, îmbunătățire continuă și pregătire pentru auditul de certificare
Ziua 5: examen de certificare
Examinare
Examenul „PECB Certified ISO / IEC 27001 Lead Implementer” îndeplinește cerințele Programului de examinare și certificare PECB (ECP). Acoperă următoarele domenii de competență:
Domeniul 1: Principii și concepte fundamentale ale unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS)
Domeniul 2: Sistem de management al securității informațiilor (ISMS)
Domeniul 3: Planificarea unei implementări ISMS bazată pe ISO / IEC 27001
Domeniul 4: Implementarea unui ISMS bazat pe ISO / IEC 27001
Domeniul 5: Monitorizarea și măsurarea unui ISMS bazat pe ISO / IEC 27001
Domeniul 6: Îmbunătățirea continuă a unui ISMS bazat pe ISO / IEC 27001
Domeniul 7: Pregătirea pentru un audit de certificare ISMS
Pentru informații specifice despre tipul de examen, limbile disponibile și alte detalii, vă rugăm să vizitați Lista examenelor PECB și Regulile și politicile de examinare .
Certificare
După ce ați trecut cu succes examenul, puteți solicita una dintre acreditările prezentate mai jos. Veți primi certificatul odată ce respectați toate cerințele legate de acreditarea selectată. Pentru mai multe informații despre certificările ISO / IEC 27001 și procesul de certificare PECB, vă rugăm să consultați Regulile și politicile de certificare .
Cerințele pentru certificările de implementare PECB ISO / IEC 27001 sunt următoarele:
Acreditare | Examen | Experienta profesionala | Experiența proiectului ISMS | Alte cerinte |
PECB certificat ISO / IEC 27001 Implementator provizoriu | Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent | Nici unul | Nici unul | Semnarea Codului de Etică al PECB |
Implementator certificat PECB ISO / IEC 27001 | Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent | Doi ani: un an de experiență de lucru în managementul securității informațiilor | Activitățile proiectului: un total de 200 de ore | Semnarea Codului de Etică al PECB |
PECB certificat ISO / IEC 27001 Lead Implementer | Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent | Cinci ani: doi ani de experiență profesională în managementul securității informațiilor | Activități ale proiectului: un total de 300 de ore | Semnarea Codului de Etică al PECB |
PECB certificat ISO / IEC 27001 Senior Lead Implementer | Certificat PECB ISO / IEC 27001 Examen Lead Implementer sau echivalent | Zece ani: șapte ani de experiență profesională în managementul securității informațiilor | Activități ale proiectului: un total de 1.000 de ore | Semnarea Codului de Etică al PECB |
Notă: Persoanele certificate PECB care posedă acreditări de implementator principal și auditor principal sunt calificate pentru acreditările Master PECB respective , având în vedere că au susținut patru examene suplimentare ale Fundației legate de această schemă. Informații mai detaliate despre examenele Fundației și cerințele de acreditare de master pot fi găsite aici .
Experiența proiectului ISMS ar trebui să urmeze cele mai bune practici de implementare și să includă următoarele activități:
- Redactarea unui caz de afaceri de implementare ISMS
- Gestionarea unui proiect de implementare ISMS
- Implementarea unui ISMS
- Gestionarea informațiilor documentate
- Implementarea valorilor
- Implementarea acțiunilor corective
- Efectuarea unei revizuiri a managementului
- Gestionarea performanței unui ISMS
- Gestionarea unei echipe ISMS
Informații suplimentare
- Taxele de certificare sunt incluse în prețul examenului.
- Participanților li se va furniza materialul cursului de formare care conține peste 450 de pagini de informații explicative, exemple, cele mai bune practici, exerciții și teste.
- Participanții care au participat la cursul de formare vor fi eliberați un record de prezență în valoare de 31 de credite CPD (Continuing Professional Development).
- În cazul în care candidații nu reușesc examenul, îl pot relua în termen de 12 luni de la încercarea inițială gratuit.