Principalele obligații pentru operatorii de date în aplicarea GDPR

Cursuri Online
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Incepand cu 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), care spune in principiu ca informatiile pe care le detineti despre persoane fizice (nume, adresa, CNP, diagnostice, antecendente, tratamente medicamentoase, internari, analize etc) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber! Aceste date trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor revine in intregime operatorilor.
Regulamentul este foarte strict in acest sens si prevede sanctiuni aspre pentru abateri. Specialistii spun ca el introduce o adevarata revolutie in domeniu, prin prisma impactului pe care il va avea asupra bunului mers al tuturor afacerilor, mici sau mari, din Europa si nu numai.
Regulamentul se aplica practic oricarei firme, indiferent de domeniul de activitate, conceptul de “date personale” devenind atat de larg incat orice firma care lucreaza cu astfel de date – fie ca e vorba despre datele angajatilor sau ale clientilor/pacientilor – devine instantaneu subiect al Regulamentului.
E adevarat, in Romania exista deja Legea nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, doar ca Regulamentul nr. 679/2016 este superior acestei legi. La 25 mai 2018 el a intrat in vigoare direct, fara nicio formalitate, in toate statele Uniunii Europene. Si important este ca noile sanctiuni nici nu se compara cu cele vechi. Legea nr. 677/2001 prevede o amenda maxima de 50.000 de lei, Regulamentul UE prevede o amenda de 20 de milioane de euro sau de 4% din cifra de afaceri anuala, luandu-se in consideratie cea mai mare valoare.
Parlamentul European și Consiliul au adoptat, în data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont

O nouă apariție editorială: „SECURITATEA REȚELELOR ȘI A SISTEMELOR INFORMATICE. IMPLEMENTAREA DIRECTIVEI NIS ÎN ROMÂNIA”

Cursuri Online

Vizualizari: 59056

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Incepand cu 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), care spune in principiu ca informatiile pe care le detineti despre persoane fizice (nume, adresa, CNP, diagnostice, antecendente, tratamente medicamentoase, internari, analize etc) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber! Aceste date trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor revine in intregime operatorilor.
Regulamentul este foarte strict in acest sens si prevede sanctiuni aspre pentru abateri. Specialistii spun ca el introduce o adevarata revolutie in domeniu, prin prisma impactului pe care il va avea asupra bunului mers al tuturor afacerilor, mici sau mari, din Europa si nu numai.
Regulamentul se aplica practic oricarei firme, indiferent de domeniul de activitate, conceptul de “date personale” devenind atat de larg incat orice firma care lucreaza cu astfel de date – fie ca e vorba despre datele angajatilor sau ale clientilor/pacientilor – devine instantaneu subiect al Regulamentului.
E adevarat, in Romania exista deja Legea nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, doar ca Regulamentul nr. 679/2016 este superior acestei legi. La 25 mai 2018 el a intrat in vigoare direct, fara nicio formalitate, in toate statele Uniunii Europene. Si important este ca noile sanctiuni nici nu se compara cu cele vechi. Legea nr. 677/2001 prevede o amenda maxima de 50.000 de lei, Regulamentul UE prevede o amenda de 20 de milioane de euro sau de 4% din cifra de afaceri anuala, luandu-se in consideratie cea mai mare valoare.
Parlamentul European și Consiliul au adoptat, în data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime trebuie să te înscrii.


Fiecare practician GDPR trebuie să aibă această carte

Cursuri Online

Vizualizari: 341364

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Incepand cu 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), care spune in principiu ca informatiile pe care le detineti despre persoane fizice (nume, adresa, CNP, diagnostice, antecendente, tratamente medicamentoase, internari, analize etc) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber! Aceste date trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor revine in intregime operatorilor.
Regulamentul este foarte strict in acest sens si prevede sanctiuni aspre pentru abateri. Specialistii spun ca el introduce o adevarata revolutie in domeniu, prin prisma impactului pe care il va avea asupra bunului mers al tuturor afacerilor, mici sau mari, din Europa si nu numai.
Regulamentul se aplica practic oricarei firme, indiferent de domeniul de activitate, conceptul de “date personale” devenind atat de larg incat orice firma care lucreaza cu astfel de date – fie ca e vorba despre datele angajatilor sau ale clientilor/pacientilor – devine instantaneu subiect al Regulamentului.
E adevarat, in Romania exista deja Legea nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, doar ca Regulamentul nr. 679/2016 este superior acestei legi. La 25 mai 2018 el a intrat in vigoare direct, fara nicio formalitate, in toate statele Uniunii Europene. Si important este ca noile sanctiuni nici nu se compara cu cele vechi. Legea nr. 677/2001 prevede o amenda maxima de 50.000 de lei, Regulamentul UE prevede o amenda de 20 de milioane de euro sau de 4% din cifra de afaceri anuala, luandu-se in consideratie cea mai mare valoare.
Parlamentul European și Consiliul au adoptat, în data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime trebuie să te înscrii.

gazduire website gazduire web