Esti în străinătate ? Ai auzit de portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conținut online ?

IT&C / Securitatea Informatiei

Vizualizari: 3829

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Obiectivul regulilor de portabilitate este lărgirea accesului la serviciile de conținut online pentru călătorii din Uniunea Europeană. Europenii își pot folosi complet abonamentele online la filme, evenimente sportive, cărți electronice, jocuri video și servicii de muzică atunci când călătoresc în Uniunea Europeană. Regulamentul privind portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conținut online pe piața internă (iunie 2017), cunoscut și sub numele de regulamentul de portabilitate , permite consumatorilor să acceseze serviciile de conținut online portabile atunci când călătoresc în UE în același mod în care le accesează la Acasă. De exemplu, atunci când un consumator francez se abonează la serviciile online de filme și serii CanalPlay, utilizatorul va putea viziona filmele și seriile disponibile din acest serviciu în Franța, când pleacă în vacanțe în Croația sau într-o călătorie de afaceri în Danemarca. 

Regulamentul de portabilitate a devenit aplicabil în toate statele membre ale UE la 1 aprilie 2018.

Furnizorii de servicii de conținut online precum Netflix, MyTF1 sau HBO vor verifica țara de reședință a abonatului prin utilizarea mijloacelor precum detalii de plată, existența unui contract de internet sau prin verificarea adresei IP. Toți furnizorii care oferă servicii de conținut online plătite vor trebui să respecte noile reguli, în timp ce serviciile furnizate fără plată (cum ar fi serviciile online ale televiziunilor publice sau ale posturilor de radio) vor avea posibilitatea de a decide să ofere și portabilitate abonaților lor.

Posibilitatea de a avea acces la servicii de conținut online în timpul călătoriei a devenit și mai importantă începând cu 15 iunie 2017, când au intrat în vigoare noile reguli de roaming . De atunci, persoanele care călătoresc plătesc periodic prețuri interne pentru internetul mobil, sub rezerva unei utilizări corecte, indiferent de locul în care călătoresc în UE.

Câteva cifre

Noile reguli reflectă noi modalități prin care europenii se bucură de servicii de cultură și divertisment. În 2016, 64% dintre europeni au folosit internetul pentru a juca sau descărca jocuri, imagini, filme sau muzică. Au făcut-o tot mai mult prin dispozitive mobile. Într-un sondaj realizat în 2015, unul din trei europeni și-a dorit portabilitatea transfrontalieră. Pentru tineri, această posibilitate este și mai importantă. Jumătate dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani au considerat că este importantă portabilitatea și accesarea serviciului la care se abonează atunci când călătoresc în Europa. Aceste cifre sunt susținute, la un an de la punerea în aplicare a noilor reguli, printr-un sondaj Eurobarometru care a confirmat beneficiile aduse europenilor .

Servicii online în cauză

Serviciile online pot fi platforme video la cerere (cum ar fi Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Mubi, Chili TV), servicii TV online (cum ar fi Viaja Viasat, Sky's Now TV, Voyo), servicii de streaming de muzică (cum ar fi: Spotify, Deezer, Google Music) sau piețe de jocuri online (precum Steam, Origin).

Cine beneficiază de noile reguli?

 • Consumatorii care locuiesc în UE: noi reguli le permit să vizioneze filme sau evenimente sportive, să asculte muzică, să descarce cărți electronice sau să joace jocuri - atunci când vizitează sau stau temporar în alte țări ale UE.
 • Furnizori de servicii de conținut online: vor putea asigura abilității transfrontaliere a conținutului online abonaților lor, fără a fi nevoiți să achiziționeze licențe pentru alte teritorii în care abonații stau temporar.

Interesele deținătorilor de drepturi sunt protejate pentru a evita abuzurile. 

Furnizorii trebuie să ofere același serviciu oriunde călătorește abonatul? Cum va funcționa serviciile video la cerere, precum Netflix, care este activ în mai multe țări din UE?

