Booking.com isi actualizează Politica de Confidențialitate

Juridic / Legislativ

Vizualizari: 1721

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

"Dorim să ajutăm la îmbunătățirea serviciilor tuturor brandurilor Booking Holdings, dezvoltarea de noi mărci și să vă oferim serviciile de care aveți nevoie și pe care le doriți. De asemenea, dorim să prevenim și să detectăm fraudele acolo unde este posibil. Pentru a face acest lucru, vom începe să împărtășim informații între brandurile Booking Holdings pentru scopurile descrise în Declarația de confidențialitate actualizată" este mesajul primit de utilizatorii Booking.com în data de 13 Aprilie 2019.

Mai jos puteti consulta noua forma a declaratiei de confidentialitate.

"În primul rând, intimitatea dumneavoastră este importantă pentru noi. Ştim că așa spun toate notificările similare, dar noi vorbim serios. Ne-aţi acordat încredere folosind serviciile Booking.com şi apreciem această încredere. Aceasta înseamnă că ne luăm angajamentul să protejăm toate datele personale pe care ni le încredinţaţi. Acționăm în interesul clienților noștri și suntem transparenți în privința prelucrării datelor dumneavoastră personale.

Acest document descrie cum folosim şi cum procesăm datele dumneavoastră personale, informaţii pe care sperăm să vi le transmitem în mod transparent şi uşor de citit, să înţelegeţi ce dorim să vă comunicăm fără a vă plictisi inutil. Ca bonus, veţi afla şi cum ne puteţi contacta dacă aveţi întrebări cu privire la datele dumneavoastră personale, întrebări la care ne vom bucura să vă răspundem. Vă rugăm să citiţi şi Declaraţia noastră separată despre cookie-uri, din care veţi afla în ce fel foloseşte Booking.com cookie-urile şi alte tehnologii similare. Pentru o mai bună înțelegere a ceea ce noi numim “Sejur”, “Furnizor de Sejur”, “Serviciu de Sejur” și “Rezervare”, vă rugăm citiți Termenii și Condițiile Booking.com.

Dacă l-aţi mai folosit înainte, ştiţi că Booking.com oferă servicii pentru călătorie prin website-uri proprii, aplicaţii mobile, dar şi prin rețele sociale şi alte platforme online, cum ar fi website-uri partenere. Vă întrebaţi de ce vă atragem atenţia asupra acestui aspect? Iată ce se întâmplă. Toate informaţiile care urmează sunt aplicabile tuturor acestor platforme. Câteva platforme, o singură declaraţie de confidenţialitate.

Această politică de confidenţialitate se aplică tuturor informaţiilor pe care le colectăm prin aceste platforme sau prin alte mijloace conectate la aceste platforme (cum ar fi contactarea echipei de serviciu clienţi prin e-mail). Este o lectură mai puţin plictisitoare. Dacă sunteți unul dintre partenerii noștri de afaceri, nu uitați să analizați și Declarația de Confidențialitate pentru Parteneri de afaceri, pentru a înțelege cum sunt procesate ulterior datele personale, ca parte a relației comerciale.

Am putea modifica Declaraţia de Confidenţialitate din când în când. Dacă ţineţi la intimitate, vizitaţi cu regularitate această pagină şi veţi şti exact ce se întâmplă. Dacă facem modificări ale Declarației de confidențialitate care vor avea un impact asupra dumneavoastră (de exemplu, dacă intenționăm să procesăm datele dumneavoastră personale în alte scopuri decât cele comunicate în trecut în această Declarație de confidențialitate), vă vom trimite notificări cu privire la aceste modificări înainte de începerea noilor activități.

Trist dar necesar: Dacă nu sunteţi de acord cu această Declaraţie de Confidenţialitate trebuie să încetaţi să mai folosiţi serviciile noastre. Dacă sunteţi de acord cu Declaraţia de Confidenţialitate, atunci sunteţi pregătit să vă rezervaţi următorul Sejur prin noi. Să înceapă vremurile bune!


Ce fel de date personale colectează Booking.com?

Nu vă putem ajuta să rezervaţi sejurul perfect fără a avea date suficiente, de aceea vă solicităm anumite informaţii atunci când folosiţi serviciile noastre. Sunt informaţii destul de simple precum numele, detalii preferate de contact, numele celor care vă însoţesc şi informaţii necesare pentru plată. Puteți să decideți singur să trimiteți cereri speciale pentru călătoria viitoare (de exemplu anumite preferințe). În plus, colectăm şi informaţii din computerul dumneavoastră. Aceste informaţii pot include IP-ul, browserul utilizat şi setările de limbă. Sunt şi situaţii în care primim informaţii despre dumneavoastră de la alţii sau colectăm automat şi alte informaţii. Acesta este un rezumat al informaţiilor pe care le colectăm, dar dacă doriţi să aflaţi mai multe, vă oferim mai jos mai multe detalii.

De ce colectează şi utilizează Booking.com datele dumneavoastră personale?

Avem un motiv principal foarte bun pentru care vă cerem detaliile personale: pentru a ne ajuta să administrăm Rezervările online de Sejur, pentru a ne asigura că vă oferim cel mai bun serviciu posibil. Utilizăm datele personale şi pentru a vă contacta şi a vă informa cu privire la cele mai noi oferte speciale care credem că v-ar interesa. Mai sunt şi alte scopuri. Dacă doriţi să aflaţi care sunt acestea, citiţi o explicaţie mai detaliată.

Cum partajează Booking.com informațiile dumneavoastră cu terțe părți?

Sunt mai multe părţi integrate în serviciile Booking.com, în diferite moduri şi pentru motive diferite. Motivul principal este partajarea datelor relevante pentru Sejurul dumneavoastră cu Furnizorul de Sejur, pentru a vă finaliza Rezervarea de Sejur. Mai sunt şi alte părţi care pot primi anumite date ale dumneavoastră; acestea sunt părți pe care le implicăm pentru a vă oferi serviciile Booking.com și includ, de exemplu, instituții financiare, părți care fac reclamă, filiale din familia corporatistă Booking.com și alți afiliați ai familiei corporatiste Booking Holdings Inc. sau, în unele situații, dacă suntem obligați conform legii, autorități guvernamentale sau de alt tip. Nu vindem sau închiriem datele dumneavoastră personale. Mai jos vom oferi mai multe detalii despre cum sunt utilizate și transmise acestor părți informațiile pe care ni le oferiți.

Cum sunt partajate datele dumneavoastră personale în familia corporativă Booking Holdings Inc.?

Booking.com face parte din familia corporativă Booking Holdings Inc. Citiți aici în mod specific modul în care datele dumneavoastră pot fi partajate în cadrul grupului corporativ Booking Holdings.

Cum procesează Booking.com comunicările pe care dumneavoastră și Furnizorul de Sejur rezervat le puteți trimite la Booking.com?

Booking.com vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe Furnizorii de Sejur să trimiteți informații și cereri cu privire la serviciile acestora și la Rezervările de sejur existente, direcționând comunicarea prin Booking.com. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum primește și cum administrează Booking.com aceste comunicări, citiți continuarea aici.

Cum folosește Booking.com dispozitivele mobile?

Oferim aplicaţii gratuite prin care de asemenea colectăm şi procesăm date personale. Acestea funcţionează destul de asemănător cu website-ul, dar în plus vă permit să folosiţi serviciile noastre de localizare.

Cum foloseşte Booking.com reţelele sociale?

Utilizarea serviciilor de reţele sociale poate fi integrată cu serviciile Booking.com în diferite moduri, ceea ce va implica colectarea de către noi sau primirea de către furnizorul de reţele sociale a unora din datele dumneavoastră personale. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre cum se colectează sau se partajează informaţiile, citiţi în continuare.

Ce proceduri de securitate şi stocare implementează Booking.com pentru a vă păstra datele în condiţii de securitate?

Utilizăm proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea frauduloasă a datelor personale pe care le procesăm.

Cum administrează Booking.com datele personale ale copiilor?

Dacă nu este indicat altceva, Booking.com este un serviciu pe care îl pot folosi numai persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Procesăm informaţiile despre copii numai cu consimțământul părinţilor sau al tutorilor legali, sau dacă informațiile sunt furnizate de părinți sau tutori legali.

Cum puteţi controla datele personale pe care la oferiţi Booking.com?

Aveţi întotdeauna dreptul de a revizui datele personale pe care le păstrăm. Puteţi solicita un rezumat al datelor dumneavoastră personale, trimiţând un e-mail la adresa de mai jos. Dacă doriți să aflați mai multe despre drepturile dumneavoastră de a controia datele personale, vedeți aici:

Cine este responsabil de procesarea datelor personale pe website-ul şi în aplicaţiile Booking.com?

Booking.com B.V. cu sediul în Amsterdam, Olanda, controlează procesarea datelor pe website-urile şi în aplicaţiile sale mobile.


Ce tipuri de date personale colectează Booking.com?

OK, deci doriţi mai multe informaţii. Iată detalii mai aprofundate despre informaţiile pe care le colectăm.

Date personale furnizate de dumneavoastră.

Booking.com colectează şi utilizează informaţiile pe care ni le oferiţi. Când faceţi o Rezervare de Sejur, vi se vor cere (cel puţin) numele şi adresa de e-mail. În funcție de Rezervarea de Sejur, este posibil să vă cerem şi adresa, numărul de telefon, informaţii pentru plată, data nașterii, numele celor cu care călătoriţi şi preferinţele legate de Sejur (precum preferințe dietetice și restricții legate de mobilitate).

Dacă aveţi nevoie să contactaţi echipa noastră de la serviciul clienţi sau să ne contactaţi prin alte metode (cum ar fi prin reţelele sociale sau comunicarea prin website-ul nostru cu Furnizorul de Sejur rezervat), vom colecta informaţii şi de acolo. Clienţii pot fi rugaţi să facă o evaluare pentru a ajuta alţi clienţi să primească ceea ce îşi doresc. Vom colecta informații de la dumneavoastră incluse în comentariile dumneavoastră, inclusiv numele dumneavoastră de utilizator și avatarul, dacă alegeți unul.

Există şi alte situaţii în care ne veţi transmite informaţii. De exemplu, dacă folosiţi un dispozitiv mobil, puteţi decide să acordați permisiunea ca Booking.com să vadă locaţia dumneavoastră curentă sau să acceseze detaliile dumneavoastră de contact. Aceste informaţii ne ajută să vă oferim cel mai bun serviciu și cea mai bună experiență (de exemplu, pentru a vedea ghidurile noastre pentru orașe, restaurante sau atracții cele mai apropiate de locația dumneavoastră sau alte recomandări). Puteţi să deschideţi un cont de utilizator, ceea ce vă permite să salvaţi setările personale, să încărcaţi fotografii, să evaluaţi rezervările anterioare sau să planificaţi şi să administraţi rezervări viitoare sau să beneficiați de alte funcționalități disponibile numai pentru titularii de cont (cum ar fi stimulentele sau alte beneficii pe care oferim).

Puteţi să decideți să participaţi la programe de recomandări sau premii. Acest lucru înseamnă şi că ne veţi transmite date personale. În plus, ne puteţi transmite un feedback sau ne puteţi solicita ajutorul la utilizarea serviciilor de călătorie ale Booking.com.

Date personale ale altor persoane pe care ni le transmiteţi.

Desigur, poate nu efectuați o Rezervare de Sejur doar pentru dumneavoastră. Poate veți face un Sejur cu alte persoane ale căror informaţii ni le furnizaţi în timpul procesului de rezervare sau poate faceţi o rezervare în numele altcuiva. Dacă aveţi un cont Booking.com Business, puteţi crea o agendă cu adrese pentru a facilita călătoriile de afaceri şi pentru a administra rezervări pentru terți. În unele cazuri, puteţi utiliza Booking.com pentru a partaja informaţii cu alte persoane, sub forma transmiterii unei liste de dorinţe sau a participării la programe de recomandări, dar aceste informaţii pot fi utilizate numai conform descrierii de pe interfaţa utilizată. Vedeţi informaţiile de acolo dacă doriţi să aflaţi mai mult.

Totuşi, trebuie să vă atragem atenţia că este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi că persoana sau persoanele ale căror date personale ni le transmiteţi sunt la curent cu acest lucru şi că au înțeles și acceptat modalitatea în care Booking.com le utilizează informaţiile (după cum este descris în această Declaraţie de confidenţialitate).

Date personale pe care le colectăm automat.

Chiar dacă vizitarea website-ului sau a aplicaţiilor noastre nu are ca rezultat efectuarea unei Rezervări de Sejur (sau dacă are), noi colectăm automat anumite informaţii. Printre acestea se numără adresa dumneavoastră IP, data şi ora la care aţi accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul de internet pe care le utilizaţi şi informaţii despre sistemul de operare al computerului dumneavoastră, precum versiunile aplicațiilor şi setările de limbă. De asemenea, colectăm şi informaţii despre unde aţi dat clic şi ce pagini aţi vizualizat.

Dacă folosiți un dispozitiv mobil, colectăm date de identificare a dispozitivului, setările și caracteristicile specifice acestuia, detalii ale locației, erori ale aplicației sau alte activități ale sistemului. Când faceți o Rezervare de Sejur, sistemul nostru înregistrează prin ce mijloace și pe ce website-uri ați efectuat rezervarea sau dacă ați accesat direct website-ul Booking.com și/sau aplicațiile sale.

Date personale care ne parvin prin alte surse.

Nu se rezumă totul doar la informațiile pe care ni le furnizați direct – este posibil să primim informații despre dumneavoastră și din alte surse. Printre acestea se numără parteneri de afaceri, precum parteneri afiliați, filiale ale familiei corporatiste Booking.com și alți afiliați ai familiei corporatiste Booking Holding Inc. (vedeți și aici) și alte părți terțe independente. Tot ceea ce primim de la aceștia poate fi combinat cu informațiile provenite direct de la dumneavoastră. De exemplu, serviciile de rezervare Booking.com nu sunt disponibile doar prin Booking.com și aplicațiile Booking.com, ci sunt integrate și în serviciile partenerilor afiliați, pe care îi puteți găsi online. Atunci când utilizați unele dintre acestea, este posibil să furnizați detaliile rezervării către partenerul nostru de afaceri, care redirecționează către noi detaliile dumneavoastră. Integrăm și furnizori de servicii de terță parte pentru a facilita plata între clienți și Furnizori de Sejur. Acești furnizori de servicii partajează informațiile de plată pentru ca noi să vă putem administra Rezervarea de Sejur, asigurându-ne că totul este cât mai ușor posibil pentru dumneavoastră.

Un alt exemplu este acela că integrăm servicii de comunicare în platformele noastre, pentru a vă pune mai ușor în legătură cu Furnizorul de Sejur rezervat. În unele dintre aceste situații, primim meta-date despre activitățile de comunicarea (precum locul unde ați sunat, identitatea dumneavoastră și data și durata conversației). Este posibil și să primim informații despre dumneavoastră, pentru a vă arăta reclame mai relevante, ca, de exemplu, date suplimentare privind modulele cookie puse la dispoziția companiei Booking.com de către rețelele sociale partenere. Pentru mai multe informații, vă rugăm citiți secțiunea De ce utilizează și colectează Booking.com datele dumneavoastră personale?. Când conectați contul de utilizator Booking.com la contul dumneavoastră de pe o rețea socială, datele personale pot fi partajate cu Booking.com de către acel furnizor de rețea socială, dar numai cu acordul dumneavoastră. Aveți întotdeauna opțiunea de a nu partaja aceste date.

Furnizorii de Sejur pot partaja informații cu Booking.com, de asemenea – acest lucru se poate întâmpla dacă aveți întrebări despre rezervările existente, dacă există dispute în legătură cu Rezervarea de Sejur (deși nu ne face nicio plăcere când se întâmplă).


De ce colectează și utilizează Booking.com datele dumneavoastră personale?

Utilizăm informațiile colectate despre dumneavoastră pentru diverse scopuri. Acestea pot fi:

A. Rezervări de Sejur: Pentru început, vă folosim datele personale pentru a completa și administra Rezervarea dumneavoastră de Sejur online, ceea ce este scopul nostru ca și companie! Acest lucru implică transmiterea mesajelor referitoare la Rezervarea dumneavoastră de Sejur, precum confirmări, modificări și mementouri.

B. Serviciul clienți: Oferim asistență pentru clienți la nivel internațional din birourile nostre locale în peste 20 de limbi, non-stop. Partajarea detaliilor cu personalul nostru global din Serviciul Clienți ne permite să vă răspundem prompt când aveți nevoie de noi – inclusiv să vă ajutăm să găsiți un Furnizor de Sejur și să vă răspundem la întrebările referitoare la Rezervare (sau oricăror altor nelămuriri).

C. Facilitățile contului: utilizatorii Booking.com pot crea un cont de utilizator pe website-urile sau aplicațiile noastre. Utilizăm informațiile pe care ni le dați pentru a administra acest cont, permițându-vă să faceți o serie de lucruri utile. Puteți să vă gestionați rezervările, să beneficiați de oferte speciale, să efectuați cu ușurință viitoare Rezervări și să vă gestionați setările personale. Gestionarea setărilor personale vă permite să păstrați și să partajați liste, să partajați fotografii, să consultați cu ușurință Servicii de Sejur căutate anterior și să verificați alte informații legate de călătorii pe care le-ați furnizat. De asemenea, vă poate permite să vedeți toate comentariile pe care le-ați trimis. Dacă doriți, puteți să distribuiți anumite informații în contul dumneavoastră de utilizator, creând un profil public care este asociat fie cu propriul dumneavoastră prenume, fie cu un nume de utilizator pe care îl alegeți. Deținătorii unui cont Booking.com Business pot salva detaliile de contact în cont, pot gestiona rezervările de afaceri și pot conecta alți utilizatori la contul Booking.com Business al companiei.

D. Grupuri online: Putem de asemenea să permitem utilizatorilor care au un cont să se alăture şi să interacţioneze unii cu ceilalţi în cadrul unor grupuri sau forumuri online.

E. Activităţi de marketing: Utilizăm informaţiile dumneavoastră şi pentru activităţi de marketing. Aceste activităţi pot include:

 1. Utilizarea informaţiilor dumneavoastră de contact pentru a vă trimite noutăţi despre produse şi servicii de călătorie. Vă puteţi dezabona de la aceste comunicări de marketing prin e-mail oricând, rapid şi uşor. Trebuie numai să daţi clic pe linkul de „Dezabonare” inclus în fiecare newsletter sau alt tip de comunicare.
 2. Pe baza informaţiilor dumneavoastră, vi se pot arăta oferte personalizate pe website-ul Booking.com, în aplicaţii sau pe website-uri şi aplicaţii terţe (inclusiv pe reţelele sociale). Acestea pot fi oferte pe care le puteţi rezerva direct pe website-ul Booking.com, oferte ale unor terţi sau produse care credem că v-ar interesa.
 3. Când participaţi la alte activităţi promoţionale (tombole, concursuri sau programe de recomandare) informaţii relevante vor fi utilizate pentru a administra aceste promoţii.

F. Comunicarea cu dumneavoastră: Pot exista momente în care vă contactăm prin poştă, e-mail, telefon sau SMS. Metoda pe care o alegem depinde de informaţiile de contact pe care ni le-aţi furnizat anterior. Procesăm comunicările primite de la dumneavoastră. Pot exista diferite motive pentru acest lucru, printre care:

 1. Răspunsul şi administrarea cererilor dumneavoastră sau ale Furnizorului de Sejur. Booking.com oferă clienţilor şi Furnizorilor de Sejur diferite mijloace prin care aceştia să schimbe informaţii, cereri şi comentarii despre Furnizori de Sejur şi despre rezervări existente, prin Booking.com. Pentru mai multe informaţii derulaţi în jos şi citiţi secţiunea ˝Cum procesează Booking.com comunicările pe care dumneavoastră şi Furnizorul de Sejur la care aţi rezervat le trimiteţi prin Booking.com?˝.
 2. Dacă nu aţi finalizat o Rezervare online, vă putem contacta pentru a vă reaminti să continuaţi rezervarea. Credem că acest serviciu suplimentar vă este util pentru a continua Rezervarea fără să mai trebuiască din nou să căutaţi un Furnizor de Sejur sau să introduceţi detaliile necesare rezervării.
 3. Când utilizaţi serviciile noastre, vă putem trimite un chestionar sau o invitaţie pentru a evalua experienţa dumneavoastră cu Booking.com sau Furnizorul de Sejur.
 4. De asemenea, vă trimitem și alte materiale referitoare la Rezervarea făcută, precum modalități de a contacta Booking.com dacă aveți nevoie de asistență când călătoriți sau alte informații care v-ar putea fi utile la planificare sau la efectuarea Sejurului. De asemenea, vă trimitem materiale referitoare la Rezervările viitoare sau un sumar al Rezervărilor anterioare efectuate prin Booking.com.
 5. Chiar și atunci când nu aveți Rezervări viitoare, este posibil să vă trimitem mesaje administrative, ca de exemplu alerte de securitate.

G. Cercetări de piață: Uneori invităm clienții să ia parte la cercetări de piață. Consultați informațiile furnizate atunci când primiți invitație să participați pentru a înțelege ce date personale sunt colectate și modul în care datele dumneavoastră personale sunt utilizate în continuare.

H. Optimizarea serviciilor: utilizăm date personale pentru analize de date. Acest lucru este parte integrantă a eforturilor noastre de a ne îmbunătăți constant serviciile și experiența utilizatorilor, dar pot fi folosite și pentru testări, soluționări ale unor erori și pentru a optimiza funcționalitatea și calitatea serviciilor noastre online pentru călătorii. Principalul scop este de a optimiza și personaliza platforma noastră online conform nevoilor dumneavoastră, astfel încât website-ul nostru să fie mai ușor și mai plăcut de folosit. Ne străduim să utilizăm numai date pseudonime pentru aceste scopuri analitice.

I. Evaluări ale clienților și alte informații referitoare la destinații turistice: În timpul și după Sejurul rezervat prin noi, este posibil să fiți invitat(ă) să faceți o evaluare a călătoriei. Putem să le oferim posibilitatea de a face o evaluare și celorlalți clienți care au călătorit cu dumneavoastră sau pentru care ați făcut o rezervare. Această invitație solicită informații despre Furnizorul de Sejur sau despre destinație. Deținătorii unui cont pot alege să afișeze un comentariu însoțit de un nume de ecran în locul numelui real (ambele pot fi alese în contul de utilizator). În plus, utilizatorii de cont pot alege afișarea anonimă a comentariului. Adăugarea unui avatar este posibilă. Completând comentariul, sunteți de acord că poate fi afișat (așa cum este descris în detaliu în Termeni și Condiții) pe pagina de informații a Furnizorului de Sejur din website, aplicații mobile, pe conturile de rețele sociale sau aplicațiile de rețele sociale, sau pe website-ul Furnizorului de Sejur respectiv sau al partenerului de afaceri. Scopul este de a informa alți călători despre calitatea Furnizorului de Sejur în care ați fost cazat, destinația pe care ați ales-o sau alte servicii pe care le-ați folosit.

J. Monitorizarea apelurilor: Când sunați la echipa de Serviciu clienți, Booking.com folosește un sistem de detectare automată a numărului de telefon pentru a conecta numărul cu rezervarea existentă – astfel se va câștiga timp atât pentru dumneavoastră cât și pentru personalul nostru care vă oferă asistență. Aceștia vă vor solicita să vă autentificați oricum, lucru care vă oferă garanția că detaliile rezervării sunt păstrate în confidențialitate. În timpul convorbirilor cu personalul de suport de la Serviciu Clienți, se pot asculta în direct apelurile sau acestea pot fi înregistrate pentru controlul calității și instruirea personalului, incluzând aici folosirea înregistrărilor pentru rezolvarea plângerilor și în scopul detectării fraudelor. Nu toate apeluriel sunt înregistrate, iar înregistrările sunt păstrate pentru o perioadă limitată de timp și apoi șterse în mod automat, cu excepția cazului în care Booking.com are un interes legitim de a păstra o anumită înregistrare pentru o perioadă mai lungă de timp, inclusiv în scopul investigării fraudelor sau în scopuri juridice.

K. Promovarea unui serviciu securizat și de încredere: pentru a crea un mediu sigur pentru dumneavoastră, companionii de călătorie, partenerii de afaceri ai Booking.com și Furnizorii noștri de Sejur, este posibil să folosim date personale în scopul detectării și prevenirii fraudelor și a altor activități ilegale sau nedorite. În mod similar, este posibil să folosim informații personale pentru analiză de risc și în scopuri de securitate, inclusiv pentru autentificarea utilizatorilor și pentru rezervări. În acest sens, este posibil să oprim anumite rezervări sau să punem în așteptare anumite rezervări până la finalizarea evaluării noastre.

L. Scopuri juridice: În anumite cazuri, este posibil să fie necesar să utilizați informațiile dumneavoastră pentru a rezolva disputele juridice, pentru investigații de reglementare și conformare, pentru a impune condițiile de utilizare a serviciului de rezervare online al Booking.com sau pentru a respecta cererile juridice din partea autorităților de aplicare a legii.

Furnizarea datelor dumneavoastră personale către Booking.com este voluntară. Cu toate acestea, în funcție de tipul de serviciu pe care doriți să îl utilizați, este posibil să vă oferim acest serviciu numai dacă se colectează anumite date personale. De exemplu, nu vă putem procesa Rezervarea dacă nu vă colectăm numele și datele de contact.

Dacă vom utiliza mijloace automate pentru a prelucra date cu caracter personal care produc efecte juridice sau vă afectează în mod semnificativ, vom implementa măsuri adecvate pentru a vă proteja drepturile și libertățile, inclusiv dreptul de a obține o intervenție umană.

Pentru a procesa datele dumneavoastră personale așa cum au fost descrise mai sus, ne bazăm pe următoarele temeiuri juridice:

Având în vedere scopurile A și B, Booking.com se bazează pe baza legală a faptului că prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară pentru executarea unui contract, în special pentru finalizarea și administrarea rezervării. Dacă nu sunt furnizate datele personale solicitate, Booking.com nu poate finaliza Rezervarea și nici nu poate furniza servicii pentru clienți. Având în vedere scopurile de la C la K, Booking.com se bazează pe interesul său comercial legitim pentru a-și furniza serviciile, pentru a preveni frauda și pentru a-și îmbunătăți serviciile. Atunci când utilizează date personale pentru a servi interesul legitim al Booking.com sau al unui terț, Booking.com va echilibra întotdeauna drepturile și interesele dumneavoastră cu privire la protecția datelor dumneavoastră personale în comparație cu drepturile și interesele Booking.com sau ale terților. Pentru scopurile L, Booking.com se bazează, de asemenea, acolo unde este cazul, pe respectarea obligațiilor legale (cum ar fi cererile legale de aplicare a legii). Atunci când este necesar în conformitate cu legislația aplicabilă, Booking.com vă va obține consimțământul înainte de a vă prelucra datele personale în scopuri de marketing direct.

Dacă doriți să obiectați față de procesarea stabilită de la punctele C la K și niciun mecanism de retragere nu este disponibil direct (de exemplu, în setările contului dumneavoastră), vă rugăm să contactați dataprotectionoffice@booking.com, în măsura în care acest lucru este posibil.


Cum partajează Booking.com datele dumneavoastră cu terțe părți?

În anumite circumstanțe, vă vom partaja datele personale cu terțe părți.

 1. Furnizorul de Sejur pe care l-ați rezervat: esențial în obiectul nostru de activitate! Pentru a vă finaliza Rezervarea, transferăm informațiile necesare către Furnizorul de Sejur rezervat. Printre acestea pot fi: numele, detaliile de contact, detaliile de plată, numele oaspeților care vă însoțesc și preferințele sau alte informații specificate când ați făcut Rezervarea. Dacă aveți întrebări referitoare la Rezervare, este posibil să contactăm Furnizorul de Sejur pentru a vă procesa cererea. În cazul în care plata nu este făcută în timpul rezervării prin website-ul Booking.com, vor redirecționa detaliile cardului de credit către Furnizorul de Sejur rezervat pentru procesare (presupunând că ne-ați oferit aceste informații în timpul procesului de rezervare). În cazul disputelor referitoare la Rezervări, este posibil să punem la dispoziția Furnizorului de Sejur informații despre procesul de Rezervare. Acestea pot include o copie a confirmării rezervării, drept dovadă că s-a făcut Rezervarea.
 2. Biroul local Booking.com: pentru a susține utilizarea serviciilor Booking.com, detaliile dumneavoastră pot fi partajate cu companii subsidiare din familia corporativă Booking.com, care acționează ca furnizori de servicii pentru Booking.com, inclusiv în ceea ce privește serviciile de relații cu clienți. Pentru a afla tot ceea ce trebuie să știți despre familia corporativă Booking.com, vizitați Despre Booking.com.
 3. Furnizori terţi de servicii: utilizăm furnizori de servicii care nu fac parte din familia corporatistă Booking.com pentru a ne sprijini în a oferi serviciile Booking.com. Acești furnizori de servicii oferă servicii de suport precum
  • asistență clienți;
  • cercetare de piață;
  • detectarea fraudelor și servicii de prevenire, inclusiv servicii de screening antifraudă;
  • servicii de plată. Folosim părți terțe pentru procesarea plăților, gestionarea stornării plăților sau oferirea de servicii de facturare. Când se solicită o stornare a plății pentru Rezervarea dumneavoastră de Sejur, fie de către dumneavoastră, fie de către titularul cardului de credit folosit pentru a face rezervarea, este necesar să partajăm anumite detalii ale rezervării cu furnizorul de servicii de plată şi cu instituţia financiară relevantă, pentru a procesa stornarea plății. Aceste informaţii pot include şi o copie a confirmării rezervării sau adresa de IP folosită pentru a face rezervarea. Mai putem partaja informaţii cu instituţiile financiare relevante, în cazul în care considerăm că este strict necesar pentru detectarea şi prevenirea fraudelor.
  • servicii de marketing. Partajăm datele personale cu partenerii de publicitate, inclusiv adresa dumneavoastră de e-mail, ca parte a serviciilor de marketing Booking.com prin terțe părți (pentru a ne asigura că publicitatea relevantă este afișată publicului potrivit). Ne străduim să partajăm doar adresele de e-mail în format hash, pentru a permite asocierea adresei dumneavoastră de e-mail cu o bază de date existentă a clienților, astfel încât adresa dumneavoastră de e-mail să nu poată fi utilizată în alte scopuri. Pentru mai multe informații despre publicitatea personalizată și alegerile dumneavoastră, vă rugăm să citiți: "Cum sunt folosite cookie-urile?" și "Ce opțiuni aveți?" în Declarația cu privire la cookie-uri.Toți furnizorii de servicii trebuie să continue să protejeze în mod adecvat datele dumneavoastră personale.
 4. Autorităţi competente: Dezvăluim date personale autorităţilor poliţieneşti în măsura în care este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru detectarea sau aducerea în instanţă a fraudelor şi a altor fapte penale, sau dacă suntem obligați din punct de vedere legal să facem acest lucru. Am putea să distribuim date personale şi unor autorităţi competente în protejarea şi garantarea drepturilor sau proprietăţilor noastre sau a drepturilor şi proprietăţilor partenerilor noştri de afaceri.
 5. Parteneri de afaceri: Colaborăm cu mulţi parteneri de afaceri din toată lumea. Unii dintre aceştia distribuie sau fac reclamă serviciilor Booking.com, inclusiv serviciilor și produselor Furnizorilor noștri de Sejur.

  Când faceţi o rezervare pe un website sau pe o aplicaţie a partenerilor noştri de afaceri, anumite date pe care le furnizaţi, precum numele și adresa dumneavoastră de e-mail, adresa dumneavoastră, detaliile de plată și alte informații relevante ne vor fi transmise şi nouă, pentru a finaliza și administra Rezervarea. Dacă partenerul de afaceri oferă servicii pentru clienţi, Booking.com va transmite partenerilor de afaceri detalii relevante pentru rezervarea dumneavoastră (în funcţie de necesităţi) pentru a vă putea fi oferită asistenţa necesară. Când faceţi o rezervare pe un website al unui partener de afaceri al nostru, acesta poate primi anumite date personale ale dumneavoastră, în legătură cu acea rezervare. Acestea servesc scopurilor lor interne (cum ar fi analize de date statistice) şi, la cererea dumneavoastră, pentru administrarea programelor de loialitate sau marketing.

