Pași repezi pentru o Dictatură Digitală în China ?

Editorial

Vizualizari: 1480

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sistemul de credit social al Chinei a fost comparat cu Black Mirror, Big Brother și alte povești S.F. la care vă puteți gândi acum însă realitatea este mai complicată și, în unele privințe, chiar mai rea. Ideea creditului social s-a născut undeva în 2007 iar în 2014 a fost adoptată ca un system opt-in printr-un proiect anunțat de guvern. Totuși există o diferență între sistemul guvernamental oficial și versiunile private, corporatiste, care prin intermediul sitemului de notare, urmăresc obiceiurile de cumpărături și de prietenie online ale persoanelor vizate.

Britanicii sunt deja obișnuiți cu verificările de credit iar brokerii de date, cum este Experian, urmăresc modul în care sunt plătite datoriile efectuând un scor care apoi este folosit de creditori și de furnizorii de credite ipotecare. Există și scoruri ale stilului de viață social iar cine a făcut cumpărături online de pe eBay, are un rating referitor la timpul de comunicare și expediere în timp ce șoferii și pasagerii Uber își pot face un scoring reciproc.

Sistemul de credit social din China extinde această idee asupra unor aspecte ale vieții private a persoanelor vizate prin efectuarea unor evaluări după comportamentul acestora. Persoanele surprinse că au traversat prin locuri nepermise sau care nu și-au plătit o amendă ori care ascultă muzica prea tare în tren – și-ar putea pierde anumite drepturi, cum ar fi rezervarea unui zbor sau a unui bilet de tren. "Ideea în sine nu este un fenomen chinezesc", spune Mareike Ohlberg, cercetător asociat la Institutului Mercator pentru Studii Chineze. "Dar dacă sistemul chinezesc se va implementa așa cum se prevede, ar fi ceva unic și ar face parte dintr-o tendință globală" a mai spus Mareike Ohlberg.

Ce este sistemul de credit social al Chinei?

Piesele principale ale sistemului de credit social sunt deja în vigoare din 2014 iar guvernul chinez pare să vizeze obiectivul de implementare a sitemului complet până în 2020. Încă nu există un sistem de credit social, în schimb guvernele locale au propriile sisteme de înregistrare socială care funcționează diferit în timp ce versiunile private neoficiale, sunt operate de companii precum Zhima Credit Ant Financial, mai cunoscută sub denumirea de Sesame Credit. Ant Financial este societatea financiară care a fost exclusă din Alibaba, iar sistemele lor utilizează analiza obiceiurilor de cumpărături ale oamenilor pe lângă alte date pe care le colectează, pentru a efectua un scoring în stil credit pe baza opțiunilor persoanei vizate.

"Nu există un singur sistem coordonat la nivel național", spune Mareike Ohlberg. Iar proiectele pilot care există, nu funcționează în același mod. Sistemele private, cum este Sesame Credit al companiei Ant Finacial, se confundă deseori cu planurile guvernului deși nu fac parte din sistemul guvernamental oficial. Pentru a crea o și mai mare confuzie, datele colectate de companiile private vor fi preluate de guvern în viitor, unele date fiind deja utilizate în studiile guvernamentale. Sesame Credit spune că acest lucru este valabil numai cu acordul utilizatorului, fapt care conduce la o percepția greșită a sistemului de credit social, spune Mareike Ohlberg. "Ce s-a întâmplat este că o parte din mass-media a utilizat proiectul pilot privat, precum Sesame Credit și l-a prezentat ca sistem de credit social" dar acesta nu face parte oficial din sistemul guvernamental și nu are licență; deși proiectul pilot este aprobat și, într-adevăr, încurajat, acesta ar putea fi închis într-o zi de către guvern dar acum "oarecum merge mână în mână cu moda creditului social" mai adaugă Mareike Ohlberg. Ceea ce este îngrijorător este că, atunci când aceste sisteme private se vor lega de cele guvernamentale – lucru care se întâmplă deja cu unele proiecte pilot, "veți vedea un fel de protocol de înțelegere asemănător cu cel dintre un oraș și, să zicem, compania Alibaba și Tencent, despre schimburile de date inclusiv evaluările cetățenilor", adaugă doamna Mareike Ohlberg. Multe date sunt colectate și prelucrate cu foarte puțină protecție și nici un fel de transparență algoritmică despre modul în care sunt analizate spre a genera un scoring sau un clasament, deși Sesame împărtășește câteva detalii despre ce tipurile de date sunt utilizate.

Cum funcționează sistemul de credit social?