Da, furnizorii de servicii de conținut online plătite (cum ar fi serviciile de streaming online de filme, TV sau muzică) trebuie să le ofere abonaților lor același serviciu oriunde abonatul se află în UE. Serviciul trebuie furnizat în același mod în alte state membre, ca și în statul membru de reședință. Astfel, pentru Netflix, de exemplu, veți avea acces la aceeași selecție (sau catalog) oriunde în UE, dacă sunteți temporar în străinătate, la fel ca și cum ați fi acasă.

Noile reguli nu împiedică furnizorii de servicii să ofere opțiuni suplimentare utilizatorilor lor atunci când se află în străinătate, cum ar fi accesul la conținutul disponibil în țara în care călătoresc. Fie că furnizorul de servicii în cauză va permite sau va menține accesul la local conținutul, pe lângă obligația pe care o are în conformitate cu regulamentul, va depinde, în consecință, în întregime de furnizorul de servicii.

Există o limitare în timp? Ce se va întâmpla dacă o persoană locuiește într-o țară și lucrează zilnic în alta?

Regulamentul de portabilitate acoperă situațiile în care abonații sunt temporar în străinătate. Acest termen nu este definit în regulament. Cu toate acestea, ceea ce se înțelege prin aceasta este să fie prezent într-un alt stat membru decât statul membru de reședință. Acoperă diferite scenarii, inclusiv vacanțe și călătorii de afaceri.

Noile reguli nu stabilesc nicio limită pentru utilizarea funcției de portabilitate, atât timp cât utilizatorul își are reședința într-un alt stat membru. Furnizorii de servicii ar trebui să informeze abonații lor despre condițiile exacte ale ofertelor lor de portabilitate. De exemplu, dacă locuiți în Belgia și vă abonați la un serviciu de streaming de muzică plătit acolo, veți avea acces la aceeași selecție de muzică în alte state membre, ca acasă în Belgia.

Această portabilitate a conținutului dvs. online va fi disponibilă dacă faceți naveta zilnic către alte state membre, cum ar fi Franța sau Luxemburg, de exemplu.

Cum vor verifica furnizorii de servicii de conținut țara de reședință a utilizatorilor lor?

Furnizorul de servicii va trebui să verifice țara de reședință a abonatului. Acest lucru se va face la încheierea și reînnoirea contractului.

Furnizorii de servicii vor putea verifica țara de reședință prin diferite informații furnizate de abonat. Regulamentul prevede o listă închisă a acestor mijloace de verificare pentru a limita interferențele cu confidențialitatea consumatorilor. Mijloacele enumerate includ, de exemplu, detaliile de plată, plata unei taxe de licență pentru serviciile de radiodifuziune, existența unui contract pentru conexiune la internet sau telefonic, verificări IP sau declarația de domiciliu a abonatului. Furnizorul de servicii va putea aplica cel mult două mijloace de verificare din această listă. Orice prelucrare a datelor cu caracter personal va trebui efectuată în conformitate cu normele UE de protecție a datelor.

Regulamentul se aplică și serviciilor online care sunt gratuite?

Furnizorii de servicii de conținut online care sunt gratuite pot alege dacă doresc să beneficieze de aceste noi reguli. Odată ce au înscris și permit portabilitatea în conformitate cu Regulamentul, toate regulile li se vor aplica în același mod ca și pentru serviciile plătite. Aceasta înseamnă că abonații vor trebui să se conecteze pentru a putea accesa și utiliza conținut atunci când se află temporar în străinătate, iar furnizorii de servicii vor trebui să verifice statul membru de reședință al abonatului.

Cum poate un consumator să știe ce servicii online furnizate gratuit au înscris?

Dacă furnizorii de servicii de conținut online cu titlu gratuit decid să utilizeze noile reguli de portabilitate, aceștia trebuie să informeze abonații despre această decizie înainte de furnizarea serviciului. Astfel de informații ar putea fi, de exemplu, anunțate pe site-urile web ale furnizorilor.

Sunt acoperite emisiile publice? Pot viziona BBC, Arte sau alte servicii?

Serviciile de conținut online reglementate de regulament pot include, de asemenea, servicii oferite de radiodifuzorii publici. Întrebarea dacă un anumit radiodifuzor este acoperit de domeniul de aplicare al regulamentului depinde de îndeplinirea următoarelor condiții:

 • Consumatorul poate deja accesa serviciile pe diferite dispozitive și nu se limitează numai la o infrastructură specifică,
 • Programele TV sunt furnizate abonaților al căror stat membru de reședință este verificat de furnizor și,
 • Serviciile de conținut online sunt furnizate contra plată sau furnizorul a decis să utilizeze voluntar noile reguli de portabilitate.

Pot viziona online filme de la televiziunile din altă țară, precum filme de la televiziunea spaniolă sau estonă din Belgia?

Dacă un difuzor de conținut online din statul membru de origine este acoperit de noile reguli de portabilitate, veți putea urmări conținutul dvs. când sunteți temporar în străinătate într-un alt stat membru.

Dimpotrivă, accesarea conținutului oferit într-un alt stat membru din țara de origine nu este reglementată de noile norme de portabilitate. Cu toate acestea, pentru anumite programe de televiziune și radio, consumatorii ar beneficia de regulamentul propus pentru transmisiile online și retransmisiunile programelor de radio și TV în curs de negociere. Acest lucru va oferi radiodifuzorilor și producătorilor opțiunea suplimentară de a oferi acces transfrontalier la mai multe programe (a se vedea fișa informativă ).

Aveți exemple de probleme pe care le rezolvă Regulamentul?

Persoanele care călătoresc sau stau temporar în alte țări ale UE s-au confruntat adesea cu restricții: pot fi oprite din serviciile de conținut online sau au acces limitat. Mulți oameni - mai ales atunci când pleacă în excursii scurte - nu vor găsi convenabil să cumpere un abonament la un serviciu local sau pot găsi că filmele și serialele lor preferate nu sunt disponibile sau numai într-o limbă străină.

 • Un abonat care încearcă să urmărească filme folosind contul său nordic de la Home Box Office (HBO) atunci când este în vacanță în Italia vede un mesaj care spune că serviciul „este disponibil doar în Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda”.
 • Un utilizator francez al serviciului de filme și serii MyTF1 nu este capabil să închirieze un nou film în timpul călătoriei de afaceri în Marea Britanie.

Este posibil ca utilizatorii să fi putut, de exemplu, să vizualizeze doar conținutul pe care l-au descărcat deja pe dispozitivul lor portabil.

 • Utilizatorii serviciului de film belgian Universciné trebuie să-și amintească să descarce un film pe care l-au închiriat înainte de a pleca pentru o călătorie într-o altă țară a UE. Ei nu pot utiliza funcția de streaming Universciné atunci când sunt departe de țara de origine sau să descarce filme atunci când sunt în străinătate.

Aceste probleme vor fi rezolvate prin noile reguli de portabilitate. Restricțiile privind portabilitatea abonamentelor la servicii de muzică online (precum Spotify sau Deezer) sau cărți electronice par a fi mai puțin semnificative. Însă restricțiile în viitor nu pot fi excluse, de aceea regulile de astăzi sunt importante și pentru aceste servicii.

Portabilitatea abonamentelor online la sport este acoperită de noile reguli?

Da, vor fi acoperite diverse servicii de conținut sportiv online. Aceasta include servicii în care sporturile fac parte dintr-un serviciu TV plătit pentru conținut online (de exemplu, servicii de streaming, cum ar fi Zattoo în Germania) sau unde sporturile fac parte din pachetul global de servicii online (de exemplu Sky Go), precum și unde un organizator sportiv stabilește un serviciu dedicat de conținut online.

Furnizorul de servicii va putea percepe taxe pentru portabilitate?

Nu, în conformitate cu noile reguli, serviciile de conținut online nu vor avea voie să impună taxe suplimentare abonaților pentru furnizarea portabilității transfrontaliere a conținutului lor.

Ce spun noile reguli dacă un furnizor de servicii începe să limiteze titlurile de muzică, filme sau jocuri disponibile atunci când călătoresc în străinătate?

Abonații la servicii plătite pentru conținut online și servicii de conținut online gratuite care au înscris vor avea același acces la aceste servicii atunci când călătoresc ca în statul lor membru. Aceasta înseamnă că, atunci când accesați serviciul într-un alt stat membru, va fi ca acasă: oferind același conținut pe aceeași gamă și număr de dispozitive și cu aceeași gamă de funcționalități.

Orice acțiune întreprinsă de un furnizor care ar împiedica abonații să acceseze sau să utilizeze serviciul în timp ce sunt prezenți temporar într-un alt stat membru: de exemplu, restricțiile privind funcționalitățile serviciului sunt contrare Regulamentului. Aceasta înseamnă că furnizorul nu poate limita cataloagele de muzică, filme sau seriale TV disponibile când călătoriți într-un alt stat membru.

 

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

CERT-RO protejează digital sănătatea României

IT&C / Securitatea Informatiei

Vizualizari: 6827

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Faptul că sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19 nu este o noutate. Din păcate, chiar săptămâna trecută unul dintre spitalele municipale din România a fost ținta unui atac cibernetic, baza de date fiind serios afectată. În urma atacului a fost criptată şi blocată întreaga bază de date, respectiv toate informaţiile şi fişierele existente în serverele unităţii sanitare. Conducerea Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea anunţa că au fost sesizate toate instituţiile competente cu privire la acest incident de securitate, precum şi instituţiile în relaţia cu care acest incident ar fi putut avea repercursiuni directe și că s-au făcut eforturi imediate pentru recuperarea datelor criptate, astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, în luna iunie 2019, activitatea a cinci spitale din România fiind afectată de atacturile cibernetice. 

În acest context, CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au dezvoltat programul de voluntariat CV19.RO, lansat în luna mai 2020, în sprijinul furnizorilor de servicii de sănătate, pentru a face față provocărilor crizei.

CERT-RO a invitat conducerile spitalelor, care nu au completat până acum formularul de solicitare pentru sprijin cu titlu gratuit și includerea în programul de management al incidentelor de securitate cibernetică, să trimită documentul la adresa alerte.spitale@cert.ro.

"Facem eforturi să prevenim, să identificăm și să răspundem posibilelor vulnerabilități de natură informatică ale furnizorilor de servicii de sănătate, înainte de a fi prea târziu. Dorim sa protejăm digital sănătatea României!" au declarat reprezentantii CERT-RO.

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

PECB semnează un parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursurile recunoscute internațional

IT&C / Securitatea Informatiei

Vizualizari: 49169

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional.

Suntem foarte încântați de acest parteneriat și promitem că vom oferi serviciile noastre la cel mai înalt nivel. Mă simt profund onorat și extrem de încântat să semnez acest acord cu NeoPrivacy România ”, a declarat Eric Lachapelle, CEO PECB. „Am susținut întotdeauna parteneriatele cu astfel de companii care sunt în concordanță și împărtășesc misiunea noastră. În anii trecuți am asistat la o dezvoltare extraordinară a programului nostru de parteneriat, susținând inițiativele care vizează în special dezvoltarea parteneriatelor internaționale. Ambele companii au echipe grozave de profesioniști și resurse care vor fi un sprijin deosebit pentru acest parteneriat ”, a adăugat Lachapelle.

Parteneriatul dintre NeoPrivacy România și PECB ne onorează și ne obligă să oferim servicii de înaltă calitate clienților noștri din România și Republica Moldova. În primul rând, acest parteneriat strategic își propune să crească calitatea serviciilor de formare românești dedicate domeniului confidențialității și protecției datelor, punând un accent mai mare pe experiența practică. Toți formatorii NeoPrivacy România sunt în primul rând practicieni în domeniul protecției și securității datelor. ” a declarat Marius Dumitrescu, Managing Partner, NeoPrivacy Romania.

