Papa Francisc în România și GDPR-ul

Evenimente

Vizualizari: 3002

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cu ocazia extraordinară a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România şi a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida Sanctitatea Sa în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din București, în data de 31 mai 2019, Arhiepiscopia Romano-Catolica București organizează un pelerinaj pentru credincioșii catolici din capitală, din țară și din diaspora, organizatorii, prin măsurile stricte de securitate ce se impun, fiind nevoiți să prelucreze date cu caracter personal și chiar sa facă o profilare a participanților.

Participarea la eveniment este condiționată de  înscrierea individuală gratuită pe site-ul de internet www.inscrieri.papalabucuresti.ro unde suntem întâmpinați în primul rând de mesajul:

"Pentru a beneficia de facilitățile zonelor special amenajate, vă rugăm să vă înregistrați. Nu veți avea acces în aceste zone fără completarea înregistrării pe această platformă.
Fiecare persoană trebuie să se înregistreze individual, indiferent de vârstă. Înscrierile sunt deschise până la data de 30 aprilie 2019."

Primul gând când am început să citesc a fost, dacă operatorul prelucrează datele pe scară largă, care este temeiul legal și mai ales care este scopul obligativității înscrierii prin intermediul acestui site.

Analizând mai atent textul notificării privind prelucrarea datelor cu caracter personal constat că este îndeplinit principiul transparenței reușind astfel să fac o radiografie rapidă a operatorului și a împuterniciților către care vor fi transferate aceste date. Am fost surprins în primul rând de volumul de date cu caracter personal, atât generale, cât și sensibile (date uzuale de contact, fotografie, confesiunea religioasă, afecțiuni medicale/dizabilități sau domiciliu). Principiul minimalizării datelor impune micșorarea volumului de date cu caracter personale prelucrate în concordanță cu scopul și situația de fapt și având în vedere măsurile excepționale de securitate care trebuiesc luate în acest caz, înțeleg justificarea pentru colectarea și prelucrarea numelui, numărului de telefon și a emailului, CNP-ul. Totuși data nașterii ar putea fi fost înlocuită cu vârsta, dacă ne gândim ca scopul este oferirea unui kit adecvat vârstei, sexul cu formula de adresare Dl/Dna și la fel și domiciliul ar fi putut fi înlocuit cu sectorul sau județul. Gruparea participanților pe criterii precum domiciliul sau confesiunea religioasă este un proces dificil în cazul unor mase mari de oameni, dar nu imposibil de realizat, operatorul realizând în acest sens o profilare a participanților. Organizatorii recomandă utilizarea unei etichete unice pentru a indentifica un grup de participanți.

Având în vedere acest volum mare de date, consider necesar să fi fost inclusă în notificare o descriere generală a măsurilor de securitate tehnice și organizatorice adecvate implementate atât la nivelul operatorilor, cât și la nivelul împuterniciților, acestea fiind omise din informare.  Mai mult, nu este menționat dacă măsurile de securitate presupun și înregistrarea video a participanților, caz în care ar fi trebuit să fie completată lista de date cu caracter personal prelucrate. Participanții sunt informați referitor la termenul de stocare diferențiat pe fiecare scop și la drepturile de care beneficiază conform Regulamentului UE 2016/679.

Consimțământul de marketing privind înscrierea la newsletter este opțional și nu condiționează înscrierea, în schimb luarea la cunoștință a informării se transformă automat într-un acord explicit fără care nu este permisă înscrierea. În acest fel informarea se transformă de fapt într-un consimțământ și o persoană care dorește sa participe anonim, nu are aceasta posibilitate, dar este de înțeles având în vedere măsurile stricte de securitate.  În acest caz, consimțământul este liber exprimat, în cunoștință de cauză fără a se menționa caracterul retractabil (persoana vizată are dreptul să își retragă ulterior consimțământul) și care sunt repercusiunile retragerii acestuia.

