Auzim tot mai des de concepte precum 5G, Internet of Things (IoT) sau Artificial intelligence (AI) însă puțini dintre noi reușim să înțelegem cât de mare va fi impactul pe care aceste tehnologii îl vor avea asupra mediului de business și com vor modela societatea în viitorul nu foarte îndepărtat.
În fața unei audiențe de peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri, Microsoft Envision Forum, cea de-a VII-a ediție a evenimentului anual de business și tehnologie, a reunit la București speakeri cu recunoaștere internațională, care au prezentat viziunea lor asupra tendințelor, provocărilor și oportunităților tehnologiilor care vor reproiecta lumea.
Sesiunile de leadership oferite de speakerii evenimentului au pictat același tablou futurist, în care adopția tehnologiei va redefini atât produsele sau serviciile, cât și relațiile dintre industrii.
Succesul companiilor va fi tot mai dependent de implementarea unor servicii și soluții inovatoare, astfel încât aceasta să răspundă așteptărilor clienților.
Redefinirea proceselor antreprenoriale este inevitabilă în contextul în care călătoria digitală va conduce la inovații care vor schimba modul de viață și societatea, așa cum o cunoaștem.
„Ne aflăm într-un punct de inflexiune al evoluției tehnologice – unul în care sunt definite bazele pe care societatea viitorului se va dezvolta. Transformarea digitală e modul în care companiile pot crește alături de ea, pentru a nu se regăsi, în deceniul ce urmează, incapabile de a înțelege și răspunde provocărilor unei lumi eterogene. E un moment care cere organizațiilor pe langa viziune, strategie și execuție, o nota de curaj, imaginatie si apetit pentru o dezvoltare continua a aptitudinilor.”, a declarat Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.
Philippe Rogge, preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est, a identificat în România ingredientele necesare unei unei revoluții atunci cand vine vorba de utilizarea inteligenței artificiale. Viteza internetului, educația, oportunitățile din piață sunt elementele cheie care pot conduce țara noastră în fruntea viitoarei ordini economice mondiale, dacă vom ști să profităm de avantajele evoluției tehnologice.
„România trebuie să profite de oportunităţile oferite de noile tehnologii pentru a urca în ierarhia globală a ţărilor - o oportunitate cu care ţara nu se va întâlni din nou prea curând”, a declarat Philippe Rogge
Un mesaj asemănător a avut și Oana Munteanu, Senior Manager, People and Organisation @ PwC Romania: „Tehnologia şi automatizarea vor determina schimbări semnificative pe piaţa muncii, astfel că atât companiile, cât şi angajaţii ar trebui să se pregătească pentru noul context”.
Cu toate acestea, Daniel Rusen, Director de Marketing şi Operaţiuni al Microsoft România a declarat că „doar 20% din companiile din România au proiecte avansate de transformare digitală, mulţi dintre proprietari se gândesc la asta, o pun ca strategie sau prioritate, dar puţini acţionează“.
Orange, unul dintre cei mai mari parteneri ai Microsoft în zona de cloud services, a fost principalul sponsor al evenimentului.
Într-un interviu acordat pentru TelecomTV.ro, Cătălin RASTURNOIU, Presales & Technical Solutions Manager, Orange Business, a povestit mai multe de colaborarea dintre Microsoft si Orange și modul în care acest parteneriat aduce tehnologia mai aproape de client. „The Data Journey” este un concept extrem de important, prin care Orange urmărește structurarea datelor, trecând astfel de la discuția despre Big Data la Smart Data. Ca să înțelegem mai bine ce conceptul de Smart Data, Cătălin a oferit exemplul tweet-uri, postărilor pe rețelele de socalizare, pozele încărcate pe social media, care sunt informații nestructurate și pe care dezvoltatorii HiTech doresc sa le folosească pentru a oferi o experiență mai bună clienților.
În cadrul acestui eveniment Orange a anunțat lansarea în România a platformei Flux Vison, o soluție inovativă de analiza a datelor colectate din rețea. utilizând Flux Vison, Orange va putea oferi informații legate de datele din rețeaua sa mobilă, date extrem de utile, spre exemplu, pentru municipalitati, retaileri foarte mari, mall-uri s.a.m.d.
„Transformarea digitală este eficientizarea tuturor fluxurilor operaționale prin utilizarea noilor tehnologii, fiind o reacție la nevoile clientului”, a declarat Cătălin RASTURNOIU.
Parteneriatul dintre Orange & Samsung stimulează transformarea digitală
La standul Orange, participanții au putut testa rețeaua Orange 5G la viteze de peste 1.4 Gbps împreună cu Samsung Galaxy S10 5G, precum și soluții pentru spațiile de lucru și productivitatea mobilă. Orange a lansat comercial anul acesta tehnologia 5G care este într-un continuu proces de dezvoltare și va mai dura ceva până când potențialul maxim al acestei tehnologii va fi atins.
Având în vedere această colaborare stransă dintre Orange și Samsung, de la acest eveniment nu au lipsit soluțiile de mobilitate și securitate dezvoltate de Samsung. Vizitatorii standului au putut testa terminalele mobile care pot fi folosite ca device-uri mobile dar și ca laptop sau desktop sau soluții de securizare KNOX. Ne-am mai întâlnit cu prietenii de la Samsung și la GoTech World, în Octombrie, prilej cu care am scris mai multe despre tehnologia DeX și soluțiile de business pentru companii sau soluțiile de management și de securitate Samsung Knox.
Mobilitatea și flexibilitatea sunt principii esențiale ale transformării digitale, astfel că automatizări managementul flotelor de dispozitive mobile și securizarea acestora vor fi condiții obligatorii pentru adaptarea business-urilor la așteptările utilizatorilor.
Dacă ați ratat articolele precedente despre soluțiile Samsung, le găsiți mai jos: