Booking.com isi actualizează Politica de Confidențialitate

Juridic / Legislativ

Vizualizari: 1205

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

"Dorim să ajutăm la îmbunătățirea serviciilor tuturor brandurilor Booking Holdings, dezvoltarea de noi mărci și să vă oferim serviciile de care aveți nevoie și pe care le doriți. De asemenea, dorim să prevenim și să detectăm fraudele acolo unde este posibil. Pentru a face acest lucru, vom începe să împărtășim informații între brandurile Booking Holdings pentru scopurile descrise în Declarația de confidențialitate actualizată" este mesajul primit de utilizatorii Booking.com în data de 13 Aprilie 2019.

Mai jos puteti consulta noua forma a declaratiei de confidentialitate.

"În primul rând, intimitatea dumneavoastră este importantă pentru noi. Ştim că așa spun toate notificările similare, dar noi vorbim serios. Ne-aţi acordat încredere folosind serviciile Booking.com şi apreciem această încredere. Aceasta înseamnă că ne luăm angajamentul să protejăm toate datele personale pe care ni le încredinţaţi. Acționăm în interesul clienților noștri și suntem transparenți în privința prelucrării datelor dumneavoastră personale.

Acest document descrie cum folosim şi cum procesăm datele dumneavoastră personale, informaţii pe care sperăm să vi le transmitem în mod transparent şi uşor de citit, să înţelegeţi ce dorim să vă comunicăm fără a vă plictisi inutil. Ca bonus, veţi afla şi cum ne puteţi contacta dacă aveţi întrebări cu privire la datele dumneavoastră personale, întrebări la care ne vom bucura să vă răspundem. Vă rugăm să citiţi şi Declaraţia noastră separată despre cookie-uri, din care veţi afla în ce fel foloseşte Booking.com cookie-urile şi alte tehnologii similare. Pentru o mai bună înțelegere a ceea ce noi numim “Sejur”, “Furnizor de Sejur”, “Serviciu de Sejur” și “Rezervare”, vă rugăm citiți Termenii și Condițiile Booking.com.

Dacă l-aţi mai folosit înainte, ştiţi că Booking.com oferă servicii pentru călătorie prin website-uri proprii, aplicaţii mobile, dar şi prin rețele sociale şi alte platforme online, cum ar fi website-uri partenere. Vă întrebaţi de ce vă atragem atenţia asupra acestui aspect? Iată ce se întâmplă. Toate informaţiile care urmează sunt aplicabile tuturor acestor platforme. Câteva platforme, o singură declaraţie de confidenţialitate.

Această politică de confidenţialitate se aplică tuturor informaţiilor pe care le colectăm prin aceste platforme sau prin alte mijloace conectate la aceste platforme (cum ar fi contactarea echipei de serviciu clienţi prin e-mail). Este o lectură mai puţin plictisitoare. Dacă sunteți unul dintre partenerii noștri de afaceri, nu uitați să analizați și Declarația de Confidențialitate pentru Parteneri de afaceri, pentru a înțelege cum sunt procesate ulterior datele personale, ca parte a relației comerciale.

Am putea modifica Declaraţia de Confidenţialitate din când în când. Dacă ţineţi la intimitate, vizitaţi cu regularitate această pagină şi veţi şti exact ce se întâmplă. Dacă facem modificări ale Declarației de confidențialitate care vor avea un impact asupra dumneavoastră (de exemplu, dacă intenționăm să procesăm datele dumneavoastră personale în alte scopuri decât cele comunicate în trecut în această Declarație de confidențialitate), vă vom trimite notificări cu privire la aceste modificări înainte de începerea noilor activități.

Trist dar necesar: Dacă nu sunteţi de acord cu această Declaraţie de Confidenţialitate trebuie să încetaţi să mai folosiţi serviciile noastre. Dacă sunteţi de acord cu Declaraţia de Confidenţialitate, atunci sunteţi pregătit să vă rezervaţi următorul Sejur prin noi. Să înceapă vremurile bune!


Ce fel de date personale colectează Booking.com?

Nu vă putem ajuta să rezervaţi sejurul perfect fără a avea date suficiente, de aceea vă solicităm anumite informaţii atunci când folosiţi serviciile noastre. Sunt informaţii destul de simple precum numele, detalii preferate de contact, numele celor care vă însoţesc şi informaţii necesare pentru plată. Puteți să decideți singur să trimiteți cereri speciale pentru călătoria viitoare (de exemplu anumite preferințe). În plus, colectăm şi informaţii din computerul dumneavoastră. Aceste informaţii pot include IP-ul, browserul utilizat şi setările de limbă. Sunt şi situaţii în care primim informaţii despre dumneavoastră de la alţii sau colectăm automat şi alte informaţii. Acesta este un rezumat al informaţiilor pe care le colectăm, dar dacă doriţi să aflaţi mai multe, vă oferim mai jos mai multe detalii.

De ce colectează şi utilizează Booking.com datele dumneavoastră personale?

Avem un motiv principal foarte bun pentru care vă cerem detaliile personale: pentru a ne ajuta să administrăm Rezervările online de Sejur, pentru a ne asigura că vă oferim cel mai bun serviciu posibil. Utilizăm datele personale şi pentru a vă contacta şi a vă informa cu privire la cele mai noi oferte speciale care credem că v-ar interesa. Mai sunt şi alte scopuri. Dacă doriţi să aflaţi care sunt acestea, citiţi o explicaţie mai detaliată.

Cum partajează Booking.com informațiile dumneavoastră cu terțe părți?

Sunt mai multe părţi integrate în serviciile Booking.com, în diferite moduri şi pentru motive diferite. Motivul principal este partajarea datelor relevante pentru Sejurul dumneavoastră cu Furnizorul de Sejur, pentru a vă finaliza Rezervarea de Sejur. Mai sunt şi alte părţi care pot primi anumite date ale dumneavoastră; acestea sunt părți pe care le implicăm pentru a vă oferi serviciile Booking.com și includ, de exemplu, instituții financiare, părți care fac reclamă, filiale din familia corporatistă Booking.com și alți afiliați ai familiei corporatiste Booking Holdings Inc. sau, în unele situații, dacă suntem obligați conform legii, autorități guvernamentale sau de alt tip. Nu vindem sau închiriem datele dumneavoastră personale. Mai jos vom oferi mai multe detalii despre cum sunt utilizate și transmise acestor părți informațiile pe care ni le oferiți.

Cum sunt partajate datele dumneavoastră personale în familia corporativă Booking Holdings Inc.?

Booking.com face parte din familia corporativă Booking Holdings Inc. Citiți aici în mod specific modul în care datele dumneavoastră pot fi partajate în cadrul grupului corporativ Booking Holdings.

Cum procesează Booking.com comunicările pe care dumneavoastră și Furnizorul de Sejur rezervat le puteți trimite la Booking.com?

Booking.com vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe Furnizorii de Sejur să trimiteți informații și cereri cu privire la serviciile acestora și la Rezervările de sejur existente, direcționând comunicarea prin Booking.com. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum primește și cum administrează Booking.com aceste comunicări, citiți continuarea aici.

Cum folosește Booking.com dispozitivele mobile?

Oferim aplicaţii gratuite prin care de asemenea colectăm şi procesăm date personale. Acestea funcţionează destul de asemănător cu website-ul, dar în plus vă permit să folosiţi serviciile noastre de localizare.

Cum foloseşte Booking.com reţelele sociale?

Utilizarea serviciilor de reţele sociale poate fi integrată cu serviciile Booking.com în diferite moduri, ceea ce va implica colectarea de către noi sau primirea de către furnizorul de reţele sociale a unora din datele dumneavoastră personale. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre cum se colectează sau se partajează informaţiile, citiţi în continuare.

Ce proceduri de securitate şi stocare implementează Booking.com pentru a vă păstra datele în condiţii de securitate?

Utilizăm proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea frauduloasă a datelor personale pe care le procesăm.

Cum administrează Booking.com datele personale ale copiilor?

