Esti în străinătate ? Ai auzit de portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conținut online ?

IT&C / Securitatea Informatiei

Vizualizari: 3602

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Obiectivul regulilor de portabilitate este lărgirea accesului la serviciile de conținut online pentru călătorii din Uniunea Europeană. Europenii își pot folosi complet abonamentele online la filme, evenimente sportive, cărți electronice, jocuri video și servicii de muzică atunci când călătoresc în Uniunea Europeană. Regulamentul privind portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conținut online pe piața internă (iunie 2017), cunoscut și sub numele de regulamentul de portabilitate , permite consumatorilor să acceseze serviciile de conținut online portabile atunci când călătoresc în UE în același mod în care le accesează la Acasă. De exemplu, atunci când un consumator francez se abonează la serviciile online de filme și serii CanalPlay, utilizatorul va putea viziona filmele și seriile disponibile din acest serviciu în Franța, când pleacă în vacanțe în Croația sau într-o călătorie de afaceri în Danemarca. 

Regulamentul de portabilitate a devenit aplicabil în toate statele membre ale UE la 1 aprilie 2018.

Furnizorii de servicii de conținut online precum Netflix, MyTF1 sau HBO vor verifica țara de reședință a abonatului prin utilizarea mijloacelor precum detalii de plată, existența unui contract de internet sau prin verificarea adresei IP. Toți furnizorii care oferă servicii de conținut online plătite vor trebui să respecte noile reguli, în timp ce serviciile furnizate fără plată (cum ar fi serviciile online ale televiziunilor publice sau ale posturilor de radio) vor avea posibilitatea de a decide să ofere și portabilitate abonaților lor.

Posibilitatea de a avea acces la servicii de conținut online în timpul călătoriei a devenit și mai importantă începând cu 15 iunie 2017, când au intrat în vigoare noile reguli de roaming . De atunci, persoanele care călătoresc plătesc periodic prețuri interne pentru internetul mobil, sub rezerva unei utilizări corecte, indiferent de locul în care călătoresc în UE.

Câteva cifre

Noile reguli reflectă noi modalități prin care europenii se bucură de servicii de cultură și divertisment. În 2016, 64% dintre europeni au folosit internetul pentru a juca sau descărca jocuri, imagini, filme sau muzică. Au făcut-o tot mai mult prin dispozitive mobile. Într-un sondaj realizat în 2015, unul din trei europeni și-a dorit portabilitatea transfrontalieră. Pentru tineri, această posibilitate este și mai importantă. Jumătate dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani au considerat că este importantă portabilitatea și accesarea serviciului la care se abonează atunci când călătoresc în Europa. Aceste cifre sunt susținute, la un an de la punerea în aplicare a noilor reguli, printr-un sondaj Eurobarometru care a confirmat beneficiile aduse europenilor .

Servicii online în cauză

Serviciile online pot fi platforme video la cerere (cum ar fi Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Mubi, Chili TV), servicii TV online (cum ar fi Viaja Viasat, Sky's Now TV, Voyo), servicii de streaming de muzică (cum ar fi: Spotify, Deezer, Google Music) sau piețe de jocuri online (precum Steam, Origin).

Cine beneficiază de noile reguli?

  • Consumatorii care locuiesc în UE: noi reguli le permit să vizioneze filme sau evenimente sportive, să asculte muzică, să descarce cărți electronice sau să joace jocuri - atunci când vizitează sau stau temporar în alte țări ale UE.
  • Furnizori de servicii de conținut online: vor putea asigura abilității transfrontaliere a conținutului online abonaților lor, fără a fi nevoiți să achiziționeze licențe pentru alte teritorii în care abonații stau temporar.

Interesele deținătorilor de drepturi sunt protejate pentru a evita abuzurile. 

Furnizorii trebuie să ofere același serviciu oriunde călătorește abonatul? Cum va funcționa serviciile video la cerere, precum Netflix, care este activ în mai multe țări din UE?