Obiectivul este ca sistemul guvernamental să fie la nivel național, companiile având un "cod unic de credit social", iar cetățenii un număr unic de identitate. Cele doua coduri vor fi conectate în permanență - "dacă te duci pe un site de credit din China și ai codul de credit al unei entități, poți să-l introduci și să obții toată evidența de credit", explică Hoffman iar "persoanele fizice vor avea coduri legate de codul unic de identitate" care nu se va transforma într-un scor, spune ea, ci, mai mult decât atât, va deveni un registru de informații. Unele rapoarte vorbesc despre o listă neagră care face parte din sistemul oficial guvernamental de credit social, ceea ce înseamnă că, dacă persoana vizată datorează banii guvernului, de exemplu, și-ar putea pierde anumite drepturi. Există totuși o diferență între obținerea unui scor de credit social scăzut sau să fi pus pe lista neagră de către guvern, de exemplu, pentru refuzul de a plăti o amendă. Criteriile care încadrează o persoană într-un clasament de credit social, depind de locul în care se află atunci, notează Ohlberg. "Este în funcție de locul în care te afli atunci deoarece entitățile au propriile lor liste", spune ea. Aceste liste pot varia și porni de la urmărirea unei persoane că nu și-a efectuat plata unei amenzi chiar dacă are capacitatea financiară de a efectua plata respectivă, de la urmărirea altei persoane care nu s-a comportat corespunzător în mijlocul de transport sau o alta care încalcă unele regulile de circulație și a trecut pe lumina roșie la semafor, de exemplu.

Orașul Rongcheng oferă tuturor rezidenților săi 1.000 de puncte de credit din care autoritățile fac deduceri pentru sancționarea comportamentelor incorecte, cum ar fi încălcări ale traficului sau adaugă puncte de credit pentru un comportament pozitiv, cum ar fi donațiile caritabile. Un regulament în acest sens, pe care Ohlberg l-a studiat recent, abordează în mod special, furtul de electricitate dar, pentru ca o persoană să fie raportată, trebuie să fie prinsă în fapt sau să fie denunțată de altcineva, de asemenea, tot acest regulament mai menționează și utilizarea în mod abuziv a recunoașterii faciale pentru a-i detecta pe cei care traversează prin locuri nepermise, a mai adăugat ea.

Un alt exemplu notoriu este legat tot de proiectul privat Sesame Credit care colectează tot felul de date despre cei 400 de milioane de clienți, de exemplu, cât timp petrec aceștia pe jocurile video (comportament catalogat ca fiind unul negativ), dacă sunt părinți (acesta fiind considerat un comportament pozitiv) iar aceste date colectate, pot fi împărtășite și cu alte companii. Un alt exemplu îngrijorător este legarea datelor colectate și procesate de către proiectul privat Sesame Credit, de cele ale site-ului de întâlniri online Baihe, unde potențialii parteneri se pot evalua reciproc, atât asupra aspectului lor fizic precum și asupra scorului lor de credit social. Acest sistem fiind unul opt-in.

Până în prezent, participarea atât la versiunea privată cât și la cea guvernamentală, este voluntară din punct de vedere tehnic dar, în viitor, sistemul oficial de credit social, va fi obligatoriu. De aceea, există o presiune foarte mare exercitată asupra publicului de a se înscrie acum. "Există stimulente pentru participare și dezavantaje de neparticipare", notează Hoffman.

Ce se întâmplă dacă sunteți pe lista neagră?

Liu Hu este un jurnalist din China care scria despre cenzura și corupția guvernului iar din cauza unui articol publicat în acest sens, el a fost arestat și amendat și pus pe lista neagră.

Liu a descoperit că a fost înregistrat pe o Listă a persoanelor necinstite supuse sancținilor de către Curtea Supremă a Poporului Drept cu denumirea de "persoană necalificată" ca să cumpere un bilet de avion și i s-a interzis călătoria pe unele rute de tren și cumpărarea de proprietăți sau obținerea unui împrumut.

"Nu a existat nici un dosar, nici un mandat de la poliție și nici o notificare oficială prealabilă. Tocmai mi-au interzis toate lucruri la care eram  îndreptățit", a declarat el pentru The Globe and Mail. "Ceea ce e cu adevărat înfricoșător este că nu poți să faci nimic în legătură cu acest aspect și nu poți raporta nimănui. Pur și simplu ești blocat".