Dacă nu este indicat altceva, Booking.com este un serviciu pe care îl pot folosi numai persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Procesăm informaţiile despre copii numai cu consimțământul părinţilor sau al tutorilor legali, sau dacă informațiile sunt furnizate de părinți sau tutori legali.

Cum puteţi controla datele personale pe care la oferiţi Booking.com?

Aveţi întotdeauna dreptul de a revizui datele personale pe care le păstrăm. Puteţi solicita un rezumat al datelor dumneavoastră personale, trimiţând un e-mail la adresa de mai jos. Dacă doriți să aflați mai multe despre drepturile dumneavoastră de a controia datele personale, vedeți aici:

Cine este responsabil de procesarea datelor personale pe website-ul şi în aplicaţiile Booking.com?

Booking.com B.V. cu sediul în Amsterdam, Olanda, controlează procesarea datelor pe website-urile şi în aplicaţiile sale mobile.


Ce tipuri de date personale colectează Booking.com?

OK, deci doriţi mai multe informaţii. Iată detalii mai aprofundate despre informaţiile pe care le colectăm.

Date personale furnizate de dumneavoastră.

Booking.com colectează şi utilizează informaţiile pe care ni le oferiţi. Când faceţi o Rezervare de Sejur, vi se vor cere (cel puţin) numele şi adresa de e-mail. În funcție de Rezervarea de Sejur, este posibil să vă cerem şi adresa, numărul de telefon, informaţii pentru plată, data nașterii, numele celor cu care călătoriţi şi preferinţele legate de Sejur (precum preferințe dietetice și restricții legate de mobilitate).

Dacă aveţi nevoie să contactaţi echipa noastră de la serviciul clienţi sau să ne contactaţi prin alte metode (cum ar fi prin reţelele sociale sau comunicarea prin website-ul nostru cu Furnizorul de Sejur rezervat), vom colecta informaţii şi de acolo. Clienţii pot fi rugaţi să facă o evaluare pentru a ajuta alţi clienţi să primească ceea ce îşi doresc. Vom colecta informații de la dumneavoastră incluse în comentariile dumneavoastră, inclusiv numele dumneavoastră de utilizator și avatarul, dacă alegeți unul.

Există şi alte situaţii în care ne veţi transmite informaţii. De exemplu, dacă folosiţi un dispozitiv mobil, puteţi decide să acordați permisiunea ca Booking.com să vadă locaţia dumneavoastră curentă sau să acceseze detaliile dumneavoastră de contact. Aceste informaţii ne ajută să vă oferim cel mai bun serviciu și cea mai bună experiență (de exemplu, pentru a vedea ghidurile noastre pentru orașe, restaurante sau atracții cele mai apropiate de locația dumneavoastră sau alte recomandări). Puteţi să deschideţi un cont de utilizator, ceea ce vă permite să salvaţi setările personale, să încărcaţi fotografii, să evaluaţi rezervările anterioare sau să planificaţi şi să administraţi rezervări viitoare sau să beneficiați de alte funcționalități disponibile numai pentru titularii de cont (cum ar fi stimulentele sau alte beneficii pe care oferim).

Puteţi să decideți să participaţi la programe de recomandări sau premii. Acest lucru înseamnă şi că ne veţi transmite date personale. În plus, ne puteţi transmite un feedback sau ne puteţi solicita ajutorul la utilizarea serviciilor de călătorie ale Booking.com.

Date personale ale altor persoane pe care ni le transmiteţi.

Desigur, poate nu efectuați o Rezervare de Sejur doar pentru dumneavoastră. Poate veți face un Sejur cu alte persoane ale căror informaţii ni le furnizaţi în timpul procesului de rezervare sau poate faceţi o rezervare în numele altcuiva. Dacă aveţi un cont Booking.com Business, puteţi crea o agendă cu adrese pentru a facilita călătoriile de afaceri şi pentru a administra rezervări pentru terți. În unele cazuri, puteţi utiliza Booking.com pentru a partaja informaţii cu alte persoane, sub forma transmiterii unei liste de dorinţe sau a participării la programe de recomandări, dar aceste informaţii pot fi utilizate numai conform descrierii de pe interfaţa utilizată. Vedeţi informaţiile de acolo dacă doriţi să aflaţi mai mult.

Totuşi, trebuie să vă atragem atenţia că este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi că persoana sau persoanele ale căror date personale ni le transmiteţi sunt la curent cu acest lucru şi că au înțeles și acceptat modalitatea în care Booking.com le utilizează informaţiile (după cum este descris în această Declaraţie de confidenţialitate).

Date personale pe care le colectăm automat.

Chiar dacă vizitarea website-ului sau a aplicaţiilor noastre nu are ca rezultat efectuarea unei Rezervări de Sejur (sau dacă are), noi colectăm automat anumite informaţii. Printre acestea se numără adresa dumneavoastră IP, data şi ora la care aţi accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul de internet pe care le utilizaţi şi informaţii despre sistemul de operare al computerului dumneavoastră, precum versiunile aplicațiilor şi setările de limbă. De asemenea, colectăm şi informaţii despre unde aţi dat clic şi ce pagini aţi vizualizat.

Dacă folosiți un dispozitiv mobil, colectăm date de identificare a dispozitivului, setările și caracteristicile specifice acestuia, detalii ale locației, erori ale aplicației sau alte activități ale sistemului. Când faceți o Rezervare de Sejur, sistemul nostru înregistrează prin ce mijloace și pe ce website-uri ați efectuat rezervarea sau dacă ați accesat direct website-ul Booking.com și/sau aplicațiile sale.

Date personale care ne parvin prin alte surse.

Nu se rezumă totul doar la informațiile pe care ni le furnizați direct – este posibil să primim informații despre dumneavoastră și din alte surse. Printre acestea se numără parteneri de afaceri, precum parteneri afiliați, filiale ale familiei corporatiste Booking.com și alți afiliați ai familiei corporatiste Booking Holding Inc. (vedeți și aici) și alte părți terțe independente. Tot ceea ce primim de la aceștia poate fi combinat cu informațiile provenite direct de la dumneavoastră. De exemplu, serviciile de rezervare Booking.com nu sunt disponibile doar prin Booking.com și aplicațiile Booking.com, ci sunt integrate și în serviciile partenerilor afiliați, pe care îi puteți găsi online. Atunci când utilizați unele dintre acestea, este posibil să furnizați detaliile rezervării către partenerul nostru de afaceri, care redirecționează către noi detaliile dumneavoastră. Integrăm și furnizori de servicii de terță parte pentru a facilita plata între clienți și Furnizori de Sejur. Acești furnizori de servicii partajează informațiile de plată pentru ca noi să vă putem administra Rezervarea de Sejur, asigurându-ne că totul este cât mai ușor posibil pentru dumneavoastră.

Un alt exemplu este acela că integrăm servicii de comunicare în platformele noastre, pentru a vă pune mai ușor în legătură cu Furnizorul de Sejur rezervat. În unele dintre aceste situații, primim meta-date despre activitățile de comunicarea (precum locul unde ați sunat, identitatea dumneavoastră și data și durata conversației). Este posibil și să primim informații despre dumneavoastră, pentru a vă arăta reclame mai relevante, ca, de exemplu, date suplimentare privind modulele cookie puse la dispoziția companiei Booking.com de către rețelele sociale partenere. Pentru mai multe informații, vă rugăm citiți secțiunea De ce utilizează și colectează Booking.com datele dumneavoastră personale?. Când conectați contul de utilizator Booking.com la contul dumneavoastră de pe o rețea socială, datele personale pot fi partajate cu Booking.com de către acel furnizor de rețea socială, dar numai cu acordul dumneavoastră. Aveți întotdeauna opțiunea de a nu partaja aceste date.

Furnizorii de Sejur pot partaja informații cu Booking.com, de asemenea – acest lucru se poate întâmpla dacă aveți întrebări despre rezervările existente, dacă există dispute în legătură cu Rezervarea de Sejur (deși nu ne face nicio plăcere când se întâmplă).