Prin intermediul acestui parteneriat, specialiștii români în protecția și securitatea datelor cu caracter personal, care își doresc o certificare la standardul PECB, pot demonstra la nivel international că dețin cunoștințele practice și capacitățile profesionale pentru a ajuta organizațiile în aplicarea legilor și reglementărilor privind protecția datelor și nu numai. Candidații pot economisi timp și bani, având în vedere că nu există cheltuieli de deplasare și pot învăța practic din confortul casei sau al biroului. Fiecare își poate stabili ritmul propriu de învățare cu posibilitatea de a obține certificarea prin susținerea examenului online, în orice moment, într-o perioadă de 12 luni.

Pechetul de cursuri în regim Self-Study lansat de NeoPrivacy Romania prin intermediul portalului dpo-NET.ro este următorul:

Denumire curs si descriere curs (link) Tip Durata Pret promotional valabil pana la 01.08.2020
PECB GDPR Introduction Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB GDPR Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB GDPR – Certified DATA PROTECTION OFFICER (DPO) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB ISO/IEC 27001 Introduction (Information Security) Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27001 Foundation (Information Security) + Online Exam    Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Implementer (Information Security) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor (Information Security) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27701 Foundation (Privacy Information Management System) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27701 Lead Implementer (Privacy Information Management System) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27701 Lead Auditor (Privacy Information Management System) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB ISO/IEC 27005 Introduction (Information Security Risk Management) Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27005 Foundation (Information Security Risk Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27005 Risk Manager (Information Security Risk Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1800 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27005 Lead Risk Manager (Information Security Risk Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 29100 Lead Privacy Implementer (Lead Privacy Implementer) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27032 Lead Cybersecurity Manager (Cyber Security) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified Ethical Hacking (Ethical Hacking) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB ISO/IEC 27035 Introduction (Incident Management)  Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27035 Foundation (Incident Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27035 Incident Manager (Incident Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO/IEC 27035 Lead Incident Manager (Incident Management) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Introduction to Forensics (Computer Forensics) Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB Certified Forensics Examination Foundation (Computer Forensics) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified Lead Computer Forensics Examiner (Computer Forensics) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified Lead Pen Test Professional (Penetration Testing) + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified Cybersecurity Audit Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB ISO 31000 Introduction Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB Certified ISO 31000 Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified ISO 31000 Risk Manager + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1800 lei +TVA
PECB Certified ISO 31000 Lead Risk Manager + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO 31000 Transition + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB ISO 22301 Introduction Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 600 lei +TVA
PECB Certified ISO 22301 Foundation + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA
PECB Certified ISO 22301 Lead Implementer + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO 22301 Lead Auditor + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 2600 lei +TVA
PECB Certified ISO 22301:2019 Transition + Online Exam Self-Study Flexibil, maxim 12 luni Pret redus - 1200 lei +TVA

 

Metoda Self Study – materiale in format electronic, in limba engleza

 • Taxele de certificare sunt incluse în prețul examenului.
 • Participanților li se va asigura materialul de instruire care conține sute de pagini de informații explicative și exemple practice.

Avantajele sistemului Self-Study

 • Economisiți timp și bani având în vedere că nu există cheltuieli de deplasare și veți învăța practic din confortul casei sau al biroului.
 • Stabiliți-vă ritmul propriu de învățare cu posibilitatea finaliza prin susținerea examenului în orice moment pe perioada de 12 luni
 • Aveți posibilitatea de a susține examenul individual, prin platforma online de examinare
 • In taxa de curs sunt incluse două încercări de absolvire a examenului de certificare

Etapele procesului de certificare PECB

 1. Inscrierea la curs prin completarea formularului online
 2. Achitati factura primita prin email
 3. Deschideti un cont PECB – Urmați instrucțiunile aici: www.pecb.com/help
 4. Descarcati aplicatia KATE – Urmați linkul pentru a descărca: www.pecb.com/en/kate-app
 5. Conectati-va la aplicatia KATE cu contul Dumneavoastra PECB
 6. Dupa ce studiati materialele puse la dispozitie, programati-va pentru examenul online. Descărcați aplicația EXAM. Urmați linkul pentru a descărca: www.pecb.com/pecbexams
 7. Aplicati pentru certificare PECB. Candidații trebuie să completeze Formularul de Cerere de Certificare online

Despre PECB

PECB este un organism de certificare international pentru persoane, sisteme de management și produse, pe o gamă largă de standarde internaționale. Ca furnizor global de servicii de formare, examinare, audit și certificare, PECB oferă expertiza sa în mai multe domenii, inclusiv, dar fără a se limita la securitatea informațiilor, IT, continuitatea afacerilor, managementul serviciilor, sisteme de management al calității, risc și management, sănătate, siguranță și mediu.