Operatorul: Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB)

Imputernicit: SC EVENTBOOK SRL - compania care gestioneaza site-ul www.inscrieri.papalabucuresti.ro

Transferul de date se va face către:

 • SC EVENTBOOK SRL în calitate de persoană împuternicită care prelucrează datele cu caracter personal în numele ARCB pentru gestiunea site-ului www.inscrieri.papalabucuresti.ro
 • autoritățile cu rol de protecție a securității naționale
 • Biroul de Presă al ARCB în calitate de entitate împuternicită ce se va ocupa cu transmiterea newsletter-ului ARCB prin adresa de mail birouldepresa@arcb.ro.

Descrierea contextului în care are loc prelucrarea datelor: Pelerinajul constă în participarea la această Sfântă Liturghie în interiorul Catedralei Sf. Iosif (în limita spațiului disponibil) și în exterior pe străzile din jurul catedralei, în zone de acces special amenajate cu echipamente audio/video pentru ca participanții să poată urmări celebrarea liturgică și activitățile premergătoare acesteia, propuse în cadrul pelerinajului în timpul zilei. Zonele special amenajate vor fi demarcate prin puncte de acces gestionate în colaborare cu forțele de ordine care vor solicita participanților un control de securitate în vederea accesului, la momentul sosirii acestora în perimetrele respective.

Temeiul legal declarat pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal este  definit ca fiind "necesitatea îndeplinirii serviciului de organizare a pelerinajului și a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida Sanctitatea Sa în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București, în data de 31 mai 2019."

Scopul declarat pentru înscrierea pe acest site: În urma înscrierii fiecare primește gratuit un bilet de acces personalizat cu cod de bare, care va cuprinde toate detaliile despre zona/punctul de acces unde va fi repartizaţ. Ulterior înscrierii se va comunica perioada și modalitatea pentru primirea / ridicarea acestor bilete.

Tipul de datele prelucrate și scopul prelucrării:

 • nume, prenume - pentru identificarea dumneavoastră;
 • sex - pentru a vă putea adresa corect;
 • CNP – doar în situația în care veți fi situat în zone cu protecție specială asigurată de forțele de ordine;
 • număr de telefon – pentru a vă putea contacta dacă există modificări în program;
 • adresă email - pentru a vă putea contacta pentru ulterioare detalii organizatorice;
 • data nașterii - pentru a vă putea oferi un kit de pelerin adecvat vârstei;
 • domiciliu - pentru a vă putea grupa împreună cu pelerini din zona dvs;
 • apartenența la un grup / parohie / organizație / școală / asociație / ordin religios din Arhidieceza de București și Eparhia Greco-Catolică de București, alte Dieceze Catolice, alte Confesiuni/Religii/Fără afiliere religioasă - pentru a vă putea grupa împreună cu pelerinii din grupul dumneavoastră;
 • persoană cu dizabilități / nevoi speciale - pentru a vă putea oferi asistență de specialitate;
 • funcția / relația / calitatea în care semnatarul se înscrie la pelerinaj (de ex.: pelerin, voluntar, preot, invitat, organizator) - pentru ecusoane și permisiuni de acces speciale;
 • persoane de contact în caz de urgență (nume, prenume, număr telefon) - pentru a-i putea anunța pe cei apropiați în caz de necesitate;
 • fotografia - în funcție de categoria selectată și funcția / relația / calitatea în care semnatarul se înscrie la pelerinaj, vi se va solicita încărcarea pe platforma online mai sus amintită, a unei fotografii recente, tip portret, cu persoana dumneavoastră, pentru realizarea legitimațiilor speciale de acces.

Termenul de stocare

Aceste date vor fi păstrate 3 ani după finalizarea pelerinajului conform legislației din România.După 3 ani ARCB va distruge aceste date cu caracter personal.

Consimțământ pentru activități de marketing

Cu consimțământul participanților sunt prelucrate următoarele date cu caracter personal pentru a trimite un newsletter regulat cu detalii despre diversele evenimente ARCB: nume, prenume, sex - pentru a vă adresa corect; adresă e-mail - pentru a vă transmite notificări despre diversele evenimente ARCB. Aceste date vor fi ținute pe durata de viață a newsletter-ului sau până când veți decide să vă retrageți consimțământul. După aceea aceste date vor fi distruse.