De ce colectează și utilizează Booking.com datele dumneavoastră personale?

Utilizăm informațiile colectate despre dumneavoastră pentru diverse scopuri. Acestea pot fi:

A. Rezervări de Sejur: Pentru început, vă folosim datele personale pentru a completa și administra Rezervarea dumneavoastră de Sejur online, ceea ce este scopul nostru ca și companie! Acest lucru implică transmiterea mesajelor referitoare la Rezervarea dumneavoastră de Sejur, precum confirmări, modificări și mementouri.

B. Serviciul clienți: Oferim asistență pentru clienți la nivel internațional din birourile nostre locale în peste 20 de limbi, non-stop. Partajarea detaliilor cu personalul nostru global din Serviciul Clienți ne permite să vă răspundem prompt când aveți nevoie de noi – inclusiv să vă ajutăm să găsiți un Furnizor de Sejur și să vă răspundem la întrebările referitoare la Rezervare (sau oricăror altor nelămuriri).

C. Facilitățile contului: utilizatorii Booking.com pot crea un cont de utilizator pe website-urile sau aplicațiile noastre. Utilizăm informațiile pe care ni le dați pentru a administra acest cont, permițându-vă să faceți o serie de lucruri utile. Puteți să vă gestionați rezervările, să beneficiați de oferte speciale, să efectuați cu ușurință viitoare Rezervări și să vă gestionați setările personale. Gestionarea setărilor personale vă permite să păstrați și să partajați liste, să partajați fotografii, să consultați cu ușurință Servicii de Sejur căutate anterior și să verificați alte informații legate de călătorii pe care le-ați furnizat. De asemenea, vă poate permite să vedeți toate comentariile pe care le-ați trimis. Dacă doriți, puteți să distribuiți anumite informații în contul dumneavoastră de utilizator, creând un profil public care este asociat fie cu propriul dumneavoastră prenume, fie cu un nume de utilizator pe care îl alegeți. Deținătorii unui cont Booking.com Business pot salva detaliile de contact în cont, pot gestiona rezervările de afaceri și pot conecta alți utilizatori la contul Booking.com Business al companiei.

D. Grupuri online: Putem de asemenea să permitem utilizatorilor care au un cont să se alăture şi să interacţioneze unii cu ceilalţi în cadrul unor grupuri sau forumuri online.

E. Activităţi de marketing: Utilizăm informaţiile dumneavoastră şi pentru activităţi de marketing. Aceste activităţi pot include:

 1. Utilizarea informaţiilor dumneavoastră de contact pentru a vă trimite noutăţi despre produse şi servicii de călătorie. Vă puteţi dezabona de la aceste comunicări de marketing prin e-mail oricând, rapid şi uşor. Trebuie numai să daţi clic pe linkul de „Dezabonare” inclus în fiecare newsletter sau alt tip de comunicare.
 2. Pe baza informaţiilor dumneavoastră, vi se pot arăta oferte personalizate pe website-ul Booking.com, în aplicaţii sau pe website-uri şi aplicaţii terţe (inclusiv pe reţelele sociale). Acestea pot fi oferte pe care le puteţi rezerva direct pe website-ul Booking.com, oferte ale unor terţi sau produse care credem că v-ar interesa.
 3. Când participaţi la alte activităţi promoţionale (tombole, concursuri sau programe de recomandare) informaţii relevante vor fi utilizate pentru a administra aceste promoţii.

F. Comunicarea cu dumneavoastră: Pot exista momente în care vă contactăm prin poştă, e-mail, telefon sau SMS. Metoda pe care o alegem depinde de informaţiile de contact pe care ni le-aţi furnizat anterior. Procesăm comunicările primite de la dumneavoastră. Pot exista diferite motive pentru acest lucru, printre care:

 1. Răspunsul şi administrarea cererilor dumneavoastră sau ale Furnizorului de Sejur. Booking.com oferă clienţilor şi Furnizorilor de Sejur diferite mijloace prin care aceştia să schimbe informaţii, cereri şi comentarii despre Furnizori de Sejur şi despre rezervări existente, prin Booking.com. Pentru mai multe informaţii derulaţi în jos şi citiţi secţiunea ˝Cum procesează Booking.com comunicările pe care dumneavoastră şi Furnizorul de Sejur la care aţi rezervat le trimiteţi prin Booking.com?˝.
 2. Dacă nu aţi finalizat o Rezervare online, vă putem contacta pentru a vă reaminti să continuaţi rezervarea. Credem că acest serviciu suplimentar vă este util pentru a continua Rezervarea fără să mai trebuiască din nou să căutaţi un Furnizor de Sejur sau să introduceţi detaliile necesare rezervării.
 3. Când utilizaţi serviciile noastre, vă putem trimite un chestionar sau o invitaţie pentru a evalua experienţa dumneavoastră cu Booking.com sau Furnizorul de Sejur.
 4. De asemenea, vă trimitem și alte materiale referitoare la Rezervarea făcută, precum modalități de a contacta Booking.com dacă aveți nevoie de asistență când călătoriți sau alte informații care v-ar putea fi utile la planificare sau la efectuarea Sejurului. De asemenea, vă trimitem materiale referitoare la Rezervările viitoare sau un sumar al Rezervărilor anterioare efectuate prin Booking.com.
 5. Chiar și atunci când nu aveți Rezervări viitoare, este posibil să vă trimitem mesaje administrative, ca de exemplu alerte de securitate.

G. Cercetări de piață: Uneori invităm clienții să ia parte la cercetări de piață. Consultați informațiile furnizate atunci când primiți invitație să participați pentru a înțelege ce date personale sunt colectate și modul în care datele dumneavoastră personale sunt utilizate în continuare.

H. Optimizarea serviciilor: utilizăm date personale pentru analize de date. Acest lucru este parte integrantă a eforturilor noastre de a ne îmbunătăți constant serviciile și experiența utilizatorilor, dar pot fi folosite și pentru testări, soluționări ale unor erori și pentru a optimiza funcționalitatea și calitatea serviciilor noastre online pentru călătorii. Principalul scop este de a optimiza și personaliza platforma noastră online conform nevoilor dumneavoastră, astfel încât website-ul nostru să fie mai ușor și mai plăcut de folosit. Ne străduim să utilizăm numai date pseudonime pentru aceste scopuri analitice.

I. Evaluări ale clienților și alte informații referitoare la destinații turistice: În timpul și după Sejurul rezervat prin noi, este posibil să fiți invitat(ă) să faceți o evaluare a călătoriei. Putem să le oferim posibilitatea de a face o evaluare și celorlalți clienți care au călătorit cu dumneavoastră sau pentru care ați făcut o rezervare. Această invitație solicită informații despre Furnizorul de Sejur sau despre destinație. Deținătorii unui cont pot alege să afișeze un comentariu însoțit de un nume de ecran în locul numelui real (ambele pot fi alese în contul de utilizator). În plus, utilizatorii de cont pot alege afișarea anonimă a comentariului. Adăugarea unui avatar este posibilă. Completând comentariul, sunteți de acord că poate fi afișat (așa cum este descris în detaliu în Termeni și Condiții) pe pagina de informații a Furnizorului de Sejur din website, aplicații mobile, pe conturile de rețele sociale sau aplicațiile de rețele sociale, sau pe website-ul Furnizorului de Sejur respectiv sau al partenerului de afaceri. Scopul este de a informa alți călători despre calitatea Furnizorului de Sejur în care ați fost cazat, destinația pe care ați ales-o sau alte servicii pe care le-ați folosit.