Totuși, Jing Zeng, cercetătoare la Universitatea din Zurich, spune că, dacă o persoană dorește să fie eliminată de pe lista neagra, fie poate plăti factura datorată, fie să facă apel la instanță. "Dacă iți aduci banii în instanță, ești scos din sistem. Acesta nu este un sistem judiciar în sine și tot la instanță trebuie să apelezi", spune ea.

Cu toate acestea, sistemul judiciar chinez lasă mult de dorit, spune Hoffman. „Nu există o protecție reală a persoanelor și a entităților care fac obiectul sistemului. În China nu există nici un fel de stat de drept. Reglementările care pot fi în mare parte apolitice la suprafață pot fi politice atunci când Partidul Comunist din China (PCC) decide să le folosească în astfel de scopuri“, spune ea.

În aprilie 2018, Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a trimis adrese către companiile aeriene internaționale în care le impunea acestora să includă Taiwanului ca parte a Chinei, spunând că, în caz contrar, guvernul "va face înregistrări negative grave împotriva tuturor companiilor care nu se vor conforma și va lua măsuri disciplinare drastice". În cele din urmă, toți s-au conformat. Sistemul folosit pentru a presa companiile internaționale aeriene, a fost unul pilot pentru măsurile de creditare a industriei aviatice civile, care face parte din sistemul oficial de credit social. Pe lângă potențialul abuz de putere se pot vedea efectele agravante ale supravegherii de stat și probabilitatea înregistării unor date incorecte, observă Ohlberg, iar o înregistrare proastă în creditul social, ar putea declanșa o anchetă negativă. Deși variază în funcție de programul anumitor sisteme locale pilot, un rating pozitiv înseamnă reduceri și beneficii, cum ar fi un proces simplificat fară birocrațir iar în cazul unui rating scăzut, este posibil să se solicite documente suplimentare sau taxe suplimentare. "Odată ce sunteți într-o categorie cu rating negativ, totul devine mult mai dificil", spune Hoffman. Un astfel de sistem ar putea să împartă societatea și să creeze clase de oameni în funcție de creditul social, de aici și comparația cu Black Mirror.

De ce face China acest lucru?

Este vorba doar de clădirea încrederii, spune guvernul chinez. Documentul din 2014, care descrie planurile guvernului, stipulează că "păstrarea încrederii este insuficient recompensată iar costurile de înșelare a încrederii, au tendința să fie prea mici" iar societatea chineză are probleme de încredere, spune Ohlberg, ea amintind de calitatea scăzută a alimentelor, poluarea mare, de angajatorii care nu-și plătesc angajații etc., "dar sistemul poate fi folosit și pentru a pune în aplicare legi precum punerea în pericol a securității naționale sau a integrității", mai adaugă ea.

Zeng spune că poate include siguranța alimentară și calitatea produselor în categoria problemelor majore din țară și "este o problemă serioasă în societatea chineză care obligă companiile la un astfel de comportament negativ", în plus, acest aspect, ar putea contribui la crearea unor mijloace alternative de creditare fianciară, deoarece mulți oameni din China trăiesc în afara sistemelor financiare, deci nu au niciun rating de credit. “Unele proiecte pilot anterioare ale sistemului de credit social care au precedat planul strategic major publicat în 2014, clădeau de fapt un sistem de credit social pentru mediul rural deoarece, majoritatea oamenilor de acolo nu au date financiar-bancare", adaugă Ohlberg. În afaceri, un sistem de credit social, ar putea fi utilizat și la microîntreprinderile care nu au putut fi evaluate prin criteriile tradiționale. Hoffman nu crede în acest argument, spunând că, un astfel de sistem se referă doar la exercitarea puterii guvernului. "Dacă rezolvarea problemelor ar fi obiectivul real, Partidul Comunist Chinez, nu ar avea nevoie de sistemul de credit social", spune ea. "Sistemul de credit social al Chinei este un program condus de stat și a fost conceput ca să facă un singur lucru, să susțină și să extindă puterea Partidului Comunist Chinez" și, potrivit analizelor ei, sistemul creditului social este o modalitate de a lega puterea politică de dezvoltarea socială și economică a țării care a mai fost discutată în China în anii 1980 cand s-a implementat automatizarea liniei de masă a președintelui Mao, termen care descrie modul în care conducerea partidului a format și a guvernat societatea . "În China lui Mao, linia de masă s-a bazat pe mobilizarea ideologică în masă utilizând carisma personală a lui Mao Zedong pentru a forța participarea oamenilor. După epoca Mao, Partidul Comunist Chinez nu se mai putea baza pe mobilizarea ideologică ca instrument principal pentru operaționalizarea managementului social", spune Hoffman.