PECB, prin intermediul NeoPrivacy România, ajută profesioniștii și organizațiile din România să își demonstreze angajamentul și competența, raportându-se la standarde internaționale, oferind această asigurare prin educație, evaluare și certificare cu cerințe de competență riguroase, recunoscute la nivel internațional. Misiunea noastră este de a oferi clienților noștri servicii complete care inspiră încredere, îmbunătățire continuă, demonstrarea recunoașterii și accent pe beneficiul societății, în ansamblu. Pentru informații suplimentare despre PECB și pentru lista completă a standardelor, vizitați http://www.pecb.com.

Despre NeoPrivacy Romania

La începutul anului 2018, NeoPrivacy și-a lansat oferta de servicii pentru companii din România și Republica Moldova, promovând soluții software pentru conformitate și implementarea GDPR, precum și servicii de audit pentru măsuri tehnice și organizatorice, servicii de audit pentru prevenirea incidentelor de securitate, ISO27001 și traininguri specializate pentru DPO și alți specialiști.

NeoPrivacy Romania a dezvoltat primul portal web românesc dedicat exclusiv comunității profesioniștilor din domeniul protecției datelor și securității informațiilor (https://dpo-net.ro/), oferind informații naționale și internaționale, resurse utile și traininguri online. Pe baza dezvoltării tehnologice din ultimii zece ani, proiectele echipei noastre rezultă din convingerea că „Privacy is a right, NeoPrivacy is a currency” și prin activitățile noastre de formare, creștem activ gradul de  conștientizare cu privire la importanța și valoarea datelor cu caracter personal.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Etapele de certificare / absolvire curs

1. Alegeti cursul care vi se potriveste
Fiecare certificare PECB are o programă de curs specifică și un set de cerințe de experiență. Pentru a stabili care acreditare este potrivită pentru Dumnevoastră, verificați toate cerințele de eligibilitate pentru diferitele certificări, în concordanță cu nevoile Dumneavoastră profesionale.

2. Pregătiți-vă pentru examen
Toți candidații în sistemul Self Study sunt responsabili pentru propriul program de studiu și pentru pregătirea în vederea examinării. Nu este obligatoriu parcurgerea un set specific de informații sau a unei material  unic de studiu, ca parte a procesului de certificare. Totuși, finalizarea unui curs sau a unui program de studiu vă va spori semnificativ șansa de a trece un examen de certificare PECB. Pentru a afla mai multe despre examene, domenii de competență și declarații de cunoștințe, accesați: Ghiduri de pregătire a examenelor PECB.

3. Aplicați și programați examenul
Candidații pot să susțină un examen PECB de la distanță, din comoditatea propriei case, prin aplicația de examen PECB si efecutand o programare: https://pecb.com/en/eventExamList/schedule

4. Absolvirea examenului
Candidații trebuie să ajungă cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea examenului de certificare. Candidaților care sosesc cu întârziere nu li se va acorda timp compensatoriu pentru sosirea cu întârziere și li se poate refuza participarea la examen. Toți candidații sunt obligați să prezinte o carte de identitate valabilă, cum ar fi o carte de identitate națională, un permis de conducere sau un pașaport. Durata examenului variază în funcție de tipul de examen (vezi descrierea diferitelor examene pentru mai multe detalii). Timpul suplimentar poate fi oferit candidaților care susțin examenul într-o limbă diferită de limba maternă (la solicitarea candidaților, în ziua examenului).