J. Monitorizarea apelurilor: Când sunați la echipa de Serviciu clienți, Booking.com folosește un sistem de detectare automată a numărului de telefon pentru a conecta numărul cu rezervarea existentă – astfel se va câștiga timp atât pentru dumneavoastră cât și pentru personalul nostru care vă oferă asistență. Aceștia vă vor solicita să vă autentificați oricum, lucru care vă oferă garanția că detaliile rezervării sunt păstrate în confidențialitate. În timpul convorbirilor cu personalul de suport de la Serviciu Clienți, se pot asculta în direct apelurile sau acestea pot fi înregistrate pentru controlul calității și instruirea personalului, incluzând aici folosirea înregistrărilor pentru rezolvarea plângerilor și în scopul detectării fraudelor. Nu toate apeluriel sunt înregistrate, iar înregistrările sunt păstrate pentru o perioadă limitată de timp și apoi șterse în mod automat, cu excepția cazului în care Booking.com are un interes legitim de a păstra o anumită înregistrare pentru o perioadă mai lungă de timp, inclusiv în scopul investigării fraudelor sau în scopuri juridice.

K. Promovarea unui serviciu securizat și de încredere: pentru a crea un mediu sigur pentru dumneavoastră, companionii de călătorie, partenerii de afaceri ai Booking.com și Furnizorii noștri de Sejur, este posibil să folosim date personale în scopul detectării și prevenirii fraudelor și a altor activități ilegale sau nedorite. În mod similar, este posibil să folosim informații personale pentru analiză de risc și în scopuri de securitate, inclusiv pentru autentificarea utilizatorilor și pentru rezervări. În acest sens, este posibil să oprim anumite rezervări sau să punem în așteptare anumite rezervări până la finalizarea evaluării noastre.

L. Scopuri juridice: În anumite cazuri, este posibil să fie necesar să utilizați informațiile dumneavoastră pentru a rezolva disputele juridice, pentru investigații de reglementare și conformare, pentru a impune condițiile de utilizare a serviciului de rezervare online al Booking.com sau pentru a respecta cererile juridice din partea autorităților de aplicare a legii.

Furnizarea datelor dumneavoastră personale către Booking.com este voluntară. Cu toate acestea, în funcție de tipul de serviciu pe care doriți să îl utilizați, este posibil să vă oferim acest serviciu numai dacă se colectează anumite date personale. De exemplu, nu vă putem procesa Rezervarea dacă nu vă colectăm numele și datele de contact.

Dacă vom utiliza mijloace automate pentru a prelucra date cu caracter personal care produc efecte juridice sau vă afectează în mod semnificativ, vom implementa măsuri adecvate pentru a vă proteja drepturile și libertățile, inclusiv dreptul de a obține o intervenție umană.

Pentru a procesa datele dumneavoastră personale așa cum au fost descrise mai sus, ne bazăm pe următoarele temeiuri juridice:

Având în vedere scopurile A și B, Booking.com se bazează pe baza legală a faptului că prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară pentru executarea unui contract, în special pentru finalizarea și administrarea rezervării. Dacă nu sunt furnizate datele personale solicitate, Booking.com nu poate finaliza Rezervarea și nici nu poate furniza servicii pentru clienți. Având în vedere scopurile de la C la K, Booking.com se bazează pe interesul său comercial legitim pentru a-și furniza serviciile, pentru a preveni frauda și pentru a-și îmbunătăți serviciile. Atunci când utilizează date personale pentru a servi interesul legitim al Booking.com sau al unui terț, Booking.com va echilibra întotdeauna drepturile și interesele dumneavoastră cu privire la protecția datelor dumneavoastră personale în comparație cu drepturile și interesele Booking.com sau ale terților. Pentru scopurile L, Booking.com se bazează, de asemenea, acolo unde este cazul, pe respectarea obligațiilor legale (cum ar fi cererile legale de aplicare a legii). Atunci când este necesar în conformitate cu legislația aplicabilă, Booking.com vă va obține consimțământul înainte de a vă prelucra datele personale în scopuri de marketing direct.

Dacă doriți să obiectați față de procesarea stabilită de la punctele C la K și niciun mecanism de retragere nu este disponibil direct (de exemplu, în setările contului dumneavoastră), vă rugăm să contactați dataprotectionoffice@booking.com, în măsura în care acest lucru este posibil.


Cum partajează Booking.com datele dumneavoastră cu terțe părți?

În anumite circumstanțe, vă vom partaja datele personale cu terțe părți.

 1. Furnizorul de Sejur pe care l-ați rezervat: esențial în obiectul nostru de activitate! Pentru a vă finaliza Rezervarea, transferăm informațiile necesare către Furnizorul de Sejur rezervat. Printre acestea pot fi: numele, detaliile de contact, detaliile de plată, numele oaspeților care vă însoțesc și preferințele sau alte informații specificate când ați făcut Rezervarea. Dacă aveți întrebări referitoare la Rezervare, este posibil să contactăm Furnizorul de Sejur pentru a vă procesa cererea. În cazul în care plata nu este făcută în timpul rezervării prin website-ul Booking.com, vor redirecționa detaliile cardului de credit către Furnizorul de Sejur rezervat pentru procesare (presupunând că ne-ați oferit aceste informații în timpul procesului de rezervare). În cazul disputelor referitoare la Rezervări, este posibil să punem la dispoziția Furnizorului de Sejur informații despre procesul de Rezervare. Acestea pot include o copie a confirmării rezervării, drept dovadă că s-a făcut Rezervarea.
 2. Biroul local Booking.com: pentru a susține utilizarea serviciilor Booking.com, detaliile dumneavoastră pot fi partajate cu companii subsidiare din familia corporativă Booking.com, care acționează ca furnizori de servicii pentru Booking.com, inclusiv în ceea ce privește serviciile de relații cu clienți. Pentru a afla tot ceea ce trebuie să știți despre familia corporativă Booking.com, vizitați Despre Booking.com.
 3. Furnizori terţi de servicii: utilizăm furnizori de servicii care nu fac parte din familia corporatistă Booking.com pentru a ne sprijini în a oferi serviciile Booking.com. Acești furnizori de servicii oferă servicii de suport precum
  • asistență clienți;
  • cercetare de piață;
  • detectarea fraudelor și servicii de prevenire, inclusiv servicii de screening antifraudă;
  • servicii de plată. Folosim părți terțe pentru procesarea plăților, gestionarea stornării plăților sau oferirea de servicii de facturare. Când se solicită o stornare a plății pentru Rezervarea dumneavoastră de Sejur, fie de către dumneavoastră, fie de către titularul cardului de credit folosit pentru a face rezervarea, este necesar să partajăm anumite detalii ale rezervării cu furnizorul de servicii de plată şi cu instituţia financiară relevantă, pentru a procesa stornarea plății. Aceste informaţii pot include şi o copie a confirmării rezervării sau adresa de IP folosită pentru a face rezervarea. Mai putem partaja informaţii cu instituţiile financiare relevante, în cazul în care considerăm că este strict necesar pentru detectarea şi prevenirea fraudelor.
  • servicii de marketing. Partajăm datele personale cu partenerii de publicitate, inclusiv adresa dumneavoastră de e-mail, ca parte a serviciilor de marketing Booking.com prin terțe părți (pentru a ne asigura că publicitatea relevantă este afișată publicului potrivit). Ne străduim să partajăm doar adresele de e-mail în format hash, pentru a permite asocierea adresei dumneavoastră de e-mail cu o bază de date existentă a clienților, astfel încât adresa dumneavoastră de e-mail să nu poată fi utilizată în alte scopuri. Pentru mai multe informații despre publicitatea personalizată și alegerile dumneavoastră, vă rugăm să citiți: "Cum sunt folosite cookie-urile?" și "Ce opțiuni aveți?" în Declarația cu privire la cookie-uri.Toți furnizorii de servicii trebuie să continue să protejeze în mod adecvat datele dumneavoastră personale.
 4. Autorităţi competente: Dezvăluim date personale autorităţilor poliţieneşti în măsura în care este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru detectarea sau aducerea în instanţă a fraudelor şi a altor fapte penale, sau dacă suntem obligați din punct de vedere legal să facem acest lucru. Am putea să distribuim date personale şi unor autorităţi competente în protejarea şi garantarea drepturilor sau proprietăţilor noastre sau a drepturilor şi proprietăţilor partenerilor noştri de afaceri.
 5. Parteneri de afaceri: Colaborăm cu mulţi parteneri de afaceri din toată lumea. Unii dintre aceştia distribuie sau fac reclamă serviciilor Booking.com, inclusiv serviciilor și produselor Furnizorilor noștri de Sejur.