Ce înseamnă asta pentru China?

Impactului major al creditului social asupra cetățenilor chinezi este imposibil de estimate acum, pur și simplu pentru că sistemul încă nu există pe deplin. Realitatea se află undeva între revendicările guvernului chinez și descrierile pline de groază ale mass-mediei occidentale. "Este un proces asemănător cu cel al unui copil care acum învață să meargă”, spune Ohlberg și consideră că raportarea anticipată a avut mai multe erori care au condus la neînțelegeri ale sistemului - dar asta nu presupune că sitemul creditului social nu este periculos. "Adevărul se află undeva la mijloc, între cei care susțin că acoperirea mediatică este inexactă și persoanele care văd sitemul ca pe o amenințare uriașă. De aceea, trebuie identificată acea modalitate prin care poate fi explicat chiar dacă nu este așa cum a fost prezentat".

Din acest motiv, nici o altă țară nu ar trebui să ia in considerare aceasta idee, spune Hoffman. "Vestul nu trebuie să copieze niciun aspect al creditului social. Deseori se fac comparații cu aplicațiile private cum ar fi Uber și sistemul său de rating pentru clienți și șoferi. În timp ce aceste sisteme ale companiilor private sunt extrem de problematice, în opinia mea, ele sunt fundamental diferite. Republica Populară Chineză este o țară autoritaristă iar de zeci de ani, Partidul Comunist Chinez, este responsabil de abateri grave asupra drepturilor omului. Nici o societate democratică nu trebuie să se gândească la un astfel de sistem de credit și nici la copierea lui”.

Sursa video: Youtube -ABC News (Australia)

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Operatorul GDPR în Epoca Internetului

Editorial

Vizualizari: 978

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Devine accesul liber la internet în era GDPR o problemă pentru operatori? Într-o proporție covârșitoare operatorii au pagini web de prezentare, contact sau  magazine online, pagini de Facebook, conturi de Whatsapp și adrese de e-mail profesionale.  De câte ori apare o oportunitate de promovare (free) foarte mulți operatori apelează la ea fără a face o analiză preliminară din punct de vedere al gradului de confidențialitate sau chiar protecție a datelor personale asigurate de noua aplicație.

Dacă după 25 mai 2019 și până acum s-a făcut un pic de curățenie în newsletterele primite fără acordul consumatorului, anul acesta de Black Friday au explodat din nou SMS-urile și e-mailurile trimise de magazinele online. Și asta în condițiile în care până acum Autoritatea de Supraveghere a sancționat cu amendă 3 operatori pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate. Să fie de vină slaba diseminare a veștilor despre sancțiuni sau pur și simplu operatorii se gândesc că nu li se va întâmpla lor?

Întorcându-ne la paginile web ale operatorilor, am constatat atât înainte dar mai ales în perioada de Black Friday, că magazinele online deși au publicat politici de protectia datelor si politici de cookie, au în continuare cookie-uri prebifate, înregistrarea la newsletter prebifată sau pur și simplu mesajul “prin continuarea navigarii pe acest site vă dați acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor” fără a da posibilitatea utilizatorilor de a opta pentru diversele categorii de cookie.

Mulți operatori care au pagini web de prezentare care conțin “doar” formular de contact sau chiar Secțiunea Cariere prin care se solicită transmitere de CV consideră că nu prelucrează date personale, neglijând să informeze utilizatorii site-ului despre scopul prelucrării acestor date personale și despre prelucrare în general. Oare să coste un specialist în GDPR atât de mult încât să nu-și permit operatorii consultanța de specialitate? Atât de mult încât să riști o amendă?!?

Cât despre paginile de Facebook/Instagram ale operatorilor, așa cum déjà știm, aceștia devin operatori de date personale (și) prin intermediul acestor pagini de pe rețelele sociale, fapt ignorat total de către operatori.

Orice operator utilizează în activitatea sa adresa de e-mail în scop profesional, foarte mulți având conturi de yahoo sau gmail, adrese prin intermediu cărora circulă ștate de plată, acte de angajare, investigații medicale, pe scurt date personale. Sunt conștienți operatorii de riscurile asumate? Dar clienții/pacienții/angajații? Considerăm că nici unii, nici ceilalți nu sunt știu (încă) cât de importante sunt datele personale și ignoră protecția temeinică a acestora.