Tipul examenului: eseuri, cunoscute sub numele de examene cu intrebari deschise, sunt examene în care candidații sunt autorizați să utilizeze numai următoarele materiale de referință:

 • O copie a Regulamentului 679/2016 pe suport de hârtie;
 • Notele de curs din Fișa Participantului;
 • Orice note personale făcute de student în timpul cursului;
 • Un dicționar;

Pentru mai multe informații despre detaliile examenului, consultați Regulile și politicile de examinare

5. Primește rezultatele examenului tău
Rezultatele vor fi comunicate prin e-mail într-o perioadă de la 6 până la 8 săptămâni de la data examinării. Candidatului i se vor oferi doar două rezultate posibile ale examinării: admis sau respins. În caz de eșec, rezultatele vor fi însoțite de lista domeniilor în care candidatul nu a răspuns complet la întrebare. Acest lucru poate ajuta candidatul să se pregătească mai bine pentru o reluare a examenului. Candidații, care nu sunt de acord cu rezultatele examenului, pot depune o contestatie.

6. Aplicați pentru certificare
Toți participanții care susțin cu succes examenul de certificare PECB au dreptul să solicite acreditările PECB pentru care au fost examinați. Cerințele educaționale și profesionale specifice vor trebui îndeplinite pentru a fi certificate PECB. Candidații trebuie să completeze Formularul de Cerere de Certificare online și să completeze toate celelalte formulare online (care pot fi accesate prin intermediul profilului lor online PECB), inclusiv datele de contact ale referințelor care vor fi contactate pentru a valida experiența profesională a candidaților.

Aprobarea cererii are loc imediat ce Departamentul de certificare validează că îndepliniți toate cerințele de certificare cu privire la acreditarea pentru care ați solicitat-o. Un mesaj va fi trimis la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o în timpul procesului de inregistrare. Dacă este aprobat, vei putea descărca certificatul din contul de membru.

7. Mențineți certificarea
Certificările PECB sunt valabile timp de trei ani. Pentru a menține certificarea, solicitantul trebuie să demonstreze în fiecare an că el / ea încă îndeplinește sarcini care țin de această certificare. Profesioniștii cu certificare PECB furnizează anual PECB numărul de ore de audit și / sau sarcini legate de implementare pe care le-au îndeplinit, împreună cu datele de contact ale persoanelor care pot valida aceste sarcini. În plus, profesioniștii certificați ar trebui să plătească periodic taxele anuale de întreținere a certificării PECB.

Un e-mail de notificare este trimis membrilor noștri certificați, care sunt obligați să depună documente care atestă dezvoltarea profesională continuă (CPD) împreună cu taxa anuală de întreținere (AMF) cu trei luni înainte de data anuală a certificării lor.

INTRA ACUM în grupul WhatsApp "Comunitatea Dpo-NET.ro"!


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Belgia: Ghid privind verificările temperaturii la intrarea în incinte

În data de 5 iunie 2020, Autoritatea de Supraveghere din Belgia a publicat un ghid cu privire la verificările de temperatură în timpul crizei COVID-19, având în vedere […]

Twitter blochează postările care leagă pandemia Covid19 de tehnologia 5G

În urma distribuirii pe rețelele de socializare sau sistemele de mesagerie precum WhatsApp a mai multor mesaje care leagă riscurile introduse de coronavirus de tehnologia 5G mai multe antene […]

Alexandru Gheorghe: Nu am găsit în România experți care să realizeze o „autopsie” a unui telefon mobil

Alexandru Gheorghe are o experiență de peste 12 ani în calitate de consilier juridic, DPO / Consultant Protectia Datelor, fiind fondatorul companiei Inperspective. El a format și condus […]

Digisign ofera un cadou fiecarui absolvent al cursului online GRATUIT

Astazi, 23 Aprilie 2020, este lansat un nou curs online actualizat, oferit GRATUIT, avand tema „Informatii introductive despre utilizarea semnaturilor electronice” si care isi propune sa ofere informații […]

Bitdefender oferă gratis soluții de securitate tuturor organizațiilor din domeniul sanitar

Soluțiile de securitate sunt menite să ajute angajații din sănătate în contextul în care numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul coronavirus a crescut de aproape cinci ori pe […]