  Când faceţi o rezervare pe un website al unui partener de afaceri, vă rugăm să citiţi şi notificările lor de confidenţialitate dacă doriţi să înţelegeţi cum pot procesa aceştia datele dumneavoastră personale. Pentru detectarea şi prevenirea fraudelor şi dacă este strict necesar, putem transmite informaţii despre utilizatorii noştri partenerilor de afaceri.

  • Booking.Basic: Am putea să vă permitem să faceți o rezervare Booking.Basic. Rezervările Booking.Basic sunt facilitate de către un Furnizor de Sejur diferit de unitatea de cazare rezervată. În timpul procesului de rezervare, ni se solicită să distribuim acelui partener business datele dumneavoastră personale importante pentru acea rezervare. Dacă utilizați Booking.Basic, vă rugăm să revizuiți informațiile furnizate în procesul de rezervare sau confirmarea rezervării pentru mai multe informații despre Furnizorul de Sejur și despre cum procesează acesta datele dumneavoastră personale mai departe.
 6. Familia corporatistă Booking Holdings Inc.: Vă rugăm să citiți aici modurile în care este posibil să vă partajăm datele personale cu Familia corporatistă Booking Holdings Inc.

Transmiterea datelor cu caracter personal descrisă în prezenta Declarație de confidențialitate poate include transferuri de date cu caracter personal în străinătate către țări ale căror legi privind protecția datelor nu sunt la fel de cuprinzătoare ca acelea ale țărilor din Uniunea Europeană. Atunci când acest lucru este impus de legislația europeană, transferăm datele personale numai destinatarilor care oferă un nivel adecvat de protecție a datelor. În aceste situații, după cum este necesar, facem aranjamente contractuale pentru a ne asigura că datele dumneavoastră personale sunt în continuare protejate în conformitate cu standardele europene. Ne puteți cere să vedeți o copie a acestor acorduri contractuale utilizând detaliile de contact de mai jos.


Cum sunt partajate datele dumneavoastră personale în familia corporativă Booking Holdings Inc.?

Booking.com face parte din familia corporativă Booking Holdings Inc. Vedeți aici mai multe informații: https://www.bookingholdings.com/

Este posibil să primim date personale despre dumneavoastră de la alte companii din familia corporativă Booking Holdings Inc. sau să partajăm datele dumneavoastră personale cu acestea în următoarele scopuri:

A. pentru a furniza servicii (inclusiv pentru a face, administra și gestiona rezervările sau pentru a gestiona plățile);

B. pentru a furniza servicii de asistență clienți;

C. pentru a detecta, a preveni și a investiga activități frauduloase, alte activități ilegale și încălcări ale datelor;

D. în scopuri analitice și de îmbunătățire a produselor;

E. pentru a crea oferte personalizate sau a trimite reclame, cu consimțământul dumneavoastră sau în conformitate cu legislația aplicabilă;

F. pentru a asigura respectarea legilor aplicabile.

Cu excepția cazului în care se indică altfel, în scopurile A - E, Booking.com se bazează pe interesul său legitim de a partaja și a primi date cu caracter personal. În scopul F, Booking.com se bazează, după caz, pe respectarea obligațiilor legale (cum ar fi cererile legale de aplicare a legii).

De exemplu, Booking.com lucrează îndeaproape cu Rentalcars.com pentru a le oferi clienților servicii de transport la sol. Este posibil ca toate companiile din cadrul grupului Booking Holdings Inc. să aibă nevoie să facă schimb de date cu caracter personal ale clienților, pentru a se asigura că protejează toți utilizatorii de activitățile frauduloase pe platformele sale online.


Cum procesează Booking.com comunicările pe care dumneavoastră şi Furnizorul de Sejur la care aţi rezervat le trimiteţi prin Booking.com?

Booking.com vă oferă dumneavoastră şi Furnizorilor de Sejur diferite mijloace de comunicare despre Serviciile de Sejur şi Rezervările existente, redirecţionând comunicările prin Booking.com. Dacă aveţi întrebări despre rezervare sau despre Furnizorii de Sejur, puteţi contacta Booking.com prin pagina Rezervarea mea, aplicaţia Booking.com şi prin ale canale pe care vi le punem la dispoziţie.

Booking.com poate accesa comunicările şi poate folosi sisteme automate pentru a revizui, scana şi analiza comunicările, din motive de securitate; prevenirea fraudelor; respectarea legilor şi regulamentelor; investigarea unor comportamente ilegale potenţiale; dezvoltarea şi îmbunătăţirea produselor; cercetare; angajamentul clienţilor, inclusiv furnizarea de informaţii şi oferte despre care credem că v-ar interesa; suport tehnic sau pentru clienţi. Ne rezervăm dreptul de a bloca livrarea sau de a revizui comunicările despre care noi, la propria discreţie, credem că pot conţine lucruri inadecvate, spam sau care pot prezenta un risc pentru dumneavoastră, partenerii de cazare, Booking.com sau alţii. Toate comunicările trimise sau primite folosind instrumentele pentru comunicare ale Booking.com, vor fi primite şi păstrate de Booking.com. Partenerii de afaceri prin ale căror platforme aţi făcut rezervarea şi partenerii de cazare pot alege să comunice cu dumneavoastră direct prin e-mail sau prin alte canale pe care Booking.com nu le controlează.


Cum foloseşte Booking.com dispozitivele mobile?

Oferim aplicaţii gratuite pentru diferite dispozitive mobile, precum şi versiuni ale website-ului care au fost optimizate pentru căutarea pe mobil sau pe tabletă. Aceste aplicaţii şi website-uri mobile procesează detaliile pe care ni le oferiţi foarte similar cu website-ul nostru şi de aceea vă permit să folosiţi şi servicii de localizare pentru a găsi Servicii de Sejur în apropiere. Cu permisiunea dumneavoastră, vă putem trimite şi notificări cu informaţii despre Rezervare. Ne puteţi oferi acces la locaţia dumneavoastră sau detalii de contact, pentru a vă oferi serviciile pe care le solicitaţi. Când încărcaţi o fotografie de pe dispozitivul mobil, fotografia poate conţine informaţii despre locaţie. Vă rugăm să citiţi instrucţiunile dispozitivului dumneavoastră mobil pentru a înţelege cum să modificaţi setările şi să permiteţi partajarea datelor sau primirea de notificări push.

Putem utiliza o tehnologie cunoscută sub numele de monitorizare inter-dispozitive pentru a optimiza serviciile şi activităţile noastre de marketing. Acest lucru se poate face cu sau fără cookie-uri. Pentru mai multe informaţii despre cookie-uri şi alte tehnologii similare, vă rugăm să vizitaţ Declaraţia despre cookie-uri. Cu monitorizarea inter-dispozitive, Booking.com poate să monitorizeze comportamentul utilizatorilor pe mai multe dispozitive. Ca parte a monitorizării inter-dispozitive, Booking.com poate combina date statistice colectate de pe un anumit browser sau dispozitiv mobil cu alt computer sau dispozitiv de la care au fost colectate datele.

Pentru a optimiza conţinutul newsletter-ului Booking.com, Booking.com combină căutările şi rezervările făcute de pe diferite computere şi dispozitive în timp ce sunteţi autentificat în contul de utilizator de pe fiecare din aceste dispozitive şi computere. Vă puteți dezabona oricând de la newsletter-urile Booking.com.

Reclamele personalizate care vă sunt arătate pe alte website-uri sau în aplicaţii pot fi oferite pe baza activităţii dumneavoastră pe computerele sau aplicaţiile conectate. Modificând setările cookie-urilor pe dispozitivul dumneavoastră (vedeţi în declaraţia noastră despre cookie-uri sub ˝Ce opţiuni aveţi˝), puteți schimba monitorizarea inter-dispozitive pentru scopuri publicitare. Trebuie să ştiţi că dacă vă deconectaţi din contul de utilizator nu înseamnă că nu mai primiți reclame personalizate.


Cum foloseşte Booking.com reţelele sociale?

Aici, la Booking.com, folosim reţelele sociale în diferite moduri. Le folosim parțial pentru a facilita utilizarea serviciilor de rezervare online, dar şi pentru a promova produsele și serviciile turistice ale Furnizorilor de Sejur şi pentru a promova, îmbunătăţi şi facilita propriile noastre servicii. Aveți libertatea de a nu utiliza funcționalitățile rețelelor sociale.