Cât de posibilă este implementarea GDPR la nivelul unui astfel de operator? Poate fi realizată corect sau e privită ca pe încă o obligație de a avea un “dosar”? Cât de departe sunt operatorii de acest tip de respectarea principiilor GDPR? Este de ajuns să-și desemneze un DPO sau trebuie regândită toată strategia de management? Până unde se întind brațele caracatiței GDPR în organizație? Răspunsul este peste tot! Deși mulți operatori își imaginează că dacă au un dosar de formulare și politici sunt acoperiți de riscurile GDPR, în realitate lipsa de măsuri tehnice și organizatorice este mult mai periculoasă decât lipsa unei politici iar legătura cu tot ce presupune internetul este una dintre verigile care trebuie securizată în mod special.

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Conformitatea GDPR se construiește cărămidă cu cărămidă

Editorial

Vizualizari: 902

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ce presupune această schimbare din 25 mai 2018 și care este rolul ei?

O întrebare cu o greutate, cu părere de rău pentru multe persoane este încă o ”necunoscută”.  Întrebarea cea mai des întâlnită pe buzele oamenilor ar fi ”Ce e GDPR?”. Deși a trecut mai bine de 1 an de aplicare a Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) majoritatea persoanelor nu stiu încă  ce este ”GDPR-ul.

Pe scurt, GDPR necesită o înțelegere documentată a motivului pentru care și modul în care informațiile sunt colectate, stocate și utilizate, când acestea sunt șterse sau anonimizate și cine are acces la acestea. Datele cu caracter personal au devenit în acest secol un bun de valoare, dezvoltarea  tehnologică punând accent pe ele, GDPR-ul venind ca o modalitate de protecția asupra lor.

Primul pas în mobilitatea GDPR ar fi responsabilizarea instituțiilor și societăților private  asupra datelor pe care le colectează, le dețin și le folosesc. Asupra modului de protecția a acestei valori a viitorului. Un exemplu negativ ar fi marketingul agresiv cu care ne confruntăm zi de zi online sau chiar si offline.

Ce pot aceștia să faca? Să acorde o  importanță deosebit asupra modului de prelucrare a datelor cu caracter personal. DPO-ului fiind o piesă de puzzel  importantă în GDPR, este recomandat comunicarea cu el și împreună să se implementeze strategii care să asigure protecția datelor personale. DPO-ul , chiar dacă are statutul de consultant , va trebui să documenteze toate activitățile de prelucrare , scopul, baza legală, persoanele vizate, destinatari , să aducă strategii de protecție a datelor , să creeze politici de confodențialitate și proceduri de securitate, evaluări de impact etc. și să se asigure că vor fi implementate. Această colaborarear poate duce la soluții tehnice și organizatorice compliante GDPR.

La fel de important este ca angajații să fie educați nu doar cu privire la drepturile lor, conform contractului scris și semnat, ci și instruiți și motivați să mențină GDPR. Creșterea gradului de conștientizare a angajaților prin dezvoltarea unui plan de comunicare și formare ar fi un pas important.

O altă parte important a GDPR-ului ar fi conștientizarea persoanelor vizate. Orice persoană fizică ( denumită în GDPR persoană vizată) ar trebui să fie conștientă de importanța datelor sale cu caracter personal, de drepturile sale ( dreptul de acces, modificare, mutare, ștergere și restricționare a utilizării datelor lor personale, precum și dreptul de a refuza luarea deciziilor automatizate) și în acelaș timp și de răspunderea sa. Trebuie să fie conștientă de propietatea sa asupra datelor care il pot identifica.

 Concluzia

Conformitatea GDPR presupune o grămadă resurse (umane, financiare, tehnologice). Ar fi bine să se pună un accent pe efortul de conformare GDPR, chiar dacă nu se reușește din prima, chiar dacă te lovești de mentalități, să ai posibilitatea de a demonsta efortul depus serios, de a ”zidi cărămidă cu cărămidă , zidul de protecție GDPR” .

 

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Principiile prelucrării datelor personale și rolul auditului preliminar

Celebrul GDPR este deja în aplicare de mai bine de un an de zile, suficient pentru ca fiecare antreprenor conectat on-line sau la diverse centre de afaceri să […]

15 recomandări GDPR pentru managerul de spital

“Mie nu mie se poate intampla, am băieți tineri și destepti la IT”  este argumentul unui manager de spital pentru a justifica lipsa de interes, resurse și timp […]

Când viața îți oferă lămâii, apelezi la GDPR

Un link postat de Cristiana Deca pe unul dintre conturile ei de social media m-a făcut să mă prăbușesc de râs, dar până să apuc să mă opresc […]

Societatea civila contestă legalitatea implementării tehnologiei de recunoaștere facială

Mai multe organizații nonguvernamentale au transmis autorităților o SCRISOARE DESCHISĂ prin care îți exprimă îngrijorarea cu privire la respectarea principiilor fundamentale ce țin de respectarea vieții private, prin punerea în […]

Cum ajunge o copie de buletin să coste 10.000 €? Încălcând GDPR-ul, desigur!