  Când faceţi o rezervare pe un website sau pe o aplicaţie a partenerilor noştri de afaceri, anumite date pe care le furnizaţi, precum numele și adresa dumneavoastră de e-mail, adresa dumneavoastră, detaliile de plată și alte informații relevante ne vor fi transmise şi nouă, pentru a finaliza și administra Rezervarea. Dacă partenerul de afaceri oferă servicii pentru clienţi, Booking.com va transmite partenerilor de afaceri detalii relevante pentru rezervarea dumneavoastră (în funcţie de necesităţi) pentru a vă putea fi oferită asistenţa necesară. Când faceţi o rezervare pe un website al unui partener de afaceri al nostru, acesta poate primi anumite date personale ale dumneavoastră, în legătură cu acea rezervare. Acestea servesc scopurilor lor interne (cum ar fi analize de date statistice) şi, la cererea dumneavoastră, pentru administrarea programelor de loialitate sau marketing.

  Când faceţi o rezervare pe un website al unui partener de afaceri, vă rugăm să citiţi şi notificările lor de confidenţialitate dacă doriţi să înţelegeţi cum pot procesa aceştia datele dumneavoastră personale. Pentru detectarea şi prevenirea fraudelor şi dacă este strict necesar, putem transmite informaţii despre utilizatorii noştri partenerilor de afaceri.

  • Booking.Basic: Am putea să vă permitem să faceți o rezervare Booking.Basic. Rezervările Booking.Basic sunt facilitate de către un Furnizor de Sejur diferit de unitatea de cazare rezervată. În timpul procesului de rezervare, ni se solicită să distribuim acelui partener business datele dumneavoastră personale importante pentru acea rezervare. Dacă utilizați Booking.Basic, vă rugăm să revizuiți informațiile furnizate în procesul de rezervare sau confirmarea rezervării pentru mai multe informații despre Furnizorul de Sejur și despre cum procesează acesta datele dumneavoastră personale mai departe.
 6. Familia corporatistă Booking Holdings Inc.: Vă rugăm să citiți aici modurile în care este posibil să vă partajăm datele personale cu Familia corporatistă Booking Holdings Inc.

Transmiterea datelor cu caracter personal descrisă în prezenta Declarație de confidențialitate poate include transferuri de date cu caracter personal în străinătate către țări ale căror legi privind protecția datelor nu sunt la fel de cuprinzătoare ca acelea ale țărilor din Uniunea Europeană. Atunci când acest lucru este impus de legislația europeană, transferăm datele personale numai destinatarilor care oferă un nivel adecvat de protecție a datelor. În aceste situații, după cum este necesar, facem aranjamente contractuale pentru a ne asigura că datele dumneavoastră personale sunt în continuare protejate în conformitate cu standardele europene. Ne puteți cere să vedeți o copie a acestor acorduri contractuale utilizând detaliile de contact de mai jos.


Cum sunt partajate datele dumneavoastră personale în familia corporativă Booking Holdings Inc.?

Booking.com face parte din familia corporativă Booking Holdings Inc. Vedeți aici mai multe informații: https://www.bookingholdings.com/

Este posibil să primim date personale despre dumneavoastră de la alte companii din familia corporativă Booking Holdings Inc. sau să partajăm datele dumneavoastră personale cu acestea în următoarele scopuri:

A. pentru a furniza servicii (inclusiv pentru a face, administra și gestiona rezervările sau pentru a gestiona plățile);

B. pentru a furniza servicii de asistență clienți;

C. pentru a detecta, a preveni și a investiga activități frauduloase, alte activități ilegale și încălcări ale datelor;

D. în scopuri analitice și de îmbunătățire a produselor;

E. pentru a crea oferte personalizate sau a trimite reclame, cu consimțământul dumneavoastră sau în conformitate cu legislația aplicabilă;

F. pentru a asigura respectarea legilor aplicabile.

Cu excepția cazului în care se indică altfel, în scopurile A - E, Booking.com se bazează pe interesul său legitim de a partaja și a primi date cu caracter personal. În scopul F, Booking.com se bazează, după caz, pe respectarea obligațiilor legale (cum ar fi cererile legale de aplicare a legii).

De exemplu, Booking.com lucrează îndeaproape cu Rentalcars.com pentru a le oferi clienților servicii de transport la sol. Este posibil ca toate companiile din cadrul grupului Booking Holdings Inc. să aibă nevoie să facă schimb de date cu caracter personal ale clienților, pentru a se asigura că protejează toți utilizatorii de activitățile frauduloase pe platformele sale online.


Cum procesează Booking.com comunicările pe care dumneavoastră şi Furnizorul de Sejur la care aţi rezervat le trimiteţi prin Booking.com?

Booking.com vă oferă dumneavoastră şi Furnizorilor de Sejur diferite mijloace de comunicare despre Serviciile de Sejur şi Rezervările existente, redirecţionând comunicările prin Booking.com. Dacă aveţi întrebări despre rezervare sau despre Furnizorii de Sejur, puteţi contacta Booking.com prin pagina Rezervarea mea, aplicaţia Booking.com şi prin ale canale pe care vi le punem la dispoziţie.

Booking.com poate accesa comunicările şi poate folosi sisteme automate pentru a revizui, scana şi analiza comunicările, din motive de securitate; prevenirea fraudelor; respectarea legilor şi regulamentelor; investigarea unor comportamente ilegale potenţiale; dezvoltarea şi îmbunătăţirea produselor; cercetare; angajamentul clienţilor, inclusiv furnizarea de informaţii şi oferte despre care credem că v-ar interesa; suport tehnic sau pentru clienţi. Ne rezervăm dreptul de a bloca livrarea sau de a revizui comunicările despre care noi, la propria discreţie, credem că pot conţine lucruri inadecvate, spam sau care pot prezenta un risc pentru dumneavoastră, partenerii de cazare, Booking.com sau alţii. Toate comunicările trimise sau primite folosind instrumentele pentru comunicare ale Booking.com, vor fi primite şi păstrate de Booking.com. Partenerii de afaceri prin ale căror platforme aţi făcut rezervarea şi partenerii de cazare pot alege să comunice cu dumneavoastră direct prin e-mail sau prin alte canale pe care Booking.com nu le controlează.


Cum foloseşte Booking.com dispozitivele mobile?

Oferim aplicaţii gratuite pentru diferite dispozitive mobile, precum şi versiuni ale website-ului care au fost optimizate pentru căutarea pe mobil sau pe tabletă. Aceste aplicaţii şi website-uri mobile procesează detaliile pe care ni le oferiţi foarte similar cu website-ul nostru şi de aceea vă permit să folosiţi şi servicii de localizare pentru a găsi Servicii de Sejur în apropiere. Cu permisiunea dumneavoastră, vă putem trimite şi notificări cu informaţii despre Rezervare. Ne puteţi oferi acces la locaţia dumneavoastră sau detalii de contact, pentru a vă oferi serviciile pe care le solicitaţi. Când încărcaţi o fotografie de pe dispozitivul mobil, fotografia poate conţine informaţii despre locaţie. Vă rugăm să citiţi instrucţiunile dispozitivului dumneavoastră mobil pentru a înţelege cum să modificaţi setările şi să permiteţi partajarea datelor sau primirea de notificări push.

Putem utiliza o tehnologie cunoscută sub numele de monitorizare inter-dispozitive pentru a optimiza serviciile şi activităţile noastre de marketing. Acest lucru se poate face cu sau fără cookie-uri. Pentru mai multe informaţii despre cookie-uri şi alte tehnologii similare, vă rugăm să vizitaţ Declaraţia despre cookie-uri. Cu monitorizarea inter-dispozitive, Booking.com poate să monitorizeze comportamentul utilizatorilor pe mai multe dispozitive. Ca parte a monitorizării inter-dispozitive, Booking.com poate combina date statistice colectate de pe un anumit browser sau dispozitiv mobil cu alt computer sau dispozitiv de la care au fost colectate datele.