Informarea privind drepturile persoanelor vizate

"Dacă aveți motive să credeți că orice date personale pe care le deținem despre Dumneavoastră sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul să solicitați să vedeți aceste informații, să le rectificați sau să cereți să fie șterse, să solicitați restricționarea prelucrării sau să vă opuneți prelucrării și de asemenea aveți dreptul la portabilitatea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne contactați la inscrieri@arcb.ro.
Dacă doriți să înaintați o plângere legată de modul în care v-am procesat datele personale, contactați responsabilul cu protecția datelor la următoarea adresa de e-mail inscrieri@arcb.ro. Responsabilul cu protecția datelor va lua legătura cu dumneavoastră pentru a soluționa problema ridicată. De asemenea puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter personal la www.dataprotection.ro, unde puteți depune o plângere."

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

[VIDEO Webinar] Obiectivul tuturor specialistilor trebuie sa fie „zero persoane infectate”

Evenimente

Vizualizari: 2263

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

"Acest webinar nu a fost despre termoscanare. A fost un alt fel de webinar. Am vorbit despre oameni, despre responsabilitate, despre efectele deciziilor noastre. Am inteles ca nu se pune accent atat de mult pe hartii, pe proceduri si birocratie si ca suntem puternic influentati de informatiile false. Lipsa de cultura creeaza panica si ne revoltam, influentati artificial, impotriva unor legi care sunt scrise in interesul nostru, ca sa ne protejeze viata. In acest context, ar trebui sa interpretam aceste noi masuri in spiritul legii si nu in litera legii.

Astazi simt ca toti am vorbit parca aceeasi limba. Autoritatile sanitare, medicii, avocatii si specialistii in protectia datelor sunt in primul rand oameni si au acelasi scop: oprirea contaminarii cu virusul Sars-Cov-2. Normalitatea, in schimb, nu mai este aceeasi. Aceste virus chiar exista si societatea s-a schimbat, stilul tuturor de viata s-a schimbat. Depinde doar de noi daca reusim sa schimbam ceva cu adevarat in organizatia noastra sau lasam garda jos si implementam proceduri la nivel formal. Obiectivul tuturor specialistilor trebuie sa fie "zero persoane infectate" si daca atingem acest obiectiv, nici macar nu mai conteaza daca le luam sau nu temperatura.", a declarat Marius Dumitrescu, coordonatorul proiectului.

Perioada starii de alerta a debutat in 15 mai 2020 in Romania cu introducerea obligatiei pentru angajatori de a efectua triaj epidemiologic prin masurarea temperaturii angajatilor, inainte de a li se permite accestul in incinta. Măsurile de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă nu mentioneaza in mod explicit cum trebuie sa fie realizate aceste masuratori, cu ce tip de dispozitive medicale si ce pregatire sau instruire este necesara pentru personalul care efectueaza acest masuratori.

In plus, Ordinul emis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si de Ministerul Sanatatii prevede ca angajatorul are obligatia sa desemneze un responsabil pentru verificarea temperaturii tuturor persoanelor care intră în unitate/instituţie si sa asigure triajul observaţional al angajaţilor prin verificarea temperaturii acestora la începerea programului de lucru şi ori de câte ori este necesar pe parcursul programului. Conform aceluiasi document, pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, toţi angajaţii din sectorul public şi privat au obligaţia sa accepte verificarea temperaturii corporale la intrarea în sediu, la începutul programului şi ori de câte ori revin în sediu.

In lipsa unor norme explicative, angajatorii care si-au propus deschiderea activitatii incepand cu 18.05.2020, au inceput sa implementeze fel de fel de proceduri. Sunt foarte putine cazurile in care aceste proceduri au fost create prin consultarea responsabilului SSM, a medicului de Medina Muncii, a avocatului si a responsabilului cu protectia datelor si astfel masurile procedurate tind sa creasca birocratia, sa prelucreze in mod excesiv datele personale, crescand astfel nivelul de risc.