Da, furnizorii de servicii de conținut online plătite (cum ar fi serviciile de streaming online de filme, TV sau muzică) trebuie să le ofere abonaților lor același serviciu oriunde abonatul se află în UE. Serviciul trebuie furnizat în același mod în alte state membre, ca și în statul membru de reședință. Astfel, pentru Netflix, de exemplu, veți avea acces la aceeași selecție (sau catalog) oriunde în UE, dacă sunteți temporar în străinătate, la fel ca și cum ați fi acasă.

Noile reguli nu împiedică furnizorii de servicii să ofere opțiuni suplimentare utilizatorilor lor atunci când se află în străinătate, cum ar fi accesul la conținutul disponibil în țara în care călătoresc. Fie că furnizorul de servicii în cauză va permite sau va menține accesul la local conținutul, pe lângă obligația pe care o are în conformitate cu regulamentul, va depinde, în consecință, în întregime de furnizorul de servicii.

Există o limitare în timp? Ce se va întâmpla dacă o persoană locuiește într-o țară și lucrează zilnic în alta?

Regulamentul de portabilitate acoperă situațiile în care abonații sunt temporar în străinătate. Acest termen nu este definit în regulament. Cu toate acestea, ceea ce se înțelege prin aceasta este să fie prezent într-un alt stat membru decât statul membru de reședință. Acoperă diferite scenarii, inclusiv vacanțe și călătorii de afaceri.

Noile reguli nu stabilesc nicio limită pentru utilizarea funcției de portabilitate, atât timp cât utilizatorul își are reședința într-un alt stat membru. Furnizorii de servicii ar trebui să informeze abonații lor despre condițiile exacte ale ofertelor lor de portabilitate. De exemplu, dacă locuiți în Belgia și vă abonați la un serviciu de streaming de muzică plătit acolo, veți avea acces la aceeași selecție de muzică în alte state membre, ca acasă în Belgia.

Această portabilitate a conținutului dvs. online va fi disponibilă dacă faceți naveta zilnic către alte state membre, cum ar fi Franța sau Luxemburg, de exemplu.

Cum vor verifica furnizorii de servicii de conținut țara de reședință a utilizatorilor lor?

Furnizorul de servicii va trebui să verifice țara de reședință a abonatului. Acest lucru se va face la încheierea și reînnoirea contractului.

Furnizorii de servicii vor putea verifica țara de reședință prin diferite informații furnizate de abonat. Regulamentul prevede o listă închisă a acestor mijloace de verificare pentru a limita interferențele cu confidențialitatea consumatorilor. Mijloacele enumerate includ, de exemplu, detaliile de plată, plata unei taxe de licență pentru serviciile de radiodifuziune, existența unui contract pentru conexiune la internet sau telefonic, verificări IP sau declarația de domiciliu a abonatului. Furnizorul de servicii va putea aplica cel mult două mijloace de verificare din această listă. Orice prelucrare a datelor cu caracter personal va trebui efectuată în conformitate cu normele UE de protecție a datelor.

Regulamentul se aplică și serviciilor online care sunt gratuite?

Furnizorii de servicii de conținut online care sunt gratuite pot alege dacă doresc să beneficieze de aceste noi reguli. Odată ce au înscris și permit portabilitatea în conformitate cu Regulamentul, toate regulile li se vor aplica în același mod ca și pentru serviciile plătite. Aceasta înseamnă că abonații vor trebui să se conecteze pentru a putea accesa și utiliza conținut atunci când se află temporar în străinătate, iar furnizorii de servicii vor trebui să verifice statul membru de reședință al abonatului.

Cum poate un consumator să știe ce servicii online furnizate gratuit au înscris?

Dacă furnizorii de servicii de conținut online cu titlu gratuit decid să utilizeze noile reguli de portabilitate, aceștia trebuie să informeze abonații despre această decizie înainte de furnizarea serviciului. Astfel de informații ar putea fi, de exemplu, anunțate pe site-urile web ale furnizorilor.