Pentru a optimiza conţinutul newsletter-ului Booking.com, Booking.com combină căutările şi rezervările făcute de pe diferite computere şi dispozitive în timp ce sunteţi autentificat în contul de utilizator de pe fiecare din aceste dispozitive şi computere. Vă puteți dezabona oricând de la newsletter-urile Booking.com.

Reclamele personalizate care vă sunt arătate pe alte website-uri sau în aplicaţii pot fi oferite pe baza activităţii dumneavoastră pe computerele sau aplicaţiile conectate. Modificând setările cookie-urilor pe dispozitivul dumneavoastră (vedeţi în declaraţia noastră despre cookie-uri sub ˝Ce opţiuni aveţi˝), puteți schimba monitorizarea inter-dispozitive pentru scopuri publicitare. Trebuie să ştiţi că dacă vă deconectaţi din contul de utilizator nu înseamnă că nu mai primiți reclame personalizate.


Cum foloseşte Booking.com reţelele sociale?

Aici, la Booking.com, folosim reţelele sociale în diferite moduri. Le folosim parțial pentru a facilita utilizarea serviciilor de rezervare online, dar şi pentru a promova produsele și serviciile turistice ale Furnizorilor de Sejur şi pentru a promova, îmbunătăţi şi facilita propriile noastre servicii. Aveți libertatea de a nu utiliza funcționalitățile rețelelor sociale.

 1. Autentificare cu contul reţelei sociale. Vă putem oferi oportunitatea de a vă autentifica într-un cont Booking.com cu contul reţelei sociale, ceea ce vă scuteşte de a reţine nume de utilizator şi parole diferite pentru diferite servicii online. După ce v-aţi autentificat o dată, veţi putea folosi mereu contul reţelei sociale pentru a vă autentifica în contul Booking.com. Puteţi oricând să decuplaţi aceste conturi.
 2. Integrarea plugin-urilor reţelelor sociale. Am integrat plugin-uri ale unor reţele sociale pe website-ul şi în aplicaţiile Booking.com. Aceasta înseamnă că dacă daţi clic pe unul din butoane (cum ar fi butonul ˝Îmi place˝ de la Facebook), anumite informaţii sunt partajate cu furnizorul acestor reţele sociale. Dacă sunteţi autentificat în acelaşi timp într-un cont al reţelei sociale, furnizorul de reţele sociale poate lega aceste informaţii de contul dumneavoastră şi vă poate prezenta activităţile în profilul reţelei sociale pentru a fi partajate cu contacte din reţeaua dumneavoastră.
 3. Alte servicii şi funcţionalităţi ale reţelelor sociale. Putem integra şi alte servicii ale reţelelor sociale (precum serviciile de mesagerie ale reţelelor sociale) pentru a interacţiona cu Booking.com sau cu contactele dumneavoastră despre serviciile noastre. Am putea de asemenea să întreţinem conturi ale reţelelor sociale şi să oferim aplicaţii pe diferite website-uri ale reţelelor sociale. Oricând vă conectaţi la Booking.com prin reţele sociale, furnizorul de servicii de reţele sociale vă poate permite să partajaţi informaţii cu Booking.com. Dacă alegeţi să partajaţi, vi se va spune în general de către reţelele sociale ce informaţii vor fi partajate. De exemplu, dacă vă autentificaţi în contul Booking.com cu contul reţelei sociale, anumite informaţii (pentru care aţi autorizat reţeaua socială) pot fi partajate cu Booking.com. Aceste informaţii pot include adresa de e-mail, vârsta sau fotografiile de profil salvate în contul de utilizator.

Când vă înregistraţi pe Booking.com cu contul unei reţele sociale sau vă conectaţi la un serviciu de mesagerie al unei reţele sociale fără a avea un cont de utilizator Booking.com, informaţiile pe care alegeţi să ni le partajaţi pot include informaţii esenţiale disponibile în profilul dumneavoastră din reţeaua socială (adrese de e-mail, actualizări ale statusului şi lista contactelor). Vom folosi aceste informaţii pentru a vă oferi serviciile pe care le solicitaţi, de exemplu pentru a trimite mai departe un mesaj pe care doriţi să îl trimiteţi contactelor sau pentru a crea o experienţă de utilizator personalizată în aplicaţiile sau pe website-urle noastre. Aceasta înseamnă că dacă doriți, ne putem adapta serviciile pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, conectându-vă pe dumneavoastră şi prieteniii dumneavoastră cu cele mai bune destinaţii de călătorie şi analizând şi îmbunătăţind serviciile de călătorie. Funizorii de reţele sociale vă pot oferi mai multe informaţii despre cum vă folosesc şi procesează datele atunci când vă conectaţi la Booking.com prin ei, de exemplu prin combinarea datelor cu caracter personal pe care le colectează atunci când utilizați Booking.com prin intermediul acestora cu informațiile pe care le colectează atunci când utilizați alte platforme online legate de furnizorul dumneavoastră de rețea socială.


Ce proceduri de securitate implementează Booking.com pentru a vă securiza datele personale?

Observăm proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat la datele cu caracter personal și utilizarea necorespunzătoare a acestora.

Utilizăm sisteme şi proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza datele personale pe care ni le transmiteţi. De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restricţionări tehnice şi fizice ale accesării şi folosirii datelor personale pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale în timp ce lucrează.

Vom păstra datele dumneavoastră personale atât timp cât considerăm că este necesar pentru a vă permite să utilizați serviciile noastre, să vă furnizăm servicii (inclusiv menținerea contului de utilizator online (dacă este creat)), pentru a respecta legile aplicabile, a soluționa litigiile cu orice parte și altfel, dacă este necesar, pentru a ne permite să ne desfășurăm activitatea, inclusiv pentru a detecta și a preveni frauda sau alte activități ilegale. Toate datele personale pe care le păstrăm vor fi supuse acestei Declarații de confidențialitate. Dacă aveți o întrebare despre o anumită perioadă de păstrare a anumitor tipuri de date personale pe care le procesăm despre dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin intermediul detaliilor de contact furnizate mai jos.


Cum administrează Booking.com datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de Booking.com nu sunt destinate copiilor cu vârsta sub 16 ani. Pentru copii cu vârsta sub 16 ani, utilizarea oricăruia dintre serviciile noastre este permisă numai cu consimţământul unui părinte sau al unui tutore. Dacă primim informaţii de la un minor, ne rezervăm dreptul de a le şterge. În cazuri limitate, ca parte a unei rezervări, cumpărarea altor servicii de călătorie sau în alte circumstanţe excepţionale (cum ar fi opţiuni pentru familii) Booking.com poate colecta şi folosi informaţiile copiilor numai cu consimţământul părinţilor. Dacă descoperim că procesăm informațiile despre un copil cu vârsta sub 16 ani fără consimțământul valabil al unui părinte sau tutore, ne rezervăm dreptul de a le șterge.


Cum puteţi controla datele personale pe care le-aţi oferit la Booking.com?

Dorim să puteți controla modul în care datele dumneavoastră personale sunt utilizate de noi. Puteți face acest lucru în următoarele moduri:

 1. ne puteți solicita o copie a datelor personale pe care le deținem despre dumneavoastră;
 2. ne puteți informa despre orice modificare a datelor dumneavoastră personale sau ne puteți cere să corectăm datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, dar așa cum este explicat mai jos, și dumneavoastră puteți face astfel de modificări;
 3. în anumite situații, ne puteți cere să ștergem, să blocăm sau să restricționăm prelucrarea datelor personale pe care le deținem despre dumneavoastră sau să vă opuneți anumitor moduri în care vă folosim datele personale; și
 4. în anumite situații, puteți, de asemenea, să ne solicitați să trimitem unei terțe părți datele personale pe care ni le-ați dat.