 1. Autentificare cu contul reţelei sociale. Vă putem oferi oportunitatea de a vă autentifica într-un cont Booking.com cu contul reţelei sociale, ceea ce vă scuteşte de a reţine nume de utilizator şi parole diferite pentru diferite servicii online. După ce v-aţi autentificat o dată, veţi putea folosi mereu contul reţelei sociale pentru a vă autentifica în contul Booking.com. Puteţi oricând să decuplaţi aceste conturi.
 2. Integrarea plugin-urilor reţelelor sociale. Am integrat plugin-uri ale unor reţele sociale pe website-ul şi în aplicaţiile Booking.com. Aceasta înseamnă că dacă daţi clic pe unul din butoane (cum ar fi butonul ˝Îmi place˝ de la Facebook), anumite informaţii sunt partajate cu furnizorul acestor reţele sociale. Dacă sunteţi autentificat în acelaşi timp într-un cont al reţelei sociale, furnizorul de reţele sociale poate lega aceste informaţii de contul dumneavoastră şi vă poate prezenta activităţile în profilul reţelei sociale pentru a fi partajate cu contacte din reţeaua dumneavoastră.
 3. Alte servicii şi funcţionalităţi ale reţelelor sociale. Putem integra şi alte servicii ale reţelelor sociale (precum serviciile de mesagerie ale reţelelor sociale) pentru a interacţiona cu Booking.com sau cu contactele dumneavoastră despre serviciile noastre. Am putea de asemenea să întreţinem conturi ale reţelelor sociale şi să oferim aplicaţii pe diferite website-uri ale reţelelor sociale. Oricând vă conectaţi la Booking.com prin reţele sociale, furnizorul de servicii de reţele sociale vă poate permite să partajaţi informaţii cu Booking.com. Dacă alegeţi să partajaţi, vi se va spune în general de către reţelele sociale ce informaţii vor fi partajate. De exemplu, dacă vă autentificaţi în contul Booking.com cu contul reţelei sociale, anumite informaţii (pentru care aţi autorizat reţeaua socială) pot fi partajate cu Booking.com. Aceste informaţii pot include adresa de e-mail, vârsta sau fotografiile de profil salvate în contul de utilizator.

Când vă înregistraţi pe Booking.com cu contul unei reţele sociale sau vă conectaţi la un serviciu de mesagerie al unei reţele sociale fără a avea un cont de utilizator Booking.com, informaţiile pe care alegeţi să ni le partajaţi pot include informaţii esenţiale disponibile în profilul dumneavoastră din reţeaua socială (adrese de e-mail, actualizări ale statusului şi lista contactelor). Vom folosi aceste informaţii pentru a vă oferi serviciile pe care le solicitaţi, de exemplu pentru a trimite mai departe un mesaj pe care doriţi să îl trimiteţi contactelor sau pentru a crea o experienţă de utilizator personalizată în aplicaţiile sau pe website-urle noastre. Aceasta înseamnă că dacă doriți, ne putem adapta serviciile pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, conectându-vă pe dumneavoastră şi prieteniii dumneavoastră cu cele mai bune destinaţii de călătorie şi analizând şi îmbunătăţind serviciile de călătorie. Funizorii de reţele sociale vă pot oferi mai multe informaţii despre cum vă folosesc şi procesează datele atunci când vă conectaţi la Booking.com prin ei, de exemplu prin combinarea datelor cu caracter personal pe care le colectează atunci când utilizați Booking.com prin intermediul acestora cu informațiile pe care le colectează atunci când utilizați alte platforme online legate de furnizorul dumneavoastră de rețea socială.


Ce proceduri de securitate implementează Booking.com pentru a vă securiza datele personale?

Observăm proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat la datele cu caracter personal și utilizarea necorespunzătoare a acestora.

Utilizăm sisteme şi proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza datele personale pe care ni le transmiteţi. De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restricţionări tehnice şi fizice ale accesării şi folosirii datelor personale pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale în timp ce lucrează.

Vom păstra datele dumneavoastră personale atât timp cât considerăm că este necesar pentru a vă permite să utilizați serviciile noastre, să vă furnizăm servicii (inclusiv menținerea contului de utilizator online (dacă este creat)), pentru a respecta legile aplicabile, a soluționa litigiile cu orice parte și altfel, dacă este necesar, pentru a ne permite să ne desfășurăm activitatea, inclusiv pentru a detecta și a preveni frauda sau alte activități ilegale. Toate datele personale pe care le păstrăm vor fi supuse acestei Declarații de confidențialitate. Dacă aveți o întrebare despre o anumită perioadă de păstrare a anumitor tipuri de date personale pe care le procesăm despre dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin intermediul detaliilor de contact furnizate mai jos.


Cum administrează Booking.com datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de Booking.com nu sunt destinate copiilor cu vârsta sub 16 ani. Pentru copii cu vârsta sub 16 ani, utilizarea oricăruia dintre serviciile noastre este permisă numai cu consimţământul unui părinte sau al unui tutore. Dacă primim informaţii de la un minor, ne rezervăm dreptul de a le şterge. În cazuri limitate, ca parte a unei rezervări, cumpărarea altor servicii de călătorie sau în alte circumstanţe excepţionale (cum ar fi opţiuni pentru familii) Booking.com poate colecta şi folosi informaţiile copiilor numai cu consimţământul părinţilor. Dacă descoperim că procesăm informațiile despre un copil cu vârsta sub 16 ani fără consimțământul valabil al unui părinte sau tutore, ne rezervăm dreptul de a le șterge.


Cum puteţi controla datele personale pe care le-aţi oferit la Booking.com?

Dorim să puteți controla modul în care datele dumneavoastră personale sunt utilizate de noi. Puteți face acest lucru în următoarele moduri:

 1. ne puteți solicita o copie a datelor personale pe care le deținem despre dumneavoastră;
 2. ne puteți informa despre orice modificare a datelor dumneavoastră personale sau ne puteți cere să corectăm datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, dar așa cum este explicat mai jos, și dumneavoastră puteți face astfel de modificări;
 3. în anumite situații, ne puteți cere să ștergem, să blocăm sau să restricționăm prelucrarea datelor personale pe care le deținem despre dumneavoastră sau să vă opuneți anumitor moduri în care vă folosim datele personale; și
 4. în anumite situații, puteți, de asemenea, să ne solicitați să trimitem unei terțe părți datele personale pe care ni le-ați dat.

În cazul în care vă utilizăm datele personale pe baza consimțământului dumneavoastră, aveți dreptul să retrageți acest consimțământ în orice moment sub rezerva legii aplicabile. Mai mult, în cazul în care procesăm datele dumneavoastră personale bazate pe interes legitim sau interes public, aveți dreptul să vă opuneți în orice moment utilizării datelor dumneavoastră personale în conformitate cu legislația aplicabilă.

Ne bazăm pe dumneavoastră pentru a ne asigura că datele dumneavoastră personale sunt complete, exacte și actuale. Vă rugăm să ne informați cu promptitudine cu privire la orice modificări sau inexactități ale datelor dumneavoastră personale, contactându-ne.

Dacă aveți un cont de utilizator online, puteți accesa o cantitate semnificativă din datele dumneavoastră personale prin website-ul/aplicațiile noastre. Website-ul/aplicațiile noastre vă oferă, în general, opțiunea de a adăuga, actualiza sau elimina informațiile pe care le avem despre dumneavoastră.

Dacă orice date cu caracter personal pe care le avem despre dumneavoastră nu sunt accesibile prin intermediul website-ului/aplicațiilor noastre, ne puteți trimite solicitarea dumneavoastră fără costuri. Pentru toate solicitările dumneavoastră referitoare la această Declarație de confidențialitate și pentru a vă exercita oricare dintre drepturile dumneavoastră sau dacă aveți o reclamație, vă rugăm să ne contactați adresându-vă ofițerului nostru pentru protecția datelor la adresa dataprotectionoffice@booking.com. De asemenea, puteți contacta autoritatea locală pentru protecția datelor.

Dacă doriți să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră personale pe baza unui interes legitim și nu este disponibil niciun mecanism de renunțare, vă rugăm să ne contactați la dataprotectionoffice@booking.com.


Cine are responsabilitatea procesării datelor pe website-ul şi în aplicaţiile Booking.com?