În data de 19 septembrie 2019, autoritatea de supraveghere belgiană a publicat un comunicat prin care a anunțat o sancțiune de 10.000 de euro pentru nerespectarea minimizării datelor […]

De ce românilor nu le pasă de viața lor privată ?

La începutul săptămânii trecute citeam despre implementarea unui sistem de recunoaștere facială care va folosi camerele de monitorizare video (CCTV), webcam-urile, telefoane mobile, rețele de socializare și camere […]

Românii vor fi monitorizați de un sistem de recunoașterea facială

Camerele de monitorizare video (CCTV), webcam-urile, telefoane mobile, rețele de socializare, camere ATM din România vor fi monitorizate de un sistem de recunoaștere facială. Controversele din jurul acestei tehnologii […]

Facebook riscă și îi fură job-ul lui Cupidon

Proaspătul lansat Facebook Dating ridică mai multe semne de întrebare privind confidențialitatea.  Cupidon a fost scos forțat la pensie când Facebook a anunțat ieri lansarea noului sau serviciu […]

Cine sunt campionii GDPR Summer Challenge 2019 ?

68 de participanți, grupati in 14 echipe, au luat startul in concursul GDPR Summer Challenge 2019 GDPR Summer Challenge este o competitie organizata de Dpo-NET.ro – Data Protection […]

Curtea de Justiție a hotărât: amprentarea angajatilor contravine GDPR-ului

Decizia Curții de Justiție din Amsterdam din 12 august 2019 pune pe jar mulți dintre angajatori. Control accesul angajatilor sau sistemele de autorizare care utilizează cititoare biometrice sunt, în cele mai […]

Giovanni Buttarelli (1957-2019)

Giovanni Buttarelli, liderul Autorității Europene pentru Protecția Datelor (EDPS), a murit înconjurat de familia sa în Italia, la vârsta de 62 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, […]

A început GDPR Summer Challenge 2019!

68 de participanți din 14 echipe au luat startul in concursul GDPR Summer Challenge 2019. GDPR Summer Challenge este o simulare de caz la care participă mai multe […]

Ești DPO ? S-a lansat un MANUAL pentru tine!

Autoritatea de supraveghere italiană (Il Garante per la protezione dei dati personali) a publicat un manual în limba engleză menit să sprijine responsabilii cu protecția datelor (DPO) ai […]

Cine scapă de GDPR?

Autor: Alina Crăciun, Coordonator Editorial Wolters Kluwer Romania La mai bine de un an de la intrarea în vigoare a Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția datelor cu caracter […]

GDPR Summer Challenge este pregătit de lansare!

Sâmbătă, 10 August 2019, începe primul concurs național din România destinat aprofundarii și mai ales verificării cunoștințelor în domeniul protecției datelor. Scopul este ca participantii să dobândească cât […]

Te-ai înscris la GDPR Summer Challenge?

Peste 50 de persoane s-au înscris până acum în concursul „GDPR Summer Challenge”, motiv pentru care organizatorii au decis creșterea numărului de membrii într-o echipă la 5 persoane, […]

Ghidul turistului GDPResponsabil. Află cum îți protejezi datele în concediu!

Vacanțele sunt acele momente în care încercăm să fugim de grijile de zi cu zi, însă una dintre ele ne va urmări oriunde am pleca: protejarea datelor noastre. […]

Înscrie-te acum la GDPR Summer Challenge!

Acceptă GDPRovocarea acestui sfârșit de vară! 5 echipe formate din pasionați de GDPR vor concura pentru titlul de GDPR Summer Challenge Champion 2019. Nu este doar un concurs, […]

Atenție la falsele certificări GDPR!

Înainte de a parcurge acest articol-manifest vă invit să răspundeți singuri la o întrebare: „Dacă ideea de a fi tratat de un fals doctor vă înspăimântă, v-ați lăsa […]

Persoanele fizice pot fi amendate, conform GDPR!

Pe zi ce trece devine din ce în ce mai greu să ignori titlurile bombastice care fac referire la acest nou Regulament European (GDPR). Majoritatea titlurilor încearcă să […]