În cazul în care vă utilizăm datele personale pe baza consimțământului dumneavoastră, aveți dreptul să retrageți acest consimțământ în orice moment sub rezerva legii aplicabile. Mai mult, în cazul în care procesăm datele dumneavoastră personale bazate pe interes legitim sau interes public, aveți dreptul să vă opuneți în orice moment utilizării datelor dumneavoastră personale în conformitate cu legislația aplicabilă.

Ne bazăm pe dumneavoastră pentru a ne asigura că datele dumneavoastră personale sunt complete, exacte și actuale. Vă rugăm să ne informați cu promptitudine cu privire la orice modificări sau inexactități ale datelor dumneavoastră personale, contactându-ne.

Dacă aveți un cont de utilizator online, puteți accesa o cantitate semnificativă din datele dumneavoastră personale prin website-ul/aplicațiile noastre. Website-ul/aplicațiile noastre vă oferă, în general, opțiunea de a adăuga, actualiza sau elimina informațiile pe care le avem despre dumneavoastră.

Dacă orice date cu caracter personal pe care le avem despre dumneavoastră nu sunt accesibile prin intermediul website-ului/aplicațiilor noastre, ne puteți trimite solicitarea dumneavoastră fără costuri. Pentru toate solicitările dumneavoastră referitoare la această Declarație de confidențialitate și pentru a vă exercita oricare dintre drepturile dumneavoastră sau dacă aveți o reclamație, vă rugăm să ne contactați adresându-vă ofițerului nostru pentru protecția datelor la adresa dataprotectionoffice@booking.com. De asemenea, puteți contacta autoritatea locală pentru protecția datelor.

Dacă doriți să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră personale pe baza unui interes legitim și nu este disponibil niciun mecanism de renunțare, vă rugăm să ne contactați la dataprotectionoffice@booking.com.


Cine are responsabilitatea procesării datelor pe website-ul şi în aplicaţiile Booking.com?

Booking.com B.V. controlează procesarea datelor personale pe website-urile şi în aplicaţiile sale mobile. Booking.com B.V. este o companie privată cu răspundere limitată, înființată în conformitate cu legislaţia Olandei şi care are sediul la Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Olanda.

Dacă aveți întrebări cu privire la această Declarație de confidențialitate sau despre procesarea de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să contactați responsabilul cu protecția datelor la dataprotectionoffice@booking.com, iar noi vă vom contacta. Dacă aveți întrebări despre rezervare, vă rugăm să contactați echipa de la serviciul clienți prin pagina de contact a serviciului clienți. Solicitările din partea autorităților juridice trebuie să ne fie transmise conform procedurii descrise la https://www.booking.com/content/law-enforcement.html.


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Societatea civila contestă legalitatea implementării tehnologiei de recunoaștere facială

Juridic / Legislativ

Vizualizari: 5322

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mai multe organizații nonguvernamentale au transmis autorităților o SCRISOARE DESCHISĂ prin care îți exprimă îngrijorarea cu privire la respectarea principiilor fundamentale ce țin de respectarea vieții private, prin punerea în aplicare a sistemului de recunoaștere facială ce urmează a fi achiziționat de Inspectoratul General al Poliției Române, formulând totodată mai multe cereri în mod public.

„Subliniem faptul că organizațiile semnatare nu se poziționează împotriva implementării de noi tehnologii menite să aducă un plus de siguranță locuitorilor României, susținând în schimb o abordare responsabilă a acestora, respectând dreptul la viață privată, conform legislației naționale și europene aplicabile.”

Redactarea caietului de sarcini desconsiderând obligațiile privind instituirea unor garanții adecvate pentru drepturile și libertățile persoanelor va avea drept consecință achiziția unui sistem de recunoaștere facială care nu va putea fi folosit în condiții de legalitate.

„Inspectoratul General al Poliției Române, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, trebuia să facă o analiză de impact înainte de a demara orice acțiune legată de prelucrarea datelor cu caracter personal, cum ar fi achiziționarea aplicației software, și să includă criterii fundamentale care să asigure respectarea principiilor “privacy by design” și ”privacy by default”, se arată în scrisoare deschisă.

Organizațiile semnatare consideră că decizia implementării unui sistem de monitorizare în masă, care vizează toți locuitorii României, ar fi trebuit luată, conform cerințelor legale, în urma unui proces real și transparent de evaluare a riscurilor, care să implice atât Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cât și societatea civilă.

"Lipsa acestui proces ne determină să privim cu scepticism atât legalitatea implementării acestui sistem, cât și capacitatea de a-și îndeplini scopul fără a aduce atingeri drepturilor tuturor locuitorilor României.", concluzionează semnatarii.

Pentru conformitatea soluției tehnice ONG-urile solicită analiza următoarele acțiuni propuse:

 1. anularea procedurii de achiziție în cauză;
 2. identificarea sau elaborarea unui cadru legal care să reglementeze expres un astfel de sistem de monitorizare în masă;
 3. efectuarea unei evaluări a impactului prelucrărilor de date pentru acest tip de prelucrare;
 4. consultarea societății civile cu privire la utilizarea unui sistem de recunoaștere facială;
 5. consultarea autorității cu privire la rezultatul evaluării impactului prelucrărilor pentru a stabili împreuna cu aceasta măsurile corespunzătoare care vor fi instituite pentru protejarea drepturilor, a libertăților și a intereselor legitime ale persoanei vizate;
 6. redactarea unui nou Caiet de sarcini care să cuprindă cerințe exprese privind măsurile tehnice și organizatorice pe care sistemul trebuie sa le cuprindă încă din momentul conceperii;
 7. stabilirea la cel puțin 70% a ponderii criteriului de selecție privind „Eficacitatea algoritmului de căutare/comparare”, acesta fiind de departe cel mai important aspect al acestui sistem;
 8. impunerea de criterii de selecție în ceea ce privește demonstrarea capacității tehnice și profesionale prin solicitarea demonstrării existenței unei experiențe similare prin implementarea unui sistem similar și solicitarea de recomandări emise de beneficiari, precum și solicitarea dovezilor privind deținerea unui specialist în data privacy care va asista pe toată perioada de implementare a sistemului și a training-ului personalului autorității contractante.

Organizațiile care au înaintat scrisoarea deschisa autorităților sunt:

dpo-NET.ro a tras un semnal de alarmă asupra riscurilor și a controverselor asociate utilizării acestui tip de sistem de monitorizare în masă într-un articol publicat în urmă cu o lună, în care am analizat și trendurile contradictorii în ceea ce privește utilizarea acestei tehnologii la nivel mondial.

Ne bucurăm că un subiect atât de sensibil și totodată atât de important nu a trecut neobservat de societatea civila.

Vom urmări îndeaproape efectele acestei scrisori deschise, cu speranța că autoritățile vor luat în serios acest demers și vor înțelege, în cel de-al 12-lea ceas, că ignorarea obligațiilor legale ce le revin atunci când discutăm despre implementarea unei asemena tehnologii va avea efectul mărului otrăvit, împingând spre noi borne neîncrederea populației în capacitatea Poliției Române de a le asigura siguranța.

 

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Decizie CJUE. Furnizorii de servicii de internet obligați să elimine conținutul ilicit 

Juridic / Legislativ

Vizualizari: 2231

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

La nici două zile după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat faptul că check-box-urle pre-bifate sunt insuficiente, fiind necesar acordul activ al utilizatorilor pentru stocarea cookie-urilor, o nouă decizie pune pe jar giganții din mediul online.

Conform comunicatului de presă publicat ieri, 03.09.2019, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că „Dreptul Uniunii nu se opune ca un furnizor de servicii de stocare-hosting precum Facebook să fie obligat să elimine comentarii identice și, în anumite condiții, echivalente cu un comentariu care a fost declarat anterior ilicit”. Mai mult, „Dreptul Uniunii nu se opune nici ca o astfel de somație să producă efecte la scară mondială, în cadrul dreptului internațional relevant, de care statele membre au sarcina să țină seama”.