Booking.com B.V. controlează procesarea datelor personale pe website-urile şi în aplicaţiile sale mobile. Booking.com B.V. este o companie privată cu răspundere limitată, înființată în conformitate cu legislaţia Olandei şi care are sediul la Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Olanda.

Dacă aveți întrebări cu privire la această Declarație de confidențialitate sau despre procesarea de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să contactați responsabilul cu protecția datelor la dataprotectionoffice@booking.com, iar noi vă vom contacta. Dacă aveți întrebări despre rezervare, vă rugăm să contactați echipa de la serviciul clienți prin pagina de contact a serviciului clienți. Solicitările din partea autorităților juridice trebuie să ne fie transmise conform procedurii descrise la https://www.booking.com/content/law-enforcement.html.


Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Participa la DPO TOOLS Workshop – 24.03.2020 – „Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR”

Juridic / Legislativ

Vizualizari: 1326

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

La nivelul dispozitivelor mobile, au aparut in ultima perioada noi variante de atacuri informatice menite de a extrage informatii cu caracter personal cunoscute sub forma furtului de identitate pe de o parte cat si interesul de a obtine access la informatii cu privire la carduri bancare sau metode de autentificare in sfera de online payment. Toate acestea datorita utilizarii tot mai frecvente ale dispozitivelor mobile, in general, pentru accesul la internet (in 2013 16.2% din traficul de internet era efectuat de pe dispozitivele mobile, in 2018 procentul a ajuns la 52.2%) si in special pentru operatiuni de plati online.
In acest context, Portalul dpo-NET.ro - Data Protection Officers Network in parteneriat cu SAMSUNG, certSign,  Wolters Kluwer RomâniaNeoPrivacy România, Inperspective, Reimens si IJV& Partners Law Firm organizeaza in data de 24 Martie 2020, la sediul Samsung din Bucuresti, cel de-al patrulea eveniment intitulat "DPO Tools".

"Prin lansarea acestor tipuri de evenimente, dpo-NET.ro isi propunem sa aduca in atentia persoanelor care si-au asumat cu curaj functia de Responsabil protectia datelor sau care ofera consultana in acest domeniu, instrumente care pot creste nivelul de performanta si mai ales informatii specifice care vor dezvolta profesionalismul serviciilor acestora. De exemplu, la urmatoarea editie vom vorbi despre securitatea datelor stocate si in tranzit, riscuri si solutii pentru utilizarea dispozitivelor aflate in proprietatea angajatilor si care sunt utilizate in interes de serviciu", a declarat Marius Dumitrescu, coordonatorul proiectului.

Cea de-a patra editie dpo.Tools are ca tema "Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR" si isi propune sa analizeze intr-un mod pragmatic avantajele si riscurile privind securitatea informatiilor si a datelor personale in contextul utilizarii din ce in ce mai mult a tehnologiei mobile pentru a comunica. 

"Prin tehnologia de containerizare separăm pe telefonul angajatului zona personală de zona de birou, iar în zona de birou noi hotărâm care este  politica de securitate, lăsând ca în zona personală să facă ceea ce dorește. În felul acesta securizam datele companiei și oferim libertate angajatului să folosească același telefon în ambele scopuri, fără să interferam în problemele lui personale”, a declarat Ovidiu Seceleanu Head of B2B IM Division, Samsung.

Cui i se adresează acest eveniment ?

 • Data Protection Officer (DPO)
 • Chief information security officer (CISO)
 • IT Manager
 • IT Auditor (ISO 27001,ISO 27032 etc)

Numarul de locuri este limitat, doar primele 50 de persoane care vor completa formularul de mai jos vor primi un mesaj de confirmare privind inregistarea la eveniment

Agenda evenimentului DPO TOOLS Workshop - 24.03.2019 - "Mobilitatea, o provocare pentru aplicarea GDPR"

Ora Subiect Persoana
9:30-10:00 Inregistrarea participantilor
10-10:30 Welcome speech Ovidiu Seceleanu

Head of B2B IM Division, SAMSUNG

 

10:30-11:00 Provocarile tehnologiei mobile in asigurarea protectiei datelor (context, solutii tehnice si organizatorice) Adrian Ciobanu

DPO & GDPR Consultant , Telecom Cost Management Consultant

11:00-11:30 Autopsia telefonului mobil in cazul unui data breach - Introducere in conceptul "MOBILE FORENSICS Alex Gheorghe

Data Protection & Privacy Consultant Inperspective

11:30-12:00 Reglementarea responsabilitatilor angajatilor privind utilizarea tehnologiei mobile pe dispozitive personale si de de firma Alexandra Jivan

Partener IJV& Partners Law Firm

12:00-13:00 Pauza de pranz
13:00-17:00 Samsung Knox, Dex - Demo Session - Securizarea informatiei purtatoare de date cu caracter personal la nivelul dispozitivelor mobile (User identity, Device integrity, Application status, Networks (Private APNs / WiFi SSIDs), Threats) Alexandru Luca

Senior Consultant for Mobile Technologies, certSIGN 

Inscrierea se face exclusiv prin completarea urmatorului formular.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii


Va rugam confirmati primirea urmatoarelor informatii:

Va rugam consultati Informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site-ul DPO-net.ro 


Locurile sunt limitate si participarea va fi confirmata in ordinea inscrierilor.  
Completarea acestui formular nu garanteaza confirmarea inscrierii daca a fost transmis dupa atingerea numarului maxim de participanti. 

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Trevor Hughes, CEO IAPP: „În domeniul protecției datelor, avem o nouă profesie hibridizată”

Juridic / Legislativ

Vizualizari: 5980

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Participând la cea de-a 13-a ediție a Conferinței pentru informatică, confidențialitate și protecția datelor (CPDP2020), desfășurată la Bruxelles în perioada 22-24 ianuarie 2020, Trevor Hughes, Președintele Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate (IAPP), a oferit un interviu exclusiv pentru DpoNET - Data Protection Officers Network. Prin intermediul răspunsurilor oferite, avem ocazia să înțelegem mai bine viziunea sa despre evoluția protecției datelor în ultimii 20 de ani și despre cum arată viitorul, având în vedere utilizarea tot intensă a tehnologiei bazate pe Inteligența Artificială, ajungând la concluzia că DPO-ul este o nouă profesie hibridizată care presupune înțelegerea tehnologiei, a modului în care este utilizata tehnologia in afaceri și cu siguranță, cunoasterea legii.

În lumina aniversării a 20 de ani de la înființarea IAPP, vreau să vă lansez prima întrebare și să discutăm despre cum au evoluat domeniul protecției vieții private, în ultimii 20 de ani.

IAPP sărbătorește într-adevăr 20 de ani în acest an. Suntem foarte mândri, mai ales când realizăm ce incredibili au fost ultimii 20 de ani. Am crescut de la zero, de la o organizație foarte mică, la o organizație cu 52000 de membri din 120 de țări din întreaga lume. Creșterea organizației IAPP este o dovadă a creșterii complexității probemelor care fac din ce în ce mai dificilă protejarea vieții private. Aceaste provocări s-au intensificat din mai multe motive diferite și, cu siguranță tehnologia este pe primul loc. Noile tehnologii creează noi așteptări, noi provocări, în privința protecției vieții private. Avem nevoie de profesioniști care să ne ajute în fața acestor noi provocări. Așadar, cred că ceea ce vedem astăzi este o creștere continuă a provocărilor tehnologice asupra domeniului protecției vieții private și observăm nevoia tot mai mare de profesioniști care au abilități pentru a răspunde cu succes acestor noi provocări, reducând riscurile și identificând soluții mai bune pentru cetățeni, pentru consumatori, crescând totodată gradul de încredere în economia digitală.

Ce părere aveți despre viitorul domeniului Inteligenței Artificiale. La ce ar trebui să ne așteptăm? În ce direcție se îndreaptă acest domeniu în următorii ani?

Viitorul Inteligenței Artificiale, ca și domeniul confidențialității și protecției datelor, este foarte complicat și cred că este plin de riscuri pentru organizații. Știm că Inteligența Artificială folosește cantități masive de date și astfel pot exista probleme legate de protecția acestor date. Trebuie să ne asigurăm că procesarea algoritmică este transparentă și știm de ce Inteligeța Artificială ia anumite decizii. Trebuie să ne asigurăm că rezultatele proceselor decizionale automate nu sunt discriminatorii. Cred că putem învața multe din lecțiile pe care ni le-a oferit domeniul confidențialității și protecției datelor și va trebui să implementăm măsuri astfel încât lansarea acestor noi tehnologii să fie confortabile și acceptate de toată lumea.