Sunt acoperite emisiile publice? Pot viziona BBC, Arte sau alte servicii?

Serviciile de conținut online reglementate de regulament pot include, de asemenea, servicii oferite de radiodifuzorii publici. Întrebarea dacă un anumit radiodifuzor este acoperit de domeniul de aplicare al regulamentului depinde de îndeplinirea următoarelor condiții:

  • Consumatorul poate deja accesa serviciile pe diferite dispozitive și nu se limitează numai la o infrastructură specifică,
  • Programele TV sunt furnizate abonaților al căror stat membru de reședință este verificat de furnizor și,
  • Serviciile de conținut online sunt furnizate contra plată sau furnizorul a decis să utilizeze voluntar noile reguli de portabilitate.

Pot viziona online filme de la televiziunile din altă țară, precum filme de la televiziunea spaniolă sau estonă din Belgia?

Dacă un difuzor de conținut online din statul membru de origine este acoperit de noile reguli de portabilitate, veți putea urmări conținutul dvs. când sunteți temporar în străinătate într-un alt stat membru.

Dimpotrivă, accesarea conținutului oferit într-un alt stat membru din țara de origine nu este reglementată de noile norme de portabilitate. Cu toate acestea, pentru anumite programe de televiziune și radio, consumatorii ar beneficia de regulamentul propus pentru transmisiile online și retransmisiunile programelor de radio și TV în curs de negociere. Acest lucru va oferi radiodifuzorilor și producătorilor opțiunea suplimentară de a oferi acces transfrontalier la mai multe programe (a se vedea fișa informativă ).

Aveți exemple de probleme pe care le rezolvă Regulamentul?

Persoanele care călătoresc sau stau temporar în alte țări ale UE s-au confruntat adesea cu restricții: pot fi oprite din serviciile de conținut online sau au acces limitat. Mulți oameni - mai ales atunci când pleacă în excursii scurte - nu vor găsi convenabil să cumpere un abonament la un serviciu local sau pot găsi că filmele și serialele lor preferate nu sunt disponibile sau numai într-o limbă străină.

  • Un abonat care încearcă să urmărească filme folosind contul său nordic de la Home Box Office (HBO) atunci când este în vacanță în Italia vede un mesaj care spune că serviciul „este disponibil doar în Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda”.
  • Un utilizator francez al serviciului de filme și serii MyTF1 nu este capabil să închirieze un nou film în timpul călătoriei de afaceri în Marea Britanie.

Este posibil ca utilizatorii să fi putut, de exemplu, să vizualizeze doar conținutul pe care l-au descărcat deja pe dispozitivul lor portabil.

  • Utilizatorii serviciului de film belgian Universciné trebuie să-și amintească să descarce un film pe care l-au închiriat înainte de a pleca pentru o călătorie într-o altă țară a UE. Ei nu pot utiliza funcția de streaming Universciné atunci când sunt departe de țara de origine sau să descarce filme atunci când sunt în străinătate.

Aceste probleme vor fi rezolvate prin noile reguli de portabilitate. Restricțiile privind portabilitatea abonamentelor la servicii de muzică online (precum Spotify sau Deezer) sau cărți electronice par a fi mai puțin semnificative. Însă restricțiile în viitor nu pot fi excluse, de aceea regulile de astăzi sunt importante și pentru aceste servicii.

Portabilitatea abonamentelor online la sport este acoperită de noile reguli?

Da, vor fi acoperite diverse servicii de conținut sportiv online. Aceasta include servicii în care sporturile fac parte dintr-un serviciu TV plătit pentru conținut online (de exemplu, servicii de streaming, cum ar fi Zattoo în Germania) sau unde sporturile fac parte din pachetul global de servicii online (de exemplu Sky Go), precum și unde un organizator sportiv stabilește un serviciu dedicat de conținut online.

Furnizorul de servicii va putea percepe taxe pentru portabilitate?

Nu, în conformitate cu noile reguli, serviciile de conținut online nu vor avea voie să impună taxe suplimentare abonaților pentru furnizarea portabilității transfrontaliere a conținutului lor.