Eva Glawischnig-Piesczek/Facebook Ireland Limited

Doamna Eva Glawischnig-Piesczek, deputat în Nationalrat (Consiliul Național, Austria), președintă a grupului parlamentar „die Grünen” (Verzii) și purtător de cuvânt la nivel federal al acestui partid politic, a chemat în judecată Facebook Ireland solicitând ca Facebook să fie obligat să șteargă un comentariu publicat de un utilizator al acestei rețele sociale care aducea atingere onoarei sale, precum și afirmațiile identice și/sau cu conținut echivalent.

Curtea Supremă din Austria a solicitat Curții de Justiție să interpreteze Directiva privind comerțul electronic.

Potrivit acestei directive, furnizorii serviciilor de stocare, precum Facebook, nu sunt responsabili pentru informațiile stocate atunci când nu au cunoștință de caracterul lor ilicit sau atunci când acționează prompt pentru a le retrage sau pentru a bloca accesul la acestea de îndată ce iau cunoștință de acest caracter. Această exonerare nu aduce însă atingere posibilității ca furnizorul de servicii de stocare să fie obligat să pună capăt unei încălcări sau să o prevină, inclusiv prin eliminarea informațiilor ilicite sau prin blocarea accesului la acestea din urmă. În schimb, directiva interzice să se impună furnizorilor serviciilor de stocare obligația de a supraveghea, în general, informațiile pe care le stochează sau de a căuta în mod activ fapte sau circumstanțe din care să rezulte că activitățile sunt ilicite. 

Decizia curții

Prin hotărârea pronunțată ieri, Curtea răspunde Oberster Gerichtshof că Directiva privind comerțul electronic, care urmărește să instaureze un echilibru între diferitele interese existente, nu se opune posibilității ca o instanță dintr-un stat membru să oblige un furnizor de servicii de stocare-hosting:

 • să elimine informațiile pe care le stochează și al căror conținut este identic cu cel al unei informații declarate anterior ilicite sau să blocheze accesul la acestea, oricare ar fi autorul cererii de stocare a acestor informații;
 • să elimine informațiile pe care le stochează și al căror conținut este echivalent cu cel al unei informații declarate anterior ilicite sau să blocheze accesul la acestea, în măsura în care supravegherea și căutarea informațiilor vizate de o astfel de somație sunt limitate la informații care transmit un mesaj al cărui conținut rămâne în esență neschimbat în raport cu cel care a condus la constatarea caracterului ilicit și care cuprind elementele specificate în somație, iar diferențele din formularea acestui conținut echivalent în raport cu cea care caracterizează informația declarată anterior ilicită nu sunt de natură să îl constrângă pe furnizorul serviciilor de stocare-hosting să efectueze o apreciere autonomă a acestui conținut (furnizorul serviciilor poate astfel să recurgă la tehnici și la mijloace de căutare automatizate);
 • să elimine informațiile la care se referă somația sau să blocheze accesul la acestea la nivel mondial, în cadrul dreptului internațional relevant de care statele membre au sarcina să țină seama.

 

 

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Guvernul dorește îngreunarea accesului la informații publice

APADOR-CH (Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, Comitetul Helsinki) atrage atenția print-o postare pe site-ul său asupra faptului că „Secretariatul General al Guvernului vrea ca cetățenii care […]

Decizie CJEU: Stocarea cookie-urilor necesită acordul activ al utilizatorilor. Check-box-urle pre-bifate sunt insuficiente!

Stocarea cookie-urilor necesită „acordul activ” din partea utilizatorilor de internet, a hotărât Curtea de Justiție a Uniunii Europene marți (1 octombrie). Decizia a venit în urma  litigiului dintre […]

Google obligată să respecte „Dreptul de a fi uitat“ doar pe teritoriul UE

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Google nu trebuie să aplice dreptul de a fi uitat la nivel global, relatează BBC Înseamnă că motorul de […]

Cum păstrăm evidența activităților de prelucrare? Bonus: FORMULAR GRATUIT

Evidența activităților de prelucrare este pilonul central al proiectului implementării GDPR. Atunci când pornim pe lungul traseu al conformității GDPR important este primul pas pe care îl facem. […]

De ce românilor nu le pasă de viața lor privată ?

La începutul săptămânii trecute citeam despre implementarea unui sistem de recunoaștere facială care va folosi camerele de monitorizare video (CCTV), webcam-urile, telefoane mobile, rețele de socializare și camere […]

Românii vor fi monitorizați de un sistem de recunoașterea facială

Camerele de monitorizare video (CCTV), webcam-urile, telefoane mobile, rețele de socializare, camere ATM din România vor fi monitorizate de un sistem de recunoaștere facială. Controversele din jurul acestei tehnologii […]

Cine sunt campionii GDPR Summer Challenge 2019 ?

68 de participanți, grupati in 14 echipe, au luat startul in concursul GDPR Summer Challenge 2019 GDPR Summer Challenge este o competitie organizata de Dpo-NET.ro – Data Protection […]

A început GDPR Summer Challenge 2019!

68 de participanți din 14 echipe au luat startul in concursul GDPR Summer Challenge 2019. GDPR Summer Challenge este o simulare de caz la care participă mai multe […]

GDPR Summer Challenge este pregătit de lansare!

Sâmbătă, 10 August 2019, începe primul concurs național din România destinat aprofundarii și mai ales verificării cunoștințelor în domeniul protecției datelor. Scopul este ca participantii să dobândească cât […]

Te-ai înscris la GDPR Summer Challenge?

Peste 50 de persoane s-au înscris până acum în concursul „GDPR Summer Challenge”, motiv pentru care organizatorii au decis creșterea numărului de membrii într-o echipă la 5 persoane, […]

Înscrie-te acum la GDPR Summer Challenge!

Acceptă GDPRovocarea acestui sfârșit de vară! 5 echipe formate din pasionați de GDPR vor concura pentru titlul de GDPR Summer Challenge Champion 2019. Nu este doar un concurs, […]

Atenție la falsele certificări GDPR!

Înainte de a parcurge acest articol-manifest vă invit să răspundeți singuri la o întrebare: „Dacă ideea de a fi tratat de un fals doctor vă înspăimântă, v-ați lăsa […]

Ce facem după atacutile cibernetice asupra spitalelor românești? Nimic?

Spitalele sunt o țintă a atacurilor ransomware în toată lumea, nu doar în România. Foarte multe astfel de incidente au fost raportate de spitale în ultimii ani și […]

Decizia Curții de Apel Iași: GDPR NU împiedică accesul la informații publice

Unul dintre miturile ce au luat naștere odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului General Pentru Protecția Datelor (GDPR) este că acesta va restricționa accesul la date personale. […]

Regulamentul UE privind securitatea informatică intră în vigoare la 27 iunie 2019

“Regulamentul (UE) 2019/881 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 aprilie 2019 privind ENISA și privind certificarea securității cibernetice pentru tehnologia informației și comunicațiilor și de abrogare […]

Implementarea Directivei NIS (Network Internet Security) în România

În timp ce Regulamentul UE 2016/679 (GDPR) este preocupat de protectia datelor cu caracter personal, Directiva NIS  se concentrează asupra menținerii funcționării serviciilor esențiale. Să presupunem că un […]

„Directiva UE privind Drepturile de Autor: un pas inainte, doi pasi inapoi” ?

Noile reguli, propuse inițial cu mai mult de doi ani în urmă, dar aprobate în sfârșit de Parlamentul European în luna martie 2019 și Comisia Europeană în luna […]

[1 Aprilie 2019]: O mare firma de recrutare din România, iese din afaceri, acuzând GDPR

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.    Recruiting Great People SRL, agenție de recrutare cu peste 50 de ani de activitate in România,  a […]

ASCPD: Știrile false, adevărate bombe invizibile

În contextul Zilei Internaționale a Păcălelilor, anunțul Asociației Specialiștilor în Confindențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) prin care se anunța lansarea pe data de 1 Aprilie 2019 a unei […]

dpo-NET.ro lansează un nou curs online GRATUIT

In numai 20 de zile care au trecut de la lansarea noului modul pe portalul dpo-NET.ro, peste 250 de persoane au absolvit cursurile online dedicate atat profesionistilor cat […]