Care sunt poveștile din acest domeniu care nu primesc suficientă atenție, există ceva la care jurnaliștii nu s-au gândit?

Este o întrebare grozavă. Există întradevăr povești care nu primesc suficientă atenție. Când mă gândesc la protecția datelor, realizez că în tot acest timp ne-am concentrat cel mai mult pe încălcările de securitate a vieții private și provocările pentru domeniul protecției datelor introduse de noile tehnologii.

Dar ce văd în fiecare zi este în primul rând volumul mare de munca, văd foarte multe organizații care investesc în oameni, în tehnologii și procese, în managementul riscurilor, pentru a ajuta la îmbunătățirea protecției datelor și a vieții private. Așadar, unul dintre lucrurile pe care cred că trebuie să le promovăm mai mult este existența celor 52000 de membri IAPP din întreaga lume care lucrează în fiecare zi pentru a crește nivelul de protecție a vieții private. Există tehnologii și instrumente pe care companiile le utilizează deja în acest scop și suntem foarte departe fața de cum am fost acum 20 de ani în ceea ce privește protecțiea vieții private în cadrul organizațiilor. Responsabilul cu protecția datelor este o profesie a viitorului și cred că ar trebui să promovăm mai mult aceste povești.

Aveți câteva sfaturi personale pentru profesioniștii în domeniul confidențialității datelor și implicit pentru cei care sunt DPO?

Da. Sfaturile pe care le dau oricărui tânăr care se gândește la o carieră în acest domeniu și oricărui profesionist care se gândește la o specializare în aceste domeniu este că nu este suficient să fii avocat, nu este suficient să fii manager, nu este suficient să fii un informatician. Cu siguranță, puteți obține o diplomă într-unul din aceste domenii, dar trebuie să fiți un profesionist hibrid. Dacă ești avocat, trebuie să înțelegi managementul afacerii, să te specializezi în managementul riscului și să obții cât mai mult cunoștințe în informatica pentru a avea succes și a fi eficient. Ceea ce vedem astăzi este o nouă profesie hibrid. Sfatul meu este fiecare profesionist trebuie să înțelegă tehnologia și modul în care este utilizata in afaceri, să cunoască legea și astfel va avea o carieră lungă de succes.

Mulțumesc foarte mult.

 

 

Iți plac articolele dpo-NET.ro? Poți fi la curent cu toate aceste noutăți dacă ne urmărești zilnic pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook. 

NOU! Consultă Registrul Amenzilor GDPR pentru mai multe informații despre sancțiunile acordate în baza Regulamentului 2016/679


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe DPO-NET.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe DPO-NET.RO, vă rugăm să ne contactati.

Amenda GDPR primită de Facebook în Germania este un „avertisment” pentru noi toți

Facebook a primit o amendă de 51.000 de euro ( 55.500 de dolari ) pentru că nu a numit în mod corespunzător un ofițer pentru protecția datelor pentru […]

MODELE SI FORMULARE GDPR – O nouă carte în webshop-ul dpo-NET.ro

O nouă lucrare de mare interes a fost adaugată în webshop-ul dpo-NET.ro, fiind o contributie a membrilor Centrului de cercetare pentru protectia datelor, constituit in cadrul Universitatii de […]

Nicolae Ploeșteanu: „Consider că fiecare practician trebuie să aibă această carte”

In domeniul protecției datelor în România, anul 2020 a debutat cu lansarea pe piață a acestui volum, intituat „GDPR Aplicat. Instrumente de lucru pentru implementarea Regulamentului UE 679/2016”, […]

PECB semnează un acord de parteneriat cu NeoPrivacy România și lansează cursuri de certificare recunoscute internațional

PECB Group Inc. Canada a anunțat semnarea un nou acord de parteneriat cu NeoPrivacy România, pentru a distribui cursuri de formare PECB, recunoscute internațional. „Suntem foarte încântați de […]

Putem utiliza datele personale preluate din surse publice în interes comercial?

O speță postată ieri pe unul din grupurile de pe Facebook dedicate protecției datelor ne-a atras atenția, nu datorită complexității ci a diversității răspunsurilor.  Proprietarul unui site dorea […]

Din 7 Ianuarie au intrat în vigoare noi norme privind protecția consumatorilor

Începând cu data de 7 ianuarie 2020, au intrat în vigoare noile norme UE privind protecția consumatorilor, ca parte a „Noilor avantaje pentru consumatori”. Acestea vizează o mai bună […]

Primele clauze contractuale standard între operatori și împuterniciți [eng]

La sfârșitul anului trecut am scris despre „Primul model de acord între operatori asociați”, publicat de Comisia pentru protecția datelor și libertatea informațiilor din landul Baden-Wuerttemberg (Germania).  Vă […]

Esti în străinătate ? Ai auzit de portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conținut online ?

Obiectivul regulilor de portabilitate este lărgirea accesului la serviciile de conținut online pentru călătorii din Uniunea Europeană. Europenii își pot folosi complet abonamentele online la filme, evenimente sportive, […]

Anul 2019 văzut prin ochii unui GDPR-ist, 10 momente memorabile

Este sfarsit de an si fiind un moment de bilant nu pot sa nu ma gandesc la cat de multe lucruri am realizat pe plan profesional si mai […]

EDPB a realizat cea mai mare arhivă digitală dedicată specialiștilor în PDP

Deși a trecut abia un an și jumătate de la intrarea în vigoare a Regulamentului (UE) 2016/679, mulți dintre cei implicați implicați în procesul de aliniere la acest […]

EDPB a publicat documentele adoptate în ultima sesiune plenară

În zilele de 2 și 3 decembrie, autoritățile de supraveghere din SEE și Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (EDPS), reunite în Comitetul European pentru Protecția Datelor (EDPB), s-au […]

CJUE a răspuns întrebărilor Tribunalul București privind monitorizarea video

România contribuie cu un nou caz la jurisprudență a CJUE în materie de protecția datelor, de acestă dată fiind o speță ce are ca subiect monitorizarea video. În […]

Bulgaria prima țară care a ratificat Convenția 108+, în timp ce România..

Înainte de a afla care este prima țară care a ratificat Convenția 108+, mai întâi să ne amintim de importanța precursoarei sale, Convenția 108 Convenția pentru protecția persoanelor […]

Un funcționar public condamnat la 6 luni cu suspendare pentru încalcarea GDPR

Conform unui comunicat transmis de Autoritata de Supraveghere din Marea Britanie (ICO),  un fost angajat în cadrul Departamentului de asistență și servicii sociale din Dorset a fost urmărit […]

ATENȚIE! SCRISOARE INȘELATOARE (SCAM LETTER) TRANSMISĂ COMPANIILOR DIN ROMÂNIA

La nivelul UE, de la începutul acestui an, o tentativă de înșelăciune circulă sub forma unor scrisori care sunt transmise de regulă în format fizic (hârtie) la registratura […]

A început Războiul de independență al operatorilor de date din România

Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la operatorii de date cu caracter personal care își proclamă independența peste noapte mă apucă panica. Numai în […]

Legea care a permis partidelor să copieze listele suplimentare încalcă GDPR-ul!?

Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 (Regulamentului general privind protecţia datelor), în vigoare de la 31 iulie 2018, „riscă” să fie […]

EDPB a lansat ghidul Data Protection by Design and by Default

Comitetul European pentru Protecția Datelor (EDPB) a lansat astăzi, în consultare publică, un nou ghid extrem de interesant: Orientări 4/2019 privind articolul 25 Protecţia datelor începând cu momentul […]

ANAF-ul impune actualizarea documentelor pentru a respecta GDPR

Clienții IFN-urilor si a CAR-urilor trebuie să semneze un nou acord​ prin care sunt de acord ca împrumutătorul să transmită datele personale la ANAF în vederea interogării informațiilor […]

Societatea civila contestă legalitatea implementării tehnologiei de recunoaștere facială

Mai multe organizații nonguvernamentale au transmis autorităților o SCRISOARE DESCHISĂ prin care îți exprimă îngrijorarea cu privire la respectarea principiilor fundamentale ce țin de respectarea vieții private, prin punerea în […]