Ce spun noile reguli dacă un furnizor de servicii începe să limiteze titlurile de muzică, filme sau jocuri disponibile atunci când călătoresc în străinătate?

Abonații la servicii plătite pentru conținut online și servicii de conținut online gratuite care au înscris vor avea același acces la aceste servicii atunci când călătoresc ca în statul lor membru. Aceasta înseamnă că, atunci când accesați serviciul într-un alt stat membru, va fi ca acasă: oferind același conținut pe aceeași gamă și număr de dispozitive și cu aceeași gamă de funcționalități.

Orice acțiune întreprinsă de un furnizor care ar împiedica abonații să acceseze sau să utilizeze serviciul în timp ce sunt prezenți temporar într-un alt stat membru: de exemplu, restricțiile privind funcționalitățile serviciului sunt contrare Regulamentului. Aceasta înseamnă că furnizorul nu poate limita cataloagele de muzică, filme sau seriale TV disponibile când călătoriți într-un alt stat membru.

 

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Twitter blochează postările care leagă pandemia Covid19 de tehnologia 5G

IT&C / Securitatea Informatiei

Vizualizari: 2487

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

În urma distribuirii pe rețelele de socializare sau sistemele de mesagerie precum WhatsApp a mai multor mesaje care leagă riscurile introduse de coronavirus de tehnologia 5G mai multe antene de releu au fost atacate în anumite țări europene. Rețelele sociale iau tot mai multe măsuri pentru a încerca să limiteze diseminarea pe scară largă a informațiilor false despre pandemia Covid-19 sau despre tehnologia 5G.

Twitter a declarat că a eliminat mai mult de 2.230 de tweet-uri care conțin informații „înșelătoare și potențial periculoase” și algoritmii noi introduși au depistat peste 3,4 milioane de conturi care încearcă să promoveze astefel de mesaje.

Conform Agentiei Franceze de Presă (AFP), Twitter a început să blocheze și să șteargă mesajele care încurajează „activități dăunătoare”, inclusiv mesajele care instigă la distrugerea antenelor cu releu 5G. Măsura este luată după ce au fost promovate în spațiul public mai multe teorii ale conspirației care leagă această nouă tehnologie de răspândirea noului coronavirus.

„Ne-am extins preocupările cu privire la mesajele și informațiile neverificate care încurajează oamenii să se angajeze în activități care pot duce la distrugerea sau deteriorarea infrastructurii 5G sau pot provoca panică, tulburări sociale sau tulburări pe scară largă”, a comunicat echipa responsabilă cu securitatea pe rețeaua de socializare.

Twitter și oferă două mesaje ca exemplu:

  • „5G provoacă coronavirus – du-te și distruge turnurile de antenă din jurul casei tale”.
  • „Garda Națională tocmai a anunțat că nu vor mai fi livrări alimentare mai repede de două luni – alergați la magazin cât mai curând posibil și cumpărați totul“.

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Alexandru Gheorghe: Nu am găsit în România experți care să realizeze o „autopsie” a unui telefon mobil

IT&C / Securitatea Informatiei

Vizualizari: 9421

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alexandru Gheorghe are o experiență de peste 12 ani în calitate de consilier juridic, DPO / Consultant Protectia Datelor, fiind fondatorul companiei Inperspective. El a format și condus departamentul juridic al Fashion Days pentru mai bine de 6 ani, având colaborări cu Miniprix, Best Value și Crew Shop, BusinessMark, Ollie Gang Shop, Modarena, Northfinder și Nooh Media, precum și cu un startup din Irlanda denumit PowerTiz. Este certificat ca și Data Protection Officer (Responsabil cu Protecția Datelor) de PECB Europe și este certificat ca și Formator de adulți (Trainer). Este unul din moderatorii Workshop-ulului dpo.Tools  organizat de Portalul dpo-NET.ro - Data Protection Officers Network, în data de 30 Aprilie  2020, în parteneriat cu Wolters Kluwer RomâniaNeoPrivacy RomâniaSAMSUNG, certSign, Inperspective, Reimens si IJV& Partners Law Firm și care abordează o tema de mare interes, "Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR, analizând intr-un mod pragmatic avantajele si riscurile privind securitatea informatiilor si a datelor personale in contextul utilizarii din ce in ce mai mult a tehnologiei mobile pentru a comunica. Alexandru Gheorghe a acceptat să ofere un interviu în exclusivitate pentru cititorii și abonații dpo-net.ro, reușind să surprindă realitatea cu care se confruntă operatorii din Romania după aproape doi ani de când se aplică Regulamentul 2016/679.  