In acest context, Portalul dpo-NET.ro - Data Protection Officers Network a organizat în data de 21 Mai 2020, în intervalul orar 18.00-20.00, o dezbatere online in cadrul unui Webinar Live.

Lectorii invitati ai acestui eveniment au fost:

 • Dr. Horațiu Moldovan, medic primar Medicina Muncii, medic specialist Medicina Interna, Coordonator Unitatea de suport medical COVID-19 - SCJU Targu-Mures
 • Dr. Horea Timiș, director DSP Arad, Coordonator COVID Arad, Caraș, Hunedoara și Timiș
 • Av. Andreea Iancu, Partener IJV & Partners Cabinet de avocatură
 • Daniela Cireașă, Consilier juridic în domeniul juridic și al protecției datelor, NetSpace - GDPR Division

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

dpo.Talks – 21.05.2020 – Webinar „TERMOSCANAREA: Implicatiile asupra relatiilor de munca”

Evenimente

Vizualizari: 6174

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Perioada starii de alerta a debutat in 15 mai 2020 in Romania cu introducerea obligatiei pentru angajatori de a efectua triaj epidemiologic  prin masurarea temperaturii angajatilor, inainte de a li se permite accestul in incinta. Măsurile de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne  în cadrul unei anexe la Hotararea CNSSU 24/14.05.2020 nu mentioneaza in mod explicit cum trebuie sa fie realizate aceste masuratori, cu ce tip de dispozitive medicale si ce pregatire sau instruire este necesara pentru personalul care efectueaza acest masuratori.

In plus, Ordinul 3577/831/2020 emis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si de Ministerul Sanatatii prevede ca angajatorul are obligatia sa desemneze un responsabil pentru verificarea temperaturii tuturor persoanelor care intră în unitate/instituţie si sa asigure triajul observaţional al angajaţilor prin verificarea temperaturii acestora la începerea programului de lucru şi ori de câte ori este necesar pe parcursul programului. Conform aceluiasi document, pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, toţi angajaţii din sectorul public şi privat au obligaţia sa accepte verificarea temperaturii corporale la intrarea în sediu, la începutul programului şi ori de câte ori revin în sediu.

In lipsa unor norme explicative, angajatorii care si-au propus deschiderea activitatii incepand cu 18.05.2020, au inceput sa implementeze fel de fel de proceduri. Sunt foarte putine cazurile in care aceste proceduri au fost create prin consultarea responsabilului SSM, a medicului de Medina Muncii, a avocatului si a responsabilului cu protectia datelor si astfel masurile procedurate tind sa creasca birocratia, sa prelucreze in mod excesiv datele personale, crescand astfel nivelul de risc.

"Sunt foarte multe implicatii ale acestor noi obligatii de a organiza triaj epidemiologic de catre angajator. Va recomand sa va ganditi bine si sa va consultati in prealabil cu medicul de Medicina Muncii, cu reponsabilul SSM, cu avocatul si cu DPO-ul atunci cand faceti procedura de lucru pentru ca trebuie sa acordati o atentie sporita cazului in care angajatul are peste 37.3 grade. Toate aceste lucruri le-am dezbatut impreuna cu Dr. Horatiu Moldovan, cu Dr. Horea Timiș si cu Av. Andreea Iancu si singura concluzie care se aplica oricarui operator public sau privat este ca aceste masuri ne conduc catre responsabilizare si nu ar trebui sa duca la cresterea numarului de procese privind incalcarea drepturilor.", a declarat Marius Dumitrescu, coordonatorul proiectului.

In acest context, Portalul dpo-NET.ro - Data Protection Officers Network organizează în data de JOI, 21 Mai 2020, în intervalul orar 18.00-19.00, o dezbatere online in cadrul unui Webinar Live.