Hai să facem împreună analiza unei tentative de phishing

Cred că nu ne preocupă îndeajuns de mult o realitate infracțională care capătă proporții sub ochii noștri, fără a sesiza impactul pe care îl are asupra vieților noastre […]

Fenomenul FAKENEWS pierdut de sub control. „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”

Acum câteva zile am citit întâmplător pe Fecebook un îndemn, „Spălați-vă mâinile, nu creierele!”. Acesta a fost și momentul în care am realizat că fenomenul Fakenews în România […]

Decathlon: 123 de milioane de înregistrări cu date cu caracter personal au fost publicate accidental

Potrivit cercetătorilor de la vpnMentor, peste 123 de milioane de înregistrări cu date cu caracter personal aparținând atât clienților cât și angajaților companiei Decathlon au fost expuse accidental. […]

Datele a zeci de mii de consumatori de canabis medicinal din SUA a fost expuse accidental

Conform vpnMentor, datele a zeci de mii de consumatori de canabis din SUA au fost expuse accidental, datorita unor erori de configurație a mediilor de stocare(cloud). Peste 85.000 […]

Participa la DPO TOOLS Workshop – 23 / 24 Martie 2020 – „Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR”

La nivelul dispozitivelor mobile, au aparut in ultima perioada noi variante de atacuri informatice menite de a extrage informatii cu caracter personal cunoscute sub forma furtului de identitate […]

Trevor Hughes, CEO IAPP: „În domeniul protecției datelor, avem o nouă profesie hibridizată”

Participând la cea de-a 13-a ediție a Conferinței pentru informatică, confidențialitate și protecția datelor (CPDP2020), desfășurată la Bruxelles în perioada 22-24 ianuarie 2020, Trevor Hughes, Președintele Asociației Internaționale […]

Amenda GDPR primită de Facebook în Germania este un „avertisment” pentru noi toți

Facebook a primit o amendă de 51.000 de euro ( 55.500 de dolari ) pentru că nu a numit în mod corespunzător un ofițer pentru protecția datelor pentru […]

MODELE SI FORMULARE GDPR – O nouă carte în webshop-ul dpo-NET.ro

O nouă lucrare de mare interes a fost adaugată în webshop-ul dpo-NET.ro, fiind o contributie a membrilor Centrului de cercetare pentru protectia datelor, constituit in cadrul Universitatii de […]

Nicolae Ploeșteanu: „Consider că fiecare practician trebuie să aibă această carte”

In domeniul protecției datelor în România, anul 2020 a debutat cu lansarea pe piață a acestui volum, intituat „GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016”, […]

2 amenzi, 2 avertismente și 4 măsuri corective pentru o companie din România

Relațiile dintre angajatori și angajați se pot termina cu tensiuni, care pot conduce spre deznodământuri neplăcute pentru părți. Nu este un secret faptul că, de multe ori, angajații […]

Prima amendă GDPR în 2020 aplicată către Hora Credit IFN S.A

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat, în data de 10.12.2019, o investigație la o Hora Credit IFN S.A. și a constatat încălcarea anumitor dispoziții din Regulamentul General privind Protecția Datelor […]

Numărul amenințărilor informatice va atinge în 2020 pragul istoric de un miliard

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că numărul total al amenințărilor informatice va depăși în premieră în acest an pragul de un miliard de unități, cea […]

Ce planuri ți-ai făcut pentru 2020 în privința protecției datelor?

La începutul noului an mulți dintre noi ne facem planuri pentru a ne îndepărta de obiceiurile proaste sau pentru a finaliza proiecte începute în anul precedent. Dar câți […]

În 14 ianuarie 2020 moare Windows 7. Ce facem după această dată ?

Microsoft s-a angajat să furnizeze 10 ani de asistență pentru produs pentru Windows 7 când a fost lansat pe 22 octombrie 2009. Când această perioadă de 10 ani […]

Fingerprinting – Tehnologia care înlocuiește cookieurile

Zilele fișierelor cookie sunt numărate. Tehnologia care a înlocuit cookie-urile și care va fi din ce în ce mai utilizată este ”fingerprinting”, mult mai eficientă decât cookie-urile care […]