Inscrierea este GRATUITA si se face din pagina dedicata evenimentului.

Participi ca speaker în cadrul workshop-ului dpo.Tools organizat în data de 30 Aprilie 2020 în parteneriat cu SAMSUNG ROMÂNIA, având titlul “MOBILITATEA, O PROVOCARE PENTRU APLICAREA GDPR”, cu o temă privind conceptul de “Mobile Forensics”. Ne poți spune despre ce este vorba?

Alex Gheorghe: Sigur. Sunt contrariat de ușurința cu care organizațiile tratează modul de utilizare al telefonului mobil personal sau de serviciu al personalului propriu. Telefoanele mobile sunt utilizate de cea mai mare parte a populației de pe glob: 5,11 miliarde de oameni utilizau telefoane smart la sfârșitul anului 2019, din care 4,39 miliarde erau utilizatori de internet unici; din aceștia 3,48 miliarde erau utilizatori ai unor rețele de socializare si 3,26 miliarde de oameni utilizau rețelele sociale pe telefoanele mobile la sfârșitul anului 2019 (cu o creștere anuala de 297 de milioane de noi utilizatori – aproape 10% creștere de la an la an).

Raportul „Digital 2019: Global Internet Use Accelerates” concluzionează că „în ciuda controverselor din jurul conceptului de viață privată, a industriei hackerilor, a realității fake news și a tuturor celorlalte aspecte negative ale vieții online, lumea continuă să îmbrățișeze utilizarea internetului și a rețelelor social media”. Predicțiile criminalității cibernetice în anul 2020 în opinia noastră, se vor intensifica în zona utilizatorului final (end-user) al unui dispozitiv smartphone.

Am descoperit conceptul de „Mobile Forensics” în Austria, unde există specialiști care examinează telefoane mobile utilizate ca mijloace ale unor infracțiuni (cybercrime sau nu), experți care colaborează cu organele de urmărire penală, instanțele de judecată și orice alte organizații private interesate de expertizarea criminalistică a dispozitivelor mobile. De asemenea, acești specialiști oferă cursuri de inițiere, examinare și perfecționare în domeniul „Mobile Forensics” personalului organizațiilor de profil.

În România există în prezent astfel de specialiști?

Alex Gheorghe: Ei bine, nu mi-e clar. După ce am descoperit conceptul Mobile Forensics în Viena, am cercetat ce oferă piața din România în acest domeniu, limitându-mă, ce-i drept, la internet. Pe site-ul Ministerului Justiției, există un tabel nominal actualizat cu experți criminaliști. Printre ei, găsim probabil câțiva experți în analiza aplicațiilor și datelor informatice, însă, având în vedere că lista nu precizează specializarea fiecărui expert, pare că lista nu este întocmită pentru a verifica locația expertului, existența certificării teritoriale a acestuia și.... informații privind actul de identitate și seria fiecărui expert – ceea ce în opinia noastră constituie o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților experților criminaliști conform GDPR de către Ministerul Justiției.

Nu am găsit însă specialiști individuali, experți care să realizeze o „autopsie” a unui telefon mobil în România. Dar, mă întreb și eu, dacă internetul nu îmi oferă informații, atunci unde aș putea să mai caut în anul 2020 astfel de experți la noi în țară?...