Lectorii invitati ai acestui eveniment sunt:

 • Dr. Horațiu Moldovan, medic primar Medicina Muncii, medic specialist Medicina Interna, Coordonator Unitatea de suport medical COVID-19 - SCJU Targu-Mures
 • Dr. Horea Timiș, director DSP Arad, Coordonator COVID Arad, Caraș, Hunedoara și Timiș
 • Av. Andreea Iancu, Partener IJV & Partners Cabinet de avocatură
 • Daniela Cireașă, Consilier juridic în domeniul juridic și al protecției datelor, NetSpace - GDPR Division

Evenimentul isi propune sa puna in dezbatere urmatoarele aspecte tematice:

  • Care sunt noile obligatii legale ale angajatorilor, in vigoare din 15.05.2020 ?
  • Pe cine trebuie sa asculte angajatorul ? Pe medicul de Medicina Muncii? Pe responsabilul SSM? Pe avocat ? Pe DPO ?
  • Cum trebuie sa arate o procedura de termoscanare a angajatilor ?
  • Ce inseamna pentru un angajator obligatia de a organiza triaj epidemiologic sau triaj observational ?
  • Exista solutii privind echilibrarea drepturilor angajatilor si a obligatiilor angajatorilor ? (dreptul de a munci, dreptul prinvind protectia datelor cu caracter personal)
  • Studii de caz

Dezbaterea va avea loc in limba romana pe platforma Microsoft Teams, fiind un eveniment cu acces GRATUIT. Locurile sunt limitate, numarul maxim fiind de 250 de persoane. 

Evenimentul va fi inregistrat si ulterior postat in spatiul public pentru a asigura accesul la informatii a cat mai multe persoane, si dupa acest eveniment.

Inscrierea se face exclusiv prin completarea urmatorului formular.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii


Va rugam confirmati primirea urmatoarelor informatii:

Va rugam consultati Informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site-ul DPO-net.ro 

Locurile sunt limitate si participarea va fi confirmata in ordinea inscrierilor.  
Completarea acestui formular nu garanteaza confirmarea inscrierii daca a fost transmis dupa atingerea numarului maxim de participanti. 

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

dpo.TALKS 25.05.2020 – Tele-Provocările Covid19 privind respectarea GDPR

Cu ocazia aniversării a 2 ani de la aplicarea Regulamentului UE 679/2016 (GDPR) în România, Portalul dpo-NET.ro – Data Protection Officers Network organizează în data de 25 Mai […]

Mobilitatea rămâne în continuare o provocare pentru aplicarea GDPR

Preocupați de impactul tehnologiei în activitatea operatorilor de date cu caracter personal, peste 130 de specialisti in domeniul protectiei si securitatii datelor, din întreaga țară, au participat la […]

Alexandru Luca: În acest context, digitalizarea nu este o noutate, este mai mult o oportunitate

Alexandru Luca, în prezent Mobile Division Manager – Cybersecurity BU in cadrul comapaniei certSIGN, are o experiență de peste 15 ani în domeniul IT&C, asumându-și roluri cheie în […]

Participa la Webinarul DPO TOOLS – 12 Mai 2020 – „Provocarile procesului de CARTOGRAFIERE”

Evoluția tehnologică a dus le extinderea aplicabilității noțiunii de „Cartografiere”, de la trasarea unor zone geografice către trasarea circuitului de date în cadrul unei companii și în afara […]

Participa la Webinarul DPO TOOLS – 30 Aprilie 2020 – „Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR”

La nivelul dispozitivelor mobile, au aparut in ultima perioada noi variante de atacuri informatice menite de a extrage informatii cu caracter personal cunoscute sub forma furtului de identitate […]

Digisign ofera un cadou fiecarui absolvent al cursului online GRATUIT

Astazi, 23 Aprilie 2020, este lansat un nou curs online actualizat, oferit GRATUIT, avand tema „Informatii introductive despre utilizarea semnaturilor electronice” si care isi propune sa ofere informații […]

Alexandra Jivan: „În cazul unui litigiu, salariații s-ar putea prevala de lipsa de informare, susținând că nu cunosc procedurile”

Alexandra Jivan (CIPP/E) are o experiență profesională de peste 11 ani, oferind consultanță și reprezentare juridică, atât startup-urilor, precum și companiilor multinaționale. În 2018, a fost inițiatorul proiectului […]

„Vin alegerile! Ce facem cu datele personale?”