Spuneai că te surprinde ușurința cu care organizațiile tratează modul în care personalul utilizează telefonul mobil. Poți aprofunda afirmația?

 Alex Gheorghe: În toate companiile cu care am colaborat, angajații care primesc telefon de serviciu utilizează dispozitivul și în scop personal, adică introduc date personale în memoria telefonului de serviciu, sau, dacă nu le este pus la dispoziție un telefon de serviciu, utilizează în relațiile profesionale telefonul personal. Spuneai chiar tu o dată, că în momentul în care introduci informații aparținând locului de muncă, sau în relație cu locul de muncă pe telefonul personal, respectivul dispozitiv nu mai întrunește condițiile unui telefon de serviciu. Sunt de acord cu asta și se aplică și vice-versa. Telefoanele mobile smartphone utilizate de angajați în scop profesional, devin baze de date complexe, care găzduiesc informațiile are aparțin companiei (sau datele cu caracter personal prelucrate de aceasta), iar aceste baze de date se multiplică cu numărul de telefoane utilizate de angajați. Astfel, mijloacele de securitate ale acestor dispozitive precum cele care vor fi prezentate în cadrul workshop-ului, aplicarea la nivel intern procedural cel puțin a măsurilor de securitate de bază pentru dispozitive cu sistem de operare IoS sau Android și nu în cele din urmă, asigurarea unei instrucții periodice a angajaților cu privire la modul de utilizare și de „îngrijire” a telefonului mobil, reprezintă o dovadă de igienă cibernetică (cyber-hygene) obligatorie.

Ca să nu mai spun că, în opina noastră, dacă telefonul este „de serviciu”, atunci ar trebui să rămână, la sfârșitul programului de lucru, la serviciu...

Vorbeai despre masurile de securitate de baza ale dispozitivelor mobile. Poți sa detaliezi?

Alex Gheorghe: Asta ar însemna să intrăm în amănunt în legătură cu subiectul nostru, ceea ce aș vrea să extindem în cadrul workshop-ului. Însă, vom detalia aceste măsuri de securitate de bază ale dispozitivelor mobile, și vom pune la dispoziția participanților documente amănunțite privind aplicarea măsurilor de securitate inițiale (security controls benchmarks) particularizate pentru cele două sisteme de operare ale dispozitivelor mobile din cadrul celor mai multe dintre organizații: IoS și/sau Android.

Totuși, sunt întotdeauna plăcut surprins atunci când utilizatorii finali (angajații) își introduc PIN pe telefon ca măsură de securitate a accesului la dispozitiv, sau când o companie utilizează ca telefon de serviciu un dispozitiv NOKIA 3310 în locul unui smartphone.

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Digisign ofera un cadou fiecarui absolvent al cursului online GRATUIT

Astazi, 23 Aprilie 2020, este lansat un nou curs online actualizat, oferit GRATUIT, avand tema „Informatii introductive despre utilizarea semnaturilor electronice” si care isi propune sa ofere informații […]

Bitdefender oferă gratis soluții de securitate tuturor organizațiilor din domeniul sanitar

Soluțiile de securitate sunt menite să ajute angajații din sănătate în contextul în care numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul coronavirus a crescut de aproape cinci ori pe […]

Hai să facem împreună analiza unei tentative de phishing

Cred că nu ne preocupă îndeajuns de mult o realitate infracțională care capătă proporții sub ochii noștri, fără a sesiza impactul pe care îl are asupra vieților noastre […]

Fenomenul FAKENEWS pierdut de sub control. „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”

Acum câteva zile am citit întâmplător pe Fecebook un îndemn, „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”. Acesta a fost și momentul în care am realizat că fenomenul Fakenews în România […]

Decathlon: 123 de milioane de înregistrări cu date cu caracter personal au fost publicate accidental

Potrivit cercetătorilor de la vpnMentor, peste 123 de milioane de înregistrări cu date cu caracter personal aparținând atât clienților cât și angajaților companiei Decathlon au fost expuse accidental. […]