Asociația pentru Tehnlogie și Internet – APTI împreună cu Centrul pentru Inovare Publică și Centrul pentru Jurnalism Independent organizează în data de 11 martie, între orele 10-14, un […]

Fenomenul FAKENEWS pierdut de sub control. „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”

Acum câteva zile am citit întâmplător pe Fecebook un îndemn, „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”. Acesta a fost și momentul în care am realizat că fenomenul Fakenews în România […]

Participa la DPO TOOLS Workshop – 23 / 24 Martie 2020 – „Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR”

La nivelul dispozitivelor mobile, au aparut in ultima perioada noi variante de atacuri informatice menite de a extrage informatii cu caracter personal cunoscute sub forma furtului de identitate […]

Trevor Hughes, CEO IAPP: „În domeniul protecției datelor, avem o nouă profesie hibridizată”

Participând la cea de-a 13-a ediție a Conferinței pentru informatică, confidențialitate și protecția datelor (CPDP2020), desfășurată la Bruxelles în perioada 22-24 ianuarie 2020, Trevor Hughes, Președintele Asociației Internaționale […]

MODELE SI FORMULARE GDPR – O nouă carte în webshop-ul dpo-NET.ro

O nouă lucrare de mare interes a fost adaugată în webshop-ul dpo-NET.ro, fiind o contributie a membrilor Centrului de cercetare pentru protectia datelor, constituit in cadrul Universitatii de […]

Nicolae Ploeșteanu: „Consider că fiecare practician trebuie să aibă această carte”

In domeniul protecției datelor în România, anul 2020 a debutat cu lansarea pe piață a acestui volum, intituat „GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016”, […]

PECB semnează un acord de parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursuri de certificare recunoscute internațional

PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional. „Suntem foarte încântați de […]

CPDP2020: programul final este acum disponibil

Mai sunt doar doua zile până la debutul CPDP2020 (Computers, Privacy and Data Protection ) și așteaptăm cu nerăbdare această a 13-a ediție care foarte promițătoare, abordând tema […]

Protecția și securitatea datelor personale în educația digitală

Institutul de Cercetari Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române – CSDE – Centrul de Studii de Drept European aniversează Ziua Europeană a Protecţiei Datelor organizând  în parteneriat […]

Anul 2019 văzut prin ochii unui GDPR-ist, 10 momente memorabile

Este sfarsit de an si fiind un moment de bilant nu pot sa nu ma gandesc la cat de multe lucruri am realizat pe plan profesional si mai […]

Participi la Workshop-ul „Incompatibilitatea și conflictul de interese în desfășurarea activității DPO”?

Portalul dpo-NET.ro – Data Protection Officers Network în parteneriat cu Wolters Kluwer România, NeoPrivacy România, SAMSUNG, Decalex, Inperspective și iPrivacy organizeaza in data de 15 Ianuarie 2020, în Sala de […]

Conceptul de „operatori independenți” este sinonim cu fuga de responsabilitate

Portalul dpo-NET.ro – Data Protection Officers Network în parteneriat cu Wolters Kluwer România, NeoPrivacy România, Decalex și unCommon Sense Advisory a organizat in data de 11 Decembrie 2019, în Sala de cursuri Wolters Kluwer România din București, a doua ediție […]

CPDP2020: PROTECȚIA DATELOR ȘI INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

CPDP (Computers, Privacy and Data Protection Conference) este un eveniment de tradiție, aflat la a XIII-a ediție care oferă participanților oportunități de dezvoltare juridică, de reglementare, academică și […]