Datele a zeci de mii de consumatori de canabis medicinal din SUA a fost expuse accidental

Conform vpnMentor, datele a zeci de mii de consumatori de canabis din SUA au fost expuse accidental, datorita unor erori de configurație a mediilor de stocare(cloud). Peste 85.000 […]

Participa la DPO TOOLS Workshop – 23 / 24 Martie 2020 – „Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR”

La nivelul dispozitivelor mobile, au aparut in ultima perioada noi variante de atacuri informatice menite de a extrage informatii cu caracter personal cunoscute sub forma furtului de identitate […]

Trevor Hughes, CEO IAPP: „În domeniul protecției datelor, avem o nouă profesie hibridizată”

Participând la cea de-a 13-a ediție a Conferinței pentru informatică, confidențialitate și protecția datelor (CPDP2020), desfășurată la Bruxelles în perioada 22-24 ianuarie 2020, Trevor Hughes, Președintele Asociației Internaționale […]

Amenda GDPR primită de Facebook în Germania este un „avertisment” pentru noi toți

Facebook a primit o amendă de 51.000 de euro ( 55.500 de dolari ) pentru că nu a numit în mod corespunzător un ofițer pentru protecția datelor pentru […]

MODELE SI FORMULARE GDPR – O nouă carte în webshop-ul dpo-NET.ro

O nouă lucrare de mare interes a fost adaugată în webshop-ul dpo-NET.ro, fiind o contributie a membrilor Centrului de cercetare pentru protectia datelor, constituit in cadrul Universitatii de […]

Nicolae Ploeșteanu: „Consider că fiecare practician trebuie să aibă această carte”

In domeniul protecției datelor în România, anul 2020 a debutat cu lansarea pe piață a acestui volum, intituat „GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016”, […]

PECB semnează un acord de parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursuri de certificare recunoscute internațional

PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional. „Suntem foarte încântați de […]

2 amenzi, 2 avertismente și 4 măsuri corective pentru o companie din România

Relațiile dintre angajatori și angajați se pot termina cu tensiuni, care pot conduce spre deznodământuri neplăcute pentru părți. Nu este un secret faptul că, de multe ori, angajații […]

Prima amendă GDPR în 2020 aplicată către Hora Credit IFN S.A

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat, în data de 10.12.2019, o investigație la o Hora Credit IFN S.A. și a constatat încălcarea anumitor dispoziții din Regulamentul General privind Protecția Datelor […]

Numărul amenințărilor informatice va atinge în 2020 pragul istoric de un miliard

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că numărul total al amenințărilor informatice va depăși în premieră în acest an pragul de un miliard de unități, cea […]

Ce planuri ți-ai făcut pentru 2020 în privința protecției datelor?

La începutul noului an mulți dintre noi ne facem planuri pentru a ne îndepărta de obiceiurile proaste sau pentru a finaliza proiecte începute în anul precedent. Dar câți […]

În 14 ianuarie 2020 moare Windows 7. Ce facem după această dată ?

Microsoft s-a angajat să furnizeze 10 ani de asistență pentru produs pentru Windows 7 când a fost lansat pe 22 octombrie 2009. Când această perioadă de 10 ani […]

Fingerprinting – Tehnologia care înlocuiește cookieurile

Zilele fișierelor cookie sunt numărate. Tehnologia care a înlocuit cookie-urile și care va fi din ce în ce mai utilizată este ”fingerprinting”, mult mai eficientă decât cookie-urile care […]

Anul 2019 văzut prin ochii unui GDPR-ist, 10 momente memorabile

Este sfarsit de an si fiind un moment de bilant nu pot sa nu ma gandesc la cat de multe lucruri am realizat pe plan profesional si mai […]

Telekom Romania amendată pentru nerespectarea principiului exactității datelor

Sancțiunile impuse de Autoritatea națională de supraveghere (ANSPDCP) în ultima perioadă ne întăresc convingerea că operatorii de date nu riscă amenzi doar în cazul unor breșe de